27 / 04 / 2024

yabancı yatırımcı türkiye

yabancı yatırımcı türkiye

ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, "Türkiye, gayrimenkul yatırımında da ön plana çıkıyor. Yabancı alıcı gayrimenkul yatırımlarını Türkiye’ye kaydırıyor" dedi...

Yatırımcının gözü Türkiye'de!

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin yaptığı açıklamada dünyada dönen 10 trilyon doların Türkiye merkezli bölgede olduğunu dile getirdi.

Yabancı yatırımcı Türkiye ekonomisine güveniyor!

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Dae Hyun Kim, Türkiye'nin ekonomisine güvendikleri söyleyerek, Türkiye'ye gelecek için yatırım yaptıklarını belirtti.

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveni artacak!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, referandumda çıkacak "Evet" sonucunun ekonominin ve yatırımların güvencesi olacağını söyleyerek, "16 Nisan'dan sonra küresel yatırım algısı güçlenecek, Türkiye'ye güven artacak" dedi.

Naci Ağbal: Yabancı yatırımcı Türkiye'ye güveniyor!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 16 Nisan’da ‘Evet’ çıkmasıyla Türkiye’nin uzun bir dönem için siyasi öngörülebilirliğinin artacağını, böylece ülkeye daha çok yatırım geleceğini belirtti

Yabancı yatırımcı teröre inat Türkiye’de!

FETÖ'nün darbe girişimi, terör saldırıları ve dolar kumpasına rağmen yabancı Türkiye'den çıkmadı. Borsada 2016'da 629 milyon dolar, son 5 yılda ise 5.2 milyar dolarlık yabancı alımı yapıldı.

Türkiye yabancı yatırımcı için tanıtılacak!

Yabancı sermayenin Türkiye'ye çekilmesi için büyük bir tanıtım hamlesi başlatılacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yurtdışına ekipler gönderileceğini söyledi.

Yabancı, gayrimenkulde alanı küçültüp yatırım sayısını artırdı!

Yabancıların Türkiye'de konut, arsa ve fabrika gibi gayrimenkulün tüm fonksiyonlarına yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37,1'lik artış yaşandı.

Yabancı yatırımcının gözü Türkiye'de!

Özellikle Mütekabiliyet Yasasının çıkmasının ardından, Türkiye'de mülk edinme ile ilgili sınırların yeniden düzenlenmesiyle yabancı yatırımcıların dikkati yeniden ülkemize yöneldi.

Yabancı yatırımcının Türkiye'ye güveni tam!

SABAH, Dubai'de gerçekleşen Cityscape Global sonrası inşaatın patronlarını bir araya getirdi. Fuarın geçen yıla göre daha canlı geçtiğini vurgulayan patronlar, "Yabancı yatırımcının ülkemize güveni tam" mesajını verdi.

Yabancı yatırımcılar Türk firmalarına ortak oluyor!

Seçimler öncesinde Türkiye'nin yurtdışında imajını bozmaya çalışan lobi ve yerli işbirlikçilerine en iyi yanıtı yabancı yatırımcılar veriyor. 2001 kriziyle Türkiye'den çıkan yabancı yatırımcılar dahi yeniden piyasaya girmek için çabalıyor.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'ye 1.6 milyar dolarla girdi!

Yabancı yatırımcı Türkiye piyasasını hareketlendirmeye devam ediyor. Yatırımcılar 20-27 Mart arasında Türkiye piyasalarına 1.6 milyar dolarlık giriş yaptı. İlginin devam etmesi bekleniyor.

Vergiler yabancı sermayenin ülkeye girme kararını negatif etkiliyor!

Türkiye’ye giren doğrudan yabancı sermaye oranı 46.7 milyar doları buldu. Son 10 yılda ise cari açığın üçte birinin doğrudan yabancı sermaye girişleri ile kapatıldığını söyleyebiliriz.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de adımlarını kalıcı olarak atıyor!

Amplio Emlak Yatırım Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, ülkedeki yabancı yatırımcıların pazardan çıkmak için hamlelerde bulunduğu söyleminin tamamen gerçek dışı olduğunu ifade etti..

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı sermaye Türkiye’ye yatırım yapmak için fırsat kolluyor!

QNB