27 / 04 / 2024

Vergi borcunda son tarih

Vergi borcunda son tarih

Maliye Bakanı Ağbal, 30 Haziran 2016 tarihinden önceki dönemlere ait vergi, prim, gümrük vergisi borcu olan vatandaşların ekim sonuna kadar müracaat edebileceğini belirtti.

Bakan Şimşek'ten kira vergi beyannamesi açıklaması: 21 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri için son gün 5 Nisan!

Kira geliri elde eden gayrimenkul sahiplerinin beyanname vermesi için son gün 5 Nisan olarak açıklandı. Bakan Şimşek'ten de son dakika kira vergi beyannamesi açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Vergi barışından yararlanmak için son tarih 30 Haziran! Bu tarihi kaçırma!

Vergi barışı için geri sayım başladı. Vergi borçlarını yapılandırmak isteyenlerin son başvuru tarihi 31 Mayıs Çarşamba olarak belirlendi. Vergi barışı yasası, borçluları iki ana başlık altında buluşturuyor..

Bağ-Kurlular dikkat! Torba yasada Bağ-Kur tescil affı olacak mı?

Bağ-Kurlular tarafından torba yasada Bağ-Kur tescil affının olup olmayacağı merak ediliyor. Bağ-Kur tescil affı çıktı mı, vergi affı son başvuru tarihi ne zaman? Tüm merak edilen soruların detayları haberimizde...

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

2023 vergi affı yasalaştı mı? Vergi affı yasalaştı mı? 2023 vergi affı ne zaman çıkacak? Vergi affında son durum!

Vergi affındaki son durumun ne olduğu merakla araştırılıyor. İşte 2023 Vergi affında son durum!

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Çiftçi vergi iadesi ödemelerinde şok gelişme! Milyonların yüzü gülecek...

Başvuruları yaklaşık 2 ay önce sona eren çiftçilere gerçekleştirilecek olan vergi iadelerinde son durum araştırılıyor. Peki çiftçi vergi iadesi ödemelerinde son durum ne? Çiftçilere vergi iadesi ne zaman yapılacak?  İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

Emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman?

Emlak vergisi mükellefleri için vergi ödeme dönemi yaklaşıyor. Peki, emlak vergisi 2022 1. taksit ne zaman? Vergi en son ne zaman ödenebilir?

Ceza ve vergi borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada son günler!

Milyonlarca vatandaşın Devlete olan borçlarının yapılandırılması için tanınan sürenin sonlarına geliniyor son tarih 30 Eylül. Şimdiye kadar vergi dairelerine başvuru yapan vatandaşların sayısı 4.5 milyonu geçti ve tutar 110 milyar liraya yaklaştı.

Geçici vergi beyannamelerinin ödeme süreleri 31 Mayıs'a ertelendi!

Binlerce mükellefe müjdeli haber geldi. Gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilmesi ile tahakkuk eden vergilerin ödeme sürelerinin ertelendiği açıklandı. Vergi ödemelerinde son gün 31 Mayıs olarak belirlendi. 

Vergi borcunda son tarih Haberi

Vergi borcunda son tarih

Maliye Bakanı Naci Ağbal, katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Darbe girişiminin ardından reformlarda bir aksama olup olmayacağının sorulması üzerine Ağbal, kesinlikle bu konuda bir aksamanın söz konusu olmadığını, darbe girişimi öncesi başladıkları çalışmalara daha fazla cesaretle ve gayret göstererek devam ettiklerini söyledi.


Vergi, prim ve gümrük vergisi borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışma hakkında da bilgi veren Ağbal, genel anlamda yaklaşık 13 milyon vatandaşın bu düzenlemeden doğrudan doğruya yararlanabileceğini söyledi. Ağbal, "İnşallah bugün bu düzenlemeyi içeren kanun teklifi Meclis Başkanlığına veriliyor. Tahmin ediyorum, salı günü Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmelere başlıyoruz. İnanıyorum ki muhalefet partilerimizin de desteğiyle süratli bir şekilde komisyondan geçecek, ondan sonra Genel Kurulda da yine süratle görüşülerek, yasalaşacak." dedi.


Söz konusu düzenleme çıktıktan sonra vatandaşların ekim sonuna kadar...