26 / 04 / 2024

vergi usül kanunu

vergi usül kanunu

Tapuda ölünceye kadar bakma sözleşmesi bir malın devri karşılığında bir kimsenin ölünceye kadar bakılmasını gerektiren hallerde yapılıyor. Bu işlem devir yapan kişinin ölene kadar bakılıp, beslenip, korunması karşılığında yapılan bir işlemdir...

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Tek tek hesaplandı: 2023 için 55, 2024 için 87 bin TL!

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı şeklinde elde ettikleri bu kazançları için vergi ödüyor. Peki bu vergi nasıl hesaplanıyor? 

Tunç Şatıroğlu Türk vatandaşlığı için yapılan düzenlemeyi kira ve enflasyon artışı olarak yorumladı!

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun, ‘Türk vatandaşlığının istisnai kazanılması’ başlıklı 20. maddesindeki değişikliği değerlendirdi. İşte Tunç Şatıroğlu'nun o değerlendirmesi ve paylaşıma gelen yanıtlar...

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

O ildeki arsalar satılıyor! Arsa alacaklar bu tarihe hemen bakın!

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan 2 adet arsa satışa çıkarıldı. İhale açık ya da kapalı usül olarak artırma usulüyle gerçekleşecek.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! 20 yıllığına kiraya verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, ormanlık alanların park olarak 20 yılı bulan sürelerde kiralık olarak işletilmesini sağlayacak. Resmi Gazete'de yayınlanan Orman Parkları yönetmeliğine göre kapalı teklif usülüyle ihale edilecek.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537 bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 31711 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki Türk vatandaşlığına geçiş için istenen yeni şartlar neler?

Yabancıya konut satışındaki yeni düzenleme sektörü nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal, Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Hisseli konutta emlak vergi nasıl ne olur?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Karabıyık bugün köşe yazısında hisseli konutlardaki emlak vergisi konusu kaleme aldı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 530!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 530 bugünkü 31543 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deniz GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Deniz GYO'nun Vergi Usül Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum  geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu İstanbul Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne verildi.

vergi usül kanunu Haberi

vergi usül kanunu


Tapuda ölünceye kadar bakma sözleşmesi!


Tapuda ölünceye kadar bakma sözleşmesi bir malın devri karşılığında bir kimsenin ölünceye kadar bakılmasını gerektiren bir akittir. Bakılacak kimse kendisini ölünceye kadar bakıp beslemek, görüp gözetmek kaydı ile gayrimenkulünü bakım borçlusuna devretmekte, bakım borçlusu da ölünceye kadar bakıp beslemek yükümlülüğü altına girmektedir. Birbirlerine kanunen bakmakla yükümlü olanlar arasında yapılan akitler gerçeğe uymadığında geçersizdir.


Tapuda ölünceye kadar bakma sözleşmesi için izlenecek yol şöyle anlatılıyor:


İstenen Belge ve Bilgiler!


Akit Tapu Sicil Müdürlüğünce Yapılacaksa;

- Temlik edilecek taşınmaz malın varsa tapu senedi, yoksa taşınmaz malın ada ve parsel numarasını belirtir belge veya malikin sözlü beyanı,

- Bakım alacaklısı, bakım borçlusu veya yetkili temsilcilerinin ve iki tanığın fotoğraflı nüfüs cüzdanları veya pasaportları,

- Bakım alacaklısının bir, bakım borçlusunun iki adet son altı ay içinde...