19 / 04 / 2024

 yabancı vatandaşları konut yatırımları 

 yabancı vatandaşları konut yatırımları 

Türk Lirası'nın değerinin düşmesi sonrasında Türkiye konut yatırımında yabancıların radarına girdi. Peki, bu sebep dışında yabancılar neden Türkiye'den konut alıyor? İşte detaylar...

Vatandaşlar yerel seçim öncesi dolara hücum etti!

Merakla beklenen yerel seçimler öncesinde Merkez Bankası rezervleri azalırken vatandaşlar döviz talebindeki artışlar da oldukça dikkat çekti. Paylaşılan detaylara göre yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatı geçen hafta 5,7 milyar dolar artış gösterdi.

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!

Konut, dolar, altın, faiz, hisse yatırımlarının yanı sıra arsa yatırımı da sık sık gündeme geliyor. Peki vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? İşte sosyal medya platformu X'te "Arsa yatırımı yapıyor musunuz?" sorusuna verilen o yanıtlar...

CHP'li Özgür Karabat: 'Vatandaşlar TOKİ'den 250-300 bin liraya konut beklerken fiyatlar 4 milyon TL'ye çıktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat 6 Şubat depremlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada vatandaşlar 250-300 bin liraya konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatları 4 milyon liraya kadar çıktığını söyledi.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Yalova'da Arap vatandaşlar aldıkları evleri boş tutuyor! 

Yabancıya konut satışı son günlerde yine sık sık gündeme geliyor. CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, Yalova'da Arap vatandaşların aldıkları evleri satmadıklarına, kiraya vermediklerine, boş tuttuklarına dikkat çekti. 

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çileden çıkarttı! İstanbul'da yaşayanlar oraya göç ediyor!

Konut fiyatlarındaki artış vatandaşları çilenden çıkarttı. Özellikle İstanbul gibi büyük ve kalabalık şehirlerde konut fiyatları rekor seviyelere yükseldi. İstanbul'da yaşayanlar oraya göç etmeye başladı.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

TOKİ'den 'uyarlanabilir' konut müjdesi! Engelli vatandaşlar için adım atıldı! Uygun ödeme şeçenekleri sunulacak! 

Hükümet engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak amacıyla TOKİ eliyle ‘uyarlanabilir’ konut inşa edecek. İşte TOKİ 'uyarlanabilir' konut ile ilgili detaylar...

Konut sıkıntısı ve kiralar protesto edildi! Dünya bu sıkıntı ile savaşıyor! O ülkenin vatandaşları ayağa kalktı!

Konut sıkıntısı ve yüksek kiralar dünyanın en büyük sorunların biri haline geldi. O ülkede konut sıkıntısı ve yüksek kiralar protesto edilerek vatandaşlar ayağa kalktı...

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların şikayeti bakanlığı harekete geçirdi! O şart değişti!

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların çok sayıda şikayeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yeni Evim konut kampanyasına 'küçük müteahhit' ayarı geldi. İşte haberin ayrıntıları…

 yabancı vatandaşları konut yatırımları  Haberi

 yabancı vatandaşları konut yatırımları 


İstanbul'da geçen senenin 11 ayında 23 bin 169 konut satıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; İstanbul'da binden fazla konut satışı yapılan dört ilçe sırasıyla; Esenyurt, Beylikdüzü, Başakşehir ve Avcılar oldu. 11 ayda bin 104 konutun satıldığı Avcılar'da özellikle yabancılara yönelik emlak ve danışmanlık hizmeti veren şirketlerden birisinin sahibi olan Beşir Zengin, bu tercihte son 10 senede gelen yabancılar ve döviz kurundaki hareketlerin etkili olduğunu dile getirdi. Zengin, bir tarafında deniz, diğer tarafında göl bulunan, ulaşım bakımından avantajlı Avcılar'ın tercih edilen ilçelerin başında geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: 

"İlk konut satışını 2012 yılında Avcılar'da yaptığımızda bir tane bile yabancı yoktu. Şimdi istatistiklere göre Avcılar'da yaklaşık 50 bin yabancı ikamet ediyor. Bunların çoğu da mülk almış durumda. Bu bölgedeki konutlar diğer...