24 / 04 / 2024

Vergi borcu için son başvuru tarihi ne zaman

Vergi borcu için son başvuru tarihi ne zaman

Maliye Bakanı Ağbal, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, prim, gümrük vergisi borcu olan vatandaşların ekim sonuna kadar müracaat edebileceğini belirtti.

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Gelir İdaresi açıkladı! Kira tespiti için Dijital Vergi Dairesi'nden form doldurmak yeterli olacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı kayıt dışı ekonomi ile mücadele ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiracıların Dijital Vergi Dairesi üzerinden Kira Bildirim Formu'nu doldurması için çağrı yaptı. İşte o paylaşım...

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

'Gram altın için uyarım var' diyen İslam Memiş altın borcu olanlara seslendi: İnanmayın...

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı sonrası düşüşe geçti. Yatırımcılar altın fiyatlarındaki düşüşün kalıcı olup olmayacağını araştırırken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş 'Gram altın için uyarım var'' diyerek altın borcu olanları uyardı. İşte o açıklama...

2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? SGK yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma ödemeleri takvimi merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? Yapılandırma neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

Vergi borcu olanlar için flaş gelişme! Merakla bekleniyordu! İşte alınan karar

Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği karar alındı. Verilen cezaları ödeyen vatandaşlar için mutlu edici haber ilan edildi. Borç affı ile alakalı karar nedir? Merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Sizin için çözüm yolu olabilir

Kredi kartı borcu olan vatandaşlar bu borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Kredi kartı borcu olan vatandaşlar için önemli bir çözüm yolu önerildi. Ancak uygulayıp uygulamamak size kalmış.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Dolar için yeni rekor geldi! Dev banka peş peşe açıkladı! Tüm rakamları unutun! Dolar borcu olanlar yandı!

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeler yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. 19 TL'ye kadar dayanan doların ne kadar olacağı merak ediliyor. Dolar için yeni rekor geldi! Dev banka peş peşe açıkladı! Tüm rakamları unutun! Dolar borcu olanlar yandı!

Vergi borcu için son başvuru tarihi ne zaman Haberi

Vergi borcu için son başvuru tarihi ne zaman

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darbe girişiminin ardından reformlarda bir aksama olup olmayacağının sorulması üzerine Ağbal, kesinlikle bu konuda bir aksamanın söz konusu olmadığını, darbe girişimi öncesi başladıkları çalışmalara daha fazla cesaretle ve gayret göstererek devam ettiklerini söyledi.


Vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışma hakkında da bilgi veren Ağbal, genel anlamda yaklaşık 13 milyon vatandaşın bu düzenlemeden doğrudan doğruya yararlanabileceğini söyledi. Ağbal, "İnşallah bugün bu düzenlemeyi içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığına veriliyor. Tahmin ediyorum, salı günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelere başlıyoruz. İnanıyorum ki muhalefet partilerimizin de desteğiyle süratli bir şekilde komisyondan geçecek, ondan sonra Genel Kurulda da yine süratle görüşülerek, yasalaşacak." dedi.


Söz konusu düzenleme çıktıktan sonra vatandaşların ekim sonuna kadar...