29 / 03 / 2024

yabancı yatırımcı gayrimenkul yatırımları

yabancı yatırımcı gayrimenkul yatırımları

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, son 5 aydır ertelenen konut alımlarının seçim sonuçlarıyla birlikte hızla artacağını belirterek, önümüzdeki 2 ayda satışların zirveye ulaşacağını beklediklerini söyledi.

Yabancılar fabrika kurmak yerine konut satın alıyor!

2015'in ilk 6 ayında gayrimenkul satın almak için getirilen döviz 1 milyar 823 milyon dolar. Biz yabancıların fabrika kurmak için doğrudan yatırım yapmalarını bekliyoruz. Yabancılar ise, fabrika kurmak için değil, konut satın almak için döviz getiriyor.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Anadolu Yakası konut projeleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Beyttürk iştiraki olan Reagroups Gayrimenkul Pazarlama'nın Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul'da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine yöneldiğini söyledi.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de nereleri tercih ediyor? 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye'deki konut satışları hakkında bilgi verdi.Bu yıl yabancılara ne kadar konut satılmış? Yabancı yatırımcılar en çok nereleri tercih ediyor?

Ondörtüç Pendik yerli ve yabancı yatırımcılara tanıtılacak!

İnsay Yapı ''Ondörtüç Pendik'' projesini 13. Gayrimenkul Fuarı'nda görücüye çıkaracak. Proje yerli ve yabancı yatırımcıların beğenisine sunulacak.

Gayrimenkul borsası yabancı yatırımcının radarında!

Çalışmalarında sona gelinen gayrimenkul borsası, yabancı yatırımcının radarına girdi. GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, Londra Borsası'nda GABORAS'ın konuşulduğunu, uluslararası ilginin arttığını ve Türkiye'de çok üst düzey toplantılar gerçekleştirildiğini açıkladı. 

Yabancı yatırımcılar Türk gayrimenkul piyasasına akın ediyor!

TL'deki değer kaybı nedeniyle yabancı yatırımcıların son 6 ayda satın aldığı gayrimenkul 2017’deki toplam sayıyı geçti...

Yabancı yatırımcının artması sektörü nasıl etkileyecek!

Ayşe Fügen Arda döviz artışıyla beraber yabancı yatırımcının artması gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı...

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık düzenlemesi sektörü uçuracak!

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık düzenlemesini değerlendiren Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Babacan, "Yeni düzenlemelerin, yabancı yatırımcı için zaten cazip olan gayrimenkul ve inşaat sektörünün yükselişini tetikleyeceğine inanıyoruz." dedi...

Yabancı yatırımcıyı teşvik eden düzenleme sektörü güçlendirecek!

GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, gayrimenkul sektörünün beklediği indirimin yabancı yatırımcıyı teşvik edeceğini söyledi.

Gayrimenkul sektöründen yabancı yatırımcılara fırsat!

Amad Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Al Duhaim, tüm Körfez ülkeleri yatırımcılarının Türkiye’ye güveninin tam olduğunu belirtti. Al Duhaim, Türkiye’de özellikle gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.

Gayrimenkulde yabancı yatırımcı sayısı artacak!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, bu yıl konut satışını değerlendirdi. Torun, 2017'de yabancı yatırımcı sayısında önemli bir artış yaşanacağını beklediğini söyledi.

yabancı yatırımcı gayrimenkul yatırımları Haberi

yabancı yatırımcı gayrimenkul yatırımları

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, son 5 aydır ertelenen konut alımlarının seçim sonuçlarıyla birlikte hızla artacağını belirterek, belirsizlik ortamının ortadan kalkması, TL'nin yeniden değer kazanması ve bankaların yeni kampanyaları ile önümüzdeki 2 ayda satışların zirveye ulaşacağını beklediklerini söyledi. 


Uzun, yabancı yatırımcının, kendi ülkelerindeki bir seçim sonucunu takip eder gibi gelişmeleri an ve an izlediğini aktararak, "Önümüzdeki 6 ayda başta Arap ülkeleri olmak üzere Rusya ve Ukrayna'dan gayrimenkule yatırım hızla artacak" dedi.

Geride bıraktığı 10 yılda 5 Burj Khalifa büyüklüğündeki, 2 milyar dolar değere ulaşan projeye danışmanlık hizmeti veren Projebeyaz, seçim sonrası sektördeki gelişmeleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye bakış açıları ve CNR Emlak 2015'teki satışları değerlendirdi. 


Projebeyaz Yönetim Kumlu Başkanı Murat Uzun, sosyal ve ekonomik reformların devreye alınması, güven ortamının tesis edilmesi, tüm...