29 / 03 / 2024

vergi yapılandırması

vergi yapılandırması

Emlak vergisi ve prim borcu yapılandırılmasında ödeme yapmayarak hakkını kaybeden mükellefler için yeni bir hak veriliyor. Buna göre, mükellefler gereken tutarları, geç ödeme zammı ile birlikte şubat 2019'a kadar ödeyebilecekler.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

Vergi daireleri, yeniden yapılandırmaya ilişkin taksit ödemeleri nedeniyle mesai yapacak. Borçluların, 1 Ekim mesai saati bitimine kadar ödeme yapmaları gerekiyor.

Gayrimenkul vergi ödeme ve yapılandırmaları için son 3 gün!

Emlak vergisi borcu olan vatandaşların vergi affından yararlanması için verilen süre azalıyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuruları 3 gün sonra sona eriyor.

Vergi yapılandırmasına 2 milyon 400 bin kişi başvurdu!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun kapsamında borcu olan vatandaşlar yapılandırma için 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvuruda bulunabiliyor...

Vergi dairelerinde yapılandırma yoğunluğu!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeniden yapılandırma kapsamındaki ödemeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ağbal, "Vergi dairelerimizde büyük bir yoğunluk var'' diye konuştu.

Vergi yapılandırması için son 8 gün!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Rahmi Ak bugünkü yazısında vergi yapılandırmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vergi yapılandırmasından yararlanmak için 31 Mayıs son gün.

Vergisini 3 yıl düzenli ödeyene imkan!

Maliye Bakanı Naci Ağbal yeni vergi düzenlemesiyle ilgili detayları paylaştı. Vergisini 3 ay düzenli ödeyen firmaların vergisini ödemekte güçlük çekmesi halinde yükümlülüklerinin yapılandırılmasına imkan sağlanacak.

Vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim!

Gelir Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 4 maddesi kabul edildi. Buna göre vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim yapılabiliyor.

Yapılandırmada ikinci şans yürürlüğe girdi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ödemelerini süresinde yapmadıkları için yeniden yapılandırma uygulamasının getirdiği hakları kaybedenlere ikinci bir şans veren yasanın yürürlüğe girdiğini belirtti.

Vergi yapılandırmasından 13.7 milyar lira geldi!

MALİYE Bakanı Ağbal, 2016 yılında bütçe giderlerinin 583.7 milyar lira, bütçe gelirlerinin 554.4 milyar lira, bütçe açığının da 29.3 milyar lira olarak gerçekleştiğini açıkladı.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

İstanbul'da, vergi ve prim borçları başta olmak üzere, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ödemeleri için gece de açık tutulan vergi dairelerinde yoğunluk oluştu.

Vergide 3 müjde!

Zorda kalan mükellefe taksit imkanı getirilecek. Geriye dönük denetim süresi 3 yıla indirilecek. Karnesi iyi olan mükellefe indirim yapılacak.

Vergi yapılandırmalarında son gün yarın!

Vergi borcunu taksitlendirmek isteyenler için başvuru süresi yarın sona eriyor. Henüz müracaatta bulunmamış kimselerin yarın mesai bitimine kadar ilgili vergi dairesine başvurmaları gerekiyor.

Vergi borcu yapılandırmada son tarih 25 Kasım!

‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun’un yürürlüğe girmesiyle, vatandaşların ödemelerini gerçekleştirmeleri adına gereken çalışmayı tamamlayan Yıldırım Belediyesi, 29 Ağustos 2016 tarihinden bu yana vergi yapılandırma hizmeti vermeyi sürdürüyor

Vergi yapılandırmasında son 5 gün!

Maliye Bakanı Ağbal, bazı alacakların yapılandırılmasında başvuru için 5 gün kaldığı uyarısında bulunarak, fırsatı kaçırmamak için başvuruların 25 Kasım'a kadar yapılması gerektiğini bildirdi.

MTV ve yapılandırma taksit ödemelerinde son 4 gün...

