16 / 04 / 2024

yabancı firmalar yerli avantajı kullanması

yabancı firmalar yerli avantajı kullanması

Türkiye’nin inşaat devleri ASOMEDYA-DÜNYA yuvarlak masa toplantısı için bir araya geldi. Çeşitli sorunlarını dile getiren sektör temsilcileri, yabancı firmaların yerli avantajından yararlanmak için Türkiye’de şirket kurduklarını da anlattı.

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Türkiye'de üretilen telefonlar hangileri?

Türk üreticilerinin ortaya koyduğu yerli telefonlar ve yabancı firmaların Türkiye'de ürettiği yerel akıllı telefonlar hangileri? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.

Lüks konut yatırımında ilk tercih İstanbul!

Yabancı ve yerli yatırımcı Türkiye'de konut yatırımına devam ediyor. Yatırımcılar özellikler lüks konut yatırımında İstanbul'u tercih ediyor.

Türk şirketler Avrupa'da çelik fabrikası topluyor!

Türkiye, küresel ham çelik üretiminde geçen sene yüzde 6 oranında büyüyerek 35.8 milyon tonluk üretim yaptı. Çelik sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları, yerli yatırımlarını hızlandırırken bir taraftan da yurt dışında yeni yatırımlarını hayata geçiriyor.

Yerli ve milli oteller yabancılara satılabilir!

Kovid-19 salgınında vaka ve ölüm sayılarında yaşanan artış, yaz sezonunu müşterilerine açmaya hazırlanan turizmcileri endişelendirdi. Sektör temsilcileri "Eğer kapanma olmaz ise 2021 sezonunu kaybederiz. Bu kayıp, yüzde 90’ı yerli ve milli olan otellerin yabancılara satışına neden olur" diyor.

Bodrum'da konut satışları yüzde 83.1 arttı!

Bodrum'a yabancı ve yerli yatırımcıların pandemiye rağmen ilgisi devam ediyor. İlçe merkezinde konut satışları Haziran-Ağustos döneminde yüzde 83.1 arttı. 

Bodrum yerli ve yabancı konut yatırımcılarının gözdesi!

Bodrum, pandemiye rağmen yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. İlçede gayrimenkulden otele, hastaneden hizmet sektörüne farklı alanlarda devam eden yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolar oldu.

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi TBMM'de!

Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli hızlı tren ihalesi ile İyidere Lojistik Limanı ihalesine yabancı firmaların katılıp katılmadığı ve kazanan firmalara sağlanan vergi istisnası meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

yabancı firmalar yerli avantajı kullanması Haberi

yabancı firmalar yerli avantajı kullanması

Dünyanın en büyük müteahhitleri sıralamasında Çin ile birincilik için yarışan, birçok ülkede kritik projeler üstlenen Türk müteahhitlik sektörünün devleri, DÜNYA ve Ankara Sanayi Odası’nın dergisi ASOMEDYA yuvarlak masa toplantısı için bir araya geldi. Toplantıya, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, İNTES Başkanı Celal Koloğlu, Caner İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdemir, Final Yapı Müdürü Sedat Kaymak, Yenigün İnşaat Murahhas Üyesi Edip Yenigün, Granit AŞ Genel Müdürü Ahmet Akıncı, Türeli İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Türeli, Haymer İnşaat Genel Müdürü Yusuf Koçak, MFŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Şahin katıldı. DÜNYA Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit B. Parlak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, ucuz teklif ve haksız rekabetten şikayetçi olan müteahhitler, özellikle yurtdışı projelerinde Türk müteahhitlerinin finale bırakılarak birbirlerine...