18 / 04 / 2024

yabancı konut satışı 2021

yabancı konut satışı 2021

Gayrimenkul danışmanlığı veren FOA Invest firmasının kurucusu ve CEO’su Fatih Osman Akkan, ülke genelinde yabancıya konut satışının yüzde 47.6 yükseldiğini dile getirdi. 

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

2018 yabancıya satışta önemli bir yıl olacak!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, “2018’in yabancı konut satışları açısından önemli bir yıl olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Fuzul Grup yerli ve yabancı konut satışında rekor bekliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül 2017 Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal konuyla ilgili olarak ‘Bu sene hem yerliye hem yabancıya konut satışında rekor kırarız’ dedi. 

Yerli ve yabancı konut satışı Eylül'de zirve yaptı!

TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, 9 ayda 1 milyon satış sınırı geçildi. Eylül ayında yerli ve yabancılar adeta kapış kapış ev aldı. 

Yabancı konut satış istatistikleri Temmuz 2017!

Temmuz ayında yapılan konut satışlara ait istatistikler TÜİK tarafından açıklandı. Peki, yabancılara Temmuz 2017'de ne kadar konut satıldı? İşte yabancı konut satış istatistikleri Temmuz 2017..

İşte yabancıya KDV'siz konut satışında merak edilenler!

Ekonomist dergisi yazarı M. Fatih Köprü bu haftaki yazısında yabancıya KDV'siz konut satışında merak edilenleri kaleme aldı. İşte o yazı...

Yabancılar bu yıl İstanbul'dan 1.478 konut satın aldı!

2017 yılının ilk çeyreğinde yabancıların Türkiye'de satın aldığı toplam 4 bin 270 konutun 3'te1'i İstanbul'da bulunuyor. Yabancılar ilk çeyrekte İstanbul'dan bin 478 konut satın aldı.

Yabancıya konut satışı devlet politikası haline gelmeli!

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konut satışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. YIlmaz, yabancıya konut satışı ve bu konuda yurtdışında yapılacak tanıtımların devlet politikası haline gelmesi gerektiğini belirtti.

Yabancıya konut satışı 10 milyar dolara ulaşacak!

İnşaat yatırımlarının yabancılarda artması için başlatılan Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesi için geri sayım başladı. Düzenleme ile yabancıya konut satışın 10 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Yabancıya KDV'siz konut satışı başladı!

Yabancılara konut satışında KDV indirimi bugün itibariyle başladı. Konutların, bugünde itibaren tescil ettirilmeleri halinde KDV ödenmesi istenmeyecek...

Yabancıya konut satışında KDV indirimi olacak!

MERSİN Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, bugün başlayacak olan yabancıya konut satışında KDV indiriminin olacağını dile getirdi.

Yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

Yabancıya konut ve işyeri alımlarında KDV muafiyeti geliyor. Bu uygulamadan gurbetçiler de yararlanabiliyor. Peki, yabancılara KDV'siz konut satışı başladı mı?

Yabancıya KDV'siz konut satışı başlıyor!

Yabancılara konut satışında KDV indirimi 1 Nisan'dan itibaren başlayacak. Yabancıya KDV'siz konut satışı sektörde canlılık yaratacak.

yabancı konut satışı 2021 Haberi

yabancı konut satışı 2021

Yabancı ülke vatandaşlarına konut satışının, 8 ay içerisinde geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 47.6’lık oranla yükseldi ve 30 bin 849 adede ulaştığı bilgisini aktaran Akkan, “Bu rakam, konut satışında tüm zamanların rekoru olarak kayıtlara geçti. Ağustosta yakalanan satış miktarı tüm zamanların en yüksek 2’nci rakamı olarak kayıtlara geçti. En yüksek aylık satış adedi, 2018 Ekim’de 6 bin 276 adetle görülmüştü” dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre; FOA Invest’in yakın zaman hedeflerinden de bahseden Akkan, “Şirketimizin yeni hedefi, 2020-2021 yılında Türkiye’de gerçekleştirilen 200 milyon dolarlık konut satışını artan yoğun konut talebiyle birlikte 2022 yılında 300 milyon dolara çıkmasını sağlamak. Rusya ve Avrasya pazarı ağırlıklı çalışan şirketimiz hedefine Avrupa pazarını da koyduk” şeklinde konuştu.

Fatih Osman Akkan, firmasının Alanya’da yer alan...