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu seneye ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırması ile ilgili taksit ödemelerinin 31 Ocak'a kadar yapılması gerektiği kaydedildi.

2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman?

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksiti ve borç yapılandırmasında takvim neetleşti. Peki, 2023 Ek MTV ve borç yapılandırması son gün ne zaman? İşte detaylar...

Dikkat! Borç yapılandırmada ilk taksit için son bir hafta

Borç yapılandırmasının bozulmaması için ilk ödeme tarihi belli oldu. Bu kapsamda ödemelerin 31 Temmuz'a kadar yapılması gerekiyor. İşte detaylar...

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın!

Borç yapılandırması çerçevesinde, vergi dairelerine 5,5 milyon mükellef başvuruda bulundu, 370,4 milyar TL yapılandırıldı ve 56,8 milyar TL tahsilat gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman? Vergi borcu olanlar acil bakın!

Vergi borcu yapılandırılmasında son tarih merak ediliyor. Düzenleme ile 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, 2 bin liranın üzerindeki borçlara ise eşit taksitler halinde ödeme imkanı tanınmıştı. Peki 2023 vergi borç yapılandırması ne zaman bitecek? Son gün ne zaman?

265,4 milyar liralık kamu borcu yapılandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine gelen başvurular kapsamında 265,4 milyar liralık alacağın yapılandırması yapıldı. İşte detaylar...

Deprem bölgesindeki 11 şehirde borç yapılandırma Ekim'de başlıyor! 

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırması kapsamında başvuru süreci tüm hızıyla devam ediyor. Depremzedelerin de mağduriyet yaşamaması için farklı bir takvim uygulanıyor. İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Son dakika! Borç yapılandırmasında süre uzatıldı! İşte son başvuru tarihi

Kamu borç yapılandırmasında son dakika! Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatıldı. Peki, son tarih ne zaman? Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detaylar

SGK borç yapılandırma devam ediyor mu? SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma işleminin gündemdeki konulardan biridir. Vatandaşlar borç yapılandırmasının ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Mayıs ayına girilmesi ile birlikte son başvuru tarihi ygittikçe aklaşıyor. İşte detaylar!

Taşınmazlar ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı! Borç yapılandırması geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 7440 sayılı kanun kapsamında belirlenen taşınmaz yapılandırma detaylarını Resmi Gazete'de yayımladı. Yapılandırma için son tarih 31 Mayıs olarak açıklandı. Alacaklar, peşin veya 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksitte ödenebilecek. Borç yapılandırması ile

GSS prim borcu olanların yapılandırması nasıl olacak? İşte yapılandırma detayları

Sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen ancak Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerini ödeyemeyenler için bir fırsat doğdu. GSS prim borcu olanlar diğer kamu borçlularından ayrı tutuluyor ve 31 Ağustos'a kadar borçlarını yapılandırarak gecikme faizlerinden kurtulabiliyorlar.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

Türkiye genelinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Ancak Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı yapılandırmasından faydalanabilmek için bu detaylara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor.

vergi yapılandırması Haberi

vergi yapılandırması

Milyonlarca vergi mükellefinin beklediği yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Buna göre, emlak vergisi ile diğer vergi ve prim borcu yapılandırılması bozulan mükellefe yeni bir hak daha geliyor.

Şubat sonuna kadar süre

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, söz konusu teklif Genel Kurul’da görüşülmeyi beklerken, TBMM Başkanlığı’na yeni sunulan teklifle sürenin şubat ayına uzatılması planlanıyor.

Sadece göç ödeme zammı alınacak

Buna göre, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde taksitleri ödememiş olanlar, şubat ayının sonuna kadar ödeme yapabilecekler. Bu mükelleflerden sadece geç ödeme zammı alınacak.  Aralık ve Ocak döneminde ödenmesi gereken taksitler de şubat sonuna kadar ödenebilecek.
 

Emlak vergisi borcu olanlara yeni hak!

Emlak vergisi ödemesini kaçıranlar...