23 / 04 / 2024

vergi matrahı

vergi matrahı

"Yüksek fiyat ortamının yavaş yavaş bitmeye başladığını görüyoruz" diyen ODD Başkanı Bozkurt,  2023'te de sıfır otomobilin piyasada bollaşmayabileceğini ancak ikinci el fiyatlarında yavaş yavaş bir gevşeme görülmeye başlandığını söyledi.

20 yıl sonra enflasyon muhasebesi yeniden uygulanacak! Bu uygulama vergi matrahlarını etkileyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'de 20 yıl aradan sonra enflasyon muhasebesinin ikinci kez uygulanacağını duyurdu. Bu önemli gelişme, 2024 ve sonraki yıllar için vergi matrahını etkileyecek sonuçlar doğuracak. Peki enflasyon muhasebesi nedir ve sonuçları nelerdir? İşte detaylar…

Matrah ayarlaması ile araba fiyatları düşecek! İşte ÖTV indirimi gelecek olan otomobiller!

Artan araba fiyatları ile birlikte ödemekte zorlanan vatandaş araç veya ilk arabada ÖTV indirimi gibi beklentilerin içine girdi. Bunun haricinde ise yeni gündem maddesi matrah artırımı ile birlikte vergi düşürülmesi. İki model haricinde de tüm modelleri kapsamış olacak.

Borcu olanlar dikkat! Faizler silinecek!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borçların yeniden yapılandırılmasını, vergi matrahını ve vergi artışını ve sicil affını içeren 15 maddelik kanun TBMM'ye sunuldu.

Damga vergisinde kira bedeli düşük gösterilirse ne olur?

Damga Vergisi Kanunu’nun 10. maddesine göre, nispi vergide, kâğıtta yazılı belli para vergi matrahını meydana getiriyor. Peki kağıtta yer alan belli para gerçeği yansıtmıyorsa, matrah ne olur?

Mistral GYO vergi matrahı artırılması için başvuru yaptı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 7143 sayılı kanun kapsamında yapılan başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Vergi Yapılandırılması Kanunu'nda matrah ve vergi artırımı düzenlendi!

7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” imar affı gibi çeşitli düzenlemelerin yanı sıra matrah ve vergi artırımını da düzenledi.

Okul inşası yapana vergi matrahında indirim!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Recep Bıyık, bugünkü yazısında eğitim harcamalarının vergi matrahından indirimini anlattı. İşte o haber...

Emlak vergisi matrahı nasıl belirlenir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında Emlak vergisi matrahı Emlak Vergisi Kanunu uyarınca belirlenen vergi matrahları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Naci Ağbal'dan mükelleflere matrah artırımı çağrısı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanunun tarihi fırsatlar sunduğunu belirterek, "Bunlardan biri de matrah artırımı. Matrah artırımı yapan mükelleflere geçmişe dönük vergi incelemesi yapmayacağız." dedi.

9,4 milyar lira ödenmemiş vergi borcu yapılandırıldı!

Maliye Bakanı Ağbal: "Bugün itibarıyla yaklaşık 9,4 milyar lira ödenmemiş vergi borcunu yapılandırmış durumdayız. Yine matrah ve vergi artırımı kayıt düzeltmelerinden de 1,5 milyar liralık tahakkuku yapmış olduk" dedi.

Vergi barışı yasa teklifi!

Vergi barışı yasa teklifi Meclis'e verildi. Teklif ile geçmiş beş yıla ilişkin matrah artırımında bulunan mükelleflere bu dönemler için vergi incelemesi yapılmayacak..

Emlak vergisine matrah olacak vergi değerlerinin takdirine ilişkin tüzük!

Emlak vergisine matrah olacak vergi değerlerinin takdirine ilişkin tüzük, 15 Mart 1972 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tüzük kapsamında, vergi değerlerinin nasıl belirlendiği açıklanıyor. İşte tüzüğün tam metni..

Emlak vergisine matrah olacak vergi değerinin takdirine ilişkin tüzük!

Emlak vergisine matrah olacak vergi değerinin takdirine ilişkin tüzük, vergi değerinin tespitinin nasıl yapıldığına ilişkin esasları içinde barındırıyor. İşte, emlak vergisine matrah olacak vergi değerinin takdirine ilişkin tüzük tam metni..

vergi matrahı Haberi

vergi matrahı

İkinci el otomobilde fiyatlar düşecek. Otomotiv Zirvesi'nde konuşan  Otomotiv Direktörleri Derneği (ODD) Başkanı Ali Haydar Bozkurt, piyasada fiyatlar üzerinde belirleyici rol oynayan iki büyük etken olduğunu belirterek, bunlardan ilkinin sıfır otomobile ulaşabilen potansiyel müşteri sayısındaki gerileme, ikincisinin ise krediye ulaşmaktaki zorluk olduğunu söyledi.  Bugüne kadar satış rakamlarını bulunabilirliğin belirlediğini kaydeden Bozkurt, "Birçok modelde 5-6 aya varan bekleme süreleri mevcuttu" dedi.

 Yılın son çeyreğine yaklaşırken, pazarı yine hangi markanın hangi modelinden ne kadar araç bulunabileceğinin şekillendireceğini ifade eden Bozkurt, sıfır otomobile ulaşabilen potansiyel müşteri sayısında bir yavaşlama olduğunu bunun temel sebebinin mevcut fiyat seviyelerine ulaşan müşteri potansiyelinin düşmüş olması olduğunu söyledi. Bir diğer sebebin de krediye ulaşmakta yaşanan sorunlar olduğunu ifade eden Bozkurt, "Şu anda hem kredi faizleri hem de kredi...