19 / 04 / 2024

yabancı konut satışları kasım 2021

yabancı konut satışları kasım 2021

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Kasım 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 7 bin 363 konut satın aldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi

Toronto'da konut satışları 23 senenin en az seviyesine kadar gerilerken ortalama konut fiyatı da yüzde 5,4 kadar düştüğü açıklandı. Buna göre, 2023 yılının başında Kanada’da konut rakamlarındaki yükseliş nedeni ile yabancılara satış yasaklanmıştı. İşte haberin detayları...

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

İstanbul'da beklenen deprem konut satışlarını vurdu! 

Kahramanmaraş depremlerinden sonra yabancıya konut satışlarında düşüş yaşandı. Özellikle satışlarda en büyük darbeyi İstanbul aldı. Uzmanlar gerilemedeki unsurlardan ilkinin kentte beklenen büyük deprem olduğuna işaret etti.

İpotekli konut satışları da yabancıya konut satışları da düştü! Konut sektöründe son dakika!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Eylül 2023'e ilişkin konut satış rakamlarını değerlendirdi. Yazıcı, hem ipotekli konut satışlarının hem de yabancıya satışların düştüğünü belirtti. İşte ı rakamlar...

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Konut satışlarındaki gurbetçi ilgisi, yakın zamanda rakamlara yansıyacak! 

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yaptığı açıklamada, yabancılara yapılan konut satışlarının artış trendinde olduğuna değinerek, gurbetçi ilgisinin rakamlara yansıyacağını söyledi. İşte o açıklamalar...

Konut fiyatlarını dibe çekecek plan! 28 bin liraya konut satışları açıklandı ama...

Geçtiğimiz ay açıklanan konut teşvik paketi sonrasında konut fiyatları yüzde 10, kira fiyatları ise yüzde 12 civarında arttı. Konutta arzın talebi karşılamaması ve yabancıya konut satışları nedeniyle konuta erişim iyice zorlaştı. Peki ucuz konut artık hayal mi? İşte detaylar..

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

İzmir'de yabancıya konut satışları arttı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

yabancı konut satışları kasım 2021 Haberi

yabancı konut satışları kasım 2021

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Kasım ayın konut satış istatistikleri açıklandı. Türkiye genelinde Kasım ayında 178 bin 814 satışı yapıldı.

Yabancılara Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı gerçekleşti

Yabancılara gerçekleşen konut satışları Kasım 2021'de bir önceki senenin aynı ayına oranla yüzde 48,4 yükselerek 7 bin 363 oldu. Toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,1 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırada 2 bin 922 konut satışı ile megakent İstanbul yer aldı. İstanbul'u sırasıyla bin 917 konut satışı ile Antalya, 428 konut satışı ile  Ankara izledi.

Yabancılara yapılan ev satışları Ocak-Kasım döneminde ise 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 39,4 arttı ve 50 bin 735 olarak kaydedildi.

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı İran vatandaşlarına yapıldı

Kasım'da İran...