19 / 04 / 2024

yabancı ev satışı 2019

yabancı ev satışı 2019

Yabancı yatırımcıların ülkemize olan ilgisi her geçen gün artış gösterirken, en çok İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova ve Sakarya tercih ediliyor.

Justin Trudeau: Yabancılara ev satışını yasaklayacağım!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, seçimlerde yeniden göreve gelmesi durumunda emlak piyasasında atacağı adımı duyurdu. Justin Trudeau, yeniden seçilirse yabancılara ev satışını yasaklayacağını belirtti.

2019’da Antalya’da yabancıya 8 bin 951 ev satıldı!

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya’dan 2019’da 8 bin 951 yabancı ev satın aldı. Yeni komşular ile bölgede bulunan yerleşik yabancı sayısı yüzde 12 artış gösterdi.

Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor!

Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Bahadır, "Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor" dedi...

Konutta yabancılara satışta tarihi rekor!

Kur artışı, yabancılar ve gurbetçiler için Türkiye’yi cazip hale getirince konutta yabancılara satışta tarihi rekor kırıldı...

Yabancıya satışta önümüzde daha çok yol var!

Yabancılara Türk vatandaşlığına geçme bedelinin düşürülmesini değerlendiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, "Yabancılara satıştan elde edilen gelirin de 4,6 milyar dolardan bu yıl 6-7 milyar dolara çıkacağını düşünüyorum. Yabancıya satışta önümüzde daha çok yol var. " dedi...

2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak!

Konut satış istatistiklerini ve yabancıya konut alımında vatandaşlık kararını yorumlayan Keleş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İlker Keleş, "2018 yılı konutta yabancıya satış yılı olacak." dedi..

Markalı konut projelerinin yüzde 8'i yabancılara satıldı!

REIDIN Emlak Endeksi nisan ayı sonuçları açıklandı. Markalı konut projelerinin yüzde 8'i yabancılara satıldı. 

Son 14 yılda yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

Son 14 yılda (2003-2017 yılları arasında) yabancılara satılan topraklara ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Gelir Vergisi Kanunu düzenlemelerine göre taşınmaz 5 yıl geçtikten sonra da satılsa vergi ödenmedi gerekecek. Peki, söz konusu ev satışında 5 yıl muafiyeti kalktı mı?

Aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

Aile konutu şerhi, evin satış sürecinde malik olmayan eşe söz hakkı veriyor. Evin satılabilmesi için eşin izin vermesi gerekiyor. Peki, aile konutu şerhi konulmayan ev satılabilir mi?

2018 yabancıya satışta önemli bir yıl olacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, “2018’in yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

3. İstanbul Konutları Başakşehir ev satış fiyatları!

3. İstanbul Konutları Başakşehir ev satış fiyatları 514 bin TL'den başlıyor. 2+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleri sunulan 3. İstanbul Evleri Asaf İş Adi Ortaklığı imzasıyla yükseliyor...

Yabancı konut satış istatistikleri Temmuz 2017!

Temmuz ayında yapılan konut satışlara ait istatistikler TÜİK tarafından açıklandı. Peki, yabancılara Temmuz 2017'de ne kadar konut satıldı? İşte yabancı konut satış istatistikleri Temmuz 2017..

yabancı ev satışı 2019 Haberi

yabancı ev satışı 2019

TÜİK tarafından yapılan istatistikler sonucunda; yabancıya gayrimenkul satışında lider olan iller arasında ilk 5 sırada; İstanbul, Antalya, Bursa, Yalova ve Sakarya oturuyor. Yabancıların satın aldıkları konut sayısı her geçen gün artış gösterirken, ülkede esen olumlu siyasi ve ekonomik hava yatırımcıların yüzünü güldürüyor. PropertyTR yetkilileri tarafından yapılan açıklama kapsamında, ülkemizde en fazla konut yatırımı yapan ülkeler şu şekilde:
- Irak
- Suudi Arabistan
- Kuveyt
- Rusya
- Afganistan

Ortadoğu ülkeleri sonrasında diğer ülkelerden gelen yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisi devam ediyor. Bu sonucu ülkede yaşanan yerel seçim sonuçlarının pozitif olması ve yaz tatilinin başlamasıyla Yusuf Boz, hareketlenen emlak piyasalarının pek çok hava yolu şirketinin Türkiye'ye yaptığı sefer sayılarının artması ve uçuş hatlarının gelişmesine neden olduğunu belirtiyor.

Yabancı yatırımcının tercihini oluşturan en önemli...