19 / 04 / 2024

yabancı yatırımcı istanbul

yabancı yatırımcı istanbul

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

İstanbul’a yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

İstanbul'da yılın ilk çeyreğinde yeni şirket kuran yabancı ortakların taahhüt ettiği sermaye değeri 2015'in aynı dönemine göre yüzde 12,1 arttı

Yabancı yatırımcılardan İstanbul'a 1.2 milyarlık yeni yatırım!

İstanbul’da geçen yıl yabancı yatırımcılar, 1,2 milyar liralık yatırım yaptı. Kurulan 4 bin 487 şirkette her dört yatırımcıdan birini Suriye vatandaşları oluşturdu. En fazla sermaye ise Lüksemburg'dan geldi.

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Yabancı yatırımcıların gözünde İstanbul cazibesini kaybediyor!

İstanbul, yabancı yatırımcıların gözünde cazibesini kaybediyor. PwC'nin yayınladığı rapora göre, İstanbul, yatırımcı tercihinde 30 kentlik listede 29. Sıraya geriledi. İşte nedenleri!

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3 Katlı İstanbul Tüneli'ne talip!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılardan kendilerine Kanal İstanbul'a ilgili tekliflerin geldiğini, bunun dışında Boğazın altından geçecek 3 katlı tüp geçide şimdiden girmek isteyenlerin olduğunu ve bu konuda görüşmelere başladığını açıkladı...

Kanal İstanbul için yabancı yatırımcılar sıraya girdi!

Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın projesi" olarak bilinen Kanal İstanbul projesi için yabancı yatırımcılar sıraya girdi.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

Darbe girişimi yabancı yatırımcıyı durdurmadı!

FETÖ’nün 15 Temmuz gecesi yaptığı darbe girişimi, yabancı yatırımcıyı durdurmadı. 15 Temmuz’dan bu yana birçok yabancı yatırımcı Türkiye’ye geldi. Yatırımlarda rotayı Türkiye’ye çevirenler arasında Körfez ülkeleri dikkat çekti.

yabancı yatırımcı istanbul Haberi

yabancı yatırımcı istanbul


Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.


TÜİK Ağustos 2016 konut satış istatistiklerine göre İstanbul’da Ağustos 2016'da 17 bin 503 konutun satışı yapıldı. Bu konutların 390'ı yabancılara satıldı.


Yabancı yatırımcılar bu ilçelere yöneliyor


Yeni yatırımlar ile birlikte İstanbul'a yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Erpay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Er, "Yeni ulaşım projeleri konut fiyatlarını ciddi anlamda etkiliyor. Ulaşım projelerine ev sahipliği yapan her yer kısa sürede prim yapıyor. 3. havalimanı, Marmaray, Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. köprü gibi dev yatırımların yer aldığı ilçeler ve bu ilçelere komşu olan yerlerde fiyatlar son birkaç yılda hızla yükseldi. Konut projelerinin yakınına açılan AVM, otel, hastane, adalet sarayı, üniversite gibi...