24 / 04 / 2024

yabancı yalı alımı

yabancı yalı alımı

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul sevdaları bitmiyor. Son senelerde Türkiye’deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran İranlılar, şimdi de gözlerini yalılara dikti.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Yabancı sermaye, tahvil alımı için yüzde 35 getiriyi görmek istiyor!

JPMorgan son dönemde yüksek getiri sağlayan uzun vadeli lira cinsi tahvillerde alım tavsiyesine geçmek için getirilerin daha da yükselmesini bekleyecek.

Uzmanlardan ‘altın’ tavsiye: Altındaki düşüşler alım fırsatı, kaçırmayın!

Piyasalarda borsadaki yükseliş trendinin kalıcılığının yabancı girişine bağlı olduğu görüşü ağır basarken, ABD’de yükselen faizler altını baskılamaya devam ediyor. Uzmanlar altındaki düşüşü yatırımcılar açısından ‘alım fırsatı’ olarak değerlendiriyor.

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?

Borsa İstanbul'da yabancıların en çok alım yaptığı hisseler ile yabancı çıkışı yaşanan hisseler belli oldu. İşte ayrıntılar...

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Geçtiğimiz hafta borsada hisse alımı yapmaya devam eden yabancılar Kasım ayında da net alıcı konumunda. İşte yabancıların en fazla alım satım yaptığı yaptığı hisseler...

Konutlarda Isı Yalıtım Projesi devreye alındı! 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranlı kredi müjdesi!

Konut başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanının sağlandığı  'Konutlarda Isı Yalıtım Projesi' devreye alındı. Söz konusu krediler Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak...

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne doğrudan ithalat yoluyla alım yetkisi verildi!

Toprak Mahsulleri Ofisi protokolle yabancı kuruluşlardan doğrudan ürün alımı gerçekleştirebilecek.

Gayrimenkul alımı fırtınası başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı yabancı yatırım çağrısı sektörleri hareketlendirdi. Sektörün duayen ismi Dr. Ali Gökçiler, ''Çeşitli ülkelerden gayrimenkul alımı fırtınası başladı'' dedi.

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

yabancı yalı alımı Haberi

yabancı yalı alımı

Son senelerde Türkiye’deki gayrimenkul alımlarını hızlandıran İranlılar, yalı taleplerini artırdı. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kovid-19 salgını sürecinde ülkeler kapılarını kapatsa da gayrimenkul sektöründe alım satımlar sürdü. 

Sektörde 1-1.5 senedir yerli alıcıların yalılara olan ilgisi dikkatleri çekti. Yabancılar arasındaysa İranlılar, Katarlılar ve Iraklılar yalı tercihlerinde ön planda. Her daim prestij açısından güçlü olan yalılarda yaşamak amacıyla bekleyen yerli yabancı alıcılar, genel olarak alımlarını sessiz sedasız gerçekleştiriyor.

ÇİNLİLERDEN İLGİ YOĞUN

Sektörde yatırımlarına hız kazandıran bir diğer yabancı grubu ise Çinliler oldu. Kovid-19 salgınından önce gayrimenkul alımlarında atağa geçen Çinlilerin ilgilendiği konutların yelpazesi geniş. Alınan bilgilere göre; Çinlilerin gerçekleştirdikleri temaslarda rezidans, home office ve müstakil ev talepleri bulunuyor.

Pandemide yalı satışları rekor...