20 / 04 / 2024

Vergi incelemeleri online takip

Vergi incelemeleri online takip

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Mükelleflerimiz hazırladığımız portal ile artık vergi incelemelerinin hangi aşamada olduğunu 'online' olarak anında görebilecek." dedi.

Online emlak vergisi öderken nelere dikkat edilmeli?

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri devam ediyor. 31 Mayıs'ta sona eren ödemeler için vatandaşlar bankalara gitmeden online vergi ödemenin yollarını araştırıyor. 

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

Veraset ve intikal vergisi online ödeme 2021!

Türkiye sınırları içerisindeki tüm gayrimenkuller için vergi ödeniyor. Mirasçılar vergilerini online olarak yapabiliyor. İşte veraset ve intikal vergisi online ödeme 2021...

Vergide 'online' kolaylık!

Türkiye sınırları içerisindeki tüm gayrimenkuller için vergi ödeniyor. Mirasçılar ve ev sahipleri vergileri online olarak ödeyebiliyor. İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergilerinizi online ödeyebilirsiniz!

Yılda 2 kere ödenen emlak vergisi ikinci taksit dönemi yaklaştı. Peki vergi mükellefleri, emlak vergisi ödemelerini online olarak yapabilecek mi?

Vergi Denetim Kurulu sektörel incelemelere hız verdi!

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık ve dijital ekonomi gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Vergi yapılandırma başvurularında son hafta!

Bayramda da online başvuruların kabul edildiği vergi yapılandırma başvuruları bayram sonrası 27 Ağustos Pazartesi sona erecek..

Gayrimenkul vergi yapılandırmalarına bayramda başvurulabilecek!

27 Ağustos Pazartesi gününe (o gün dahil) uzatılan yapılandırma başvuruları bayramda da yapılabilecek. Gayrimenkul vergi borcu olan vatandaşlar başvurularını online yapabilecek..

Vergisini ödemeyen şirketlere inceleme!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, uluslararası faaliyet gösteren e-ticaret firmalarının vergilendirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, e-ticaret yapan uluslararası firmalar için vergi incelemeleri yaptıklarını söyledi.

Ofisi olmayan e-ticaret şirketleri mercek altında!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada elektronik ticaret (e-ticaret) yapan uluslararası firmalar nezdinde vergi incelemeleri yaptıklarını belirtti

Vergi incelemeleri online takip edilebilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Mükelleflerimiz hazırladığımız portal ile artık vergi incelemelerinin hangi aşamada olduğunu 'online' olarak anında görebilecek." dedi.

Beylikdüzü Belediyesi vergi ödemeleri için haftasonu açık olacak!

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisinin birinci taksit ödemeleri başladı. 1-31 Mayıs tarihleri arasında yatırılması gereken vergi banka hesapları, PTT hesabı ve online ödeme sistemiyle ödenebilecek.

Kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler!

Kira gelir vergisi için mükelleflerin beyanname vermeleri gerekiyor. Bu beyanname, vergi dairesine gidilerek verilebildiği gibi internet üzerinden online bir şekilde de verilebiliyor. İşte kira gelir vergisi beyannamesi online işlemler..

Vergi incelemeleri online takip Haberi

Vergi incelemeleri online takip

 Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamuoyunda vergi incelemesinin genelde "korkutucu" olarak algılandığını ancak söz konusu işlemin her aşamasında mükellefin birçok hakkı bulunduğunu belirterek, "Mükelleflerimiz hazırladığımız portal ile artık vergi incelemelerinin hangi aşamada olduğunu 'online' olarak anında görebilecek." dedi.


 Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mükelleflerin haklarını korumaya ve vergi bilincinin artırılmasına büyük önem verdiklerini, diğer taraftan Maliye Bakanlığını daha şeffaf hale getirmek için birçok adım attıklarını vurguladı.


Bakanlığı şeffaflaştırma kapsamında yapılan çalışmalara bir yenisini eklediklerini anlatan Ağbal, kamuoyunda vergi incelemesinin genelde 'korkutucu' olarak algılandığını söyledi.


Ancak söz konusu işlemin her aşamasında mükellefin birçok hakkı bulunduğuna dikkati çeken Ağbal, şöyle devam etti:


"Vatandaşlarımızın çoğu, bu haklarından habersiz. Böyle olunca da vergi incelemesi kortucu gelebilir. Oysa, her zaman söylediğim gibi inceleme mükellefi bezdiren bir hal almamalı. İdare...