20 / 04 / 2024

yabancı konut

yabancı konut

Mütekabiliyetle birlikte Türkiye’de yabancıya konut satışı hızlı başladı. Ancak toplamda hâlâ çok az. Avrupa pazarı durgun, Ortadoğu - Arap ülkeleri gözde, Doğu Asya yeni hedef.

Yabancıların konut yatırımında artış!

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkule yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37.1 artış yaşandı.

Maliye, yabancı yazlıkçı peşinde!

Maliye Bakanı Şimşek, yabancıların Türkiye’de aldığı yazlığı yurtdışına günlük kiraladığını belirterek, “Bunu da kayıtdışı olarak yapıyorlar. Ticari faaliyette bulunan vergisini ödemeli. Bunun üzerine gideceğiz” dedi.

Yabancılar en çok İstanbul'dan konut aldı!

Yabancılara aylık bazda ortalama 1500'ün üzerinde konut satıldı. Yabancılara yılın 10 ayında konut satışında geçen yıla göre en fazla artış, 2 bin 839 konutla İstanbul'da oldu.

Yabancı konut yatırımcısını kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş uluslararası konut yatırımcılarını global düzeyde değerlendirdi. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyeti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı konut yatırımcılarının çekilmesinin ekonomiye maliyetini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Bodrum yerli ve yabancı konut yatırımcılarının gözdesi!

Bodrum, pandemiye rağmen yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor. İlçede gayrimenkulden otele, hastaneden hizmet sektörüne farklı alanlarda devam eden yatırımların büyüklüğü 5 milyar dolar oldu.

Pandemide yabancıya konut satışında Türkiye ön plana çıktı!

Yabancıya gayrimenkul satış şirketi Nevita tarafından hazırlanan rapora göre, Türkiye, koronavirüs döneminde yabancı konut satışında Avrupa ülkelerine göre en az kayıp yaşayan ülkelerin başında geldi.

Yabancı konut yatırımcıların Antalya’ya ilgisi arttı!

ANTMUTDER Başkanı Atılgan Sert, yabancılara konut satışında ilk sıralarda yer alan Antalya’nın virüsten etkilendiğini söyledi. Sert, satışlarda azalma olduğunu ve olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yabancı konut yatırımcısının Alanya'ya ilgisi arttı!

Alanya Belediyesi Mart Ayı Meclisi toplantısında, 'Kent Estetiği Kurulu' kurulmasına karar verildi. Adasa Yapı Denetim Firması Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada “ Müteahhitlerin oluşturduğu konutlar yabancılara cazip geliyor." dedi...

Yabancı konut yatırımcısı Yalova'yı sevdi!

Beyttürk Yalova'nın 2019 yılında 1696 adetle yabancıların en çok konut satın aldığı il olduğunu açıkladı. Beyttürk Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, "Yalova'da konut alan her 100 yabancıdan 19'u bizi tercih etti" dedi...

2020'de konut sektörü yükselişe geçecek!

Son zamanlarda ekonomide oluşan dalgalanmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan uzmanlar 2020 yılının konut sektörü için altın yıl olacağını belirtiyor. PropertyTR Genel Müdürü Yusuf Boz, 2020 yılında yabancı konut satışları başta olmak üzere tüm konut satışlarında artış yaşanacağını düşünüyor.

Yabancı konut yatırımcıları Boğaz'ı sevdi!

Ortadoğulu zengin yatırımcıların Boğaz'ın eşsiz manzarasına sahip yalı ve köşklere ilgisi artıyor. Boğaz'da yalı fiyatları ise 30 milyon liradan başlıyor.

Yabancı konut yatırımcısı Türkiye'den vazgeçmeyecek!

Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Hasanoğlu, "Yabancı yatırımcıların önümüzdeki dönemde yatırımlarını artıraraki ülkemizde konut yatırımı yapmaya devam edeceklerdir" dedi...

Yabancı konut yatırımcısının gözdesi Boğaz!

Remax Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, İstanbul Boğazı'nın üst düzey gelir grubuna sahip yabancıların tercih ettiği en önemli lokasyon olduğuna dikkat çekti...

yabancı konut Haberi

yabancı konut

Yabancıya konut satışı 2012’de kabul edilen Mütekabiliyet Yasası ile birlikte etkilerini göstermeye başladı. Gerek 2013’te gerekse 2014’te satışların artış hızı hayli yüksek. 2014 verilerine göre yabancıya satılan konut sayısı bir önceki yıl olan 2013’e göre yüzde 56 arttı. Ancak rakamsal veriler olarak bakıldığında sonuç pek de umut edilen gibi değil.


Yapılan tanıtım eksik


2013’te yabancıya 12 bin 181 konut satışı yapıldı. Bu sayı 2014’te 18 bin 959 adete çıktı. Böylece yabancıya konut satışının payı toplam konut satışı içinde ancak yüzde 1.5 seviyesine kadar çıktı.

Yabancılara konut satışlarında geçen yıl ilk sırayı 6.542 konut ile Antalya, ikinciliği 5.580 konut ile İstanbul alıyor, İstanbul’u 1.191 konut satışı ile Aydın ve 1.051 konut satışı ile Muğla izliyor. Turistik bölgelerdeki konut satışlarında Avrupa’da yaşanılan durgunluğun etkisiyle...