20 / 04 / 2024

VIETTI VIOLI

VIETTI VIOLI

Armatör Ekin ve Pekin Baran kardeşlerin Yalı kavgası 7 Aralık'ta sona eriyor. Ekin Baran'ın anlaşmalı paylaşım gerçekleşmediği gerekçesiyle açtığı davanın sonucunda izale-i şuyu yoluyla satılmasına karar verilen yalıya bilirkişi incelemesi sonucunda biçil

Paolo Vietti-Violi kimdir?

İnönü Stadı, İstanbul Spor ve Sergi Sarayı ve Ankara 19 Mayıs Stadyumu gibi projelerin tasarımcılarından İtalyan Mimar Paolo Vietti-Violi kimdir? Paolo Vietti-Violi hayatı boyunca hangi işlere imza attı?

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planı hazırlandı!

1939 yılında Dolmabahçe'de inşa edilecek İnönü Stadyumu'nun planı İtalyan Mimar Vietti Violi tarafından hazırlanmış. Şeref Tribünü'nünün de yer alacağı stadyum 20 bin kişi kapasiteli olarak planlanmış.

1939 yılında İnönü Stadyumu'nun planını Vietti Violi hazırlayacakmış!

1939 yılında İstanbul Belediyesi, Dolmabahçe'de inşa edilecek stadyum için bir müsabaka açmayı düşünmüşse de bu fikirden vazgeçmiş. Stadyum planı, İtalyan Mimar Vietti Violi'ye havale edilmiş.

Yüksek Mimar Fazıl Aysu vefat etti!

Galatasaray Ali Sami Yen Stadyumu (Mimar Şinasi Şahingiray ile), İnönü Stadyumu (İtalyan mimar Vietti Violi ile), projelerini gerçekleştiren yüksek mimar M. Fazıl Aysu yaşamını yitirdi...

VIETTI VIOLI Haberi

VIETTI VIOLI

Sarıyer Satış Memurluğu tarafından satılacak yalı Erbilgin Yalısına 50, Tansu Çiller'in Yalısı'na da 150 metre uzaklıkta bulunuyor.


BEDELİ PAYLAŞILACAK: Armatör Mehmet Ekin Baran ile Baran Denizcilik'in sahibi kardeşi Ömer Pekin Baran'ın babaları Hayri Baran'dan kalan yalı kardeşler arasında gerginliğe neden oldu. Anlaşmazlık sonucunda Mehmet Ekin Baran Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak yalnının satışını ve bedelinin kardeşler arasında paylaştırılmasını istedi. Mahkeme de Yeniköy'de Sait Halim Paşası'na komşu yalının satışına karar Verdi.


15 ODA 8 BANYO: Köybaşı Caddesindeki 3 katlı yalı bin 934 metrekare yalı bodrum, zemin ve birinci kattan oluşuyor. Yalının bahçe hariç toplam inşaat alanınının brut 1347 metrekare olduğu belirtiliyor. Ağaç ve süs bitkileri ile süslü peyzajıyla dikkat çeken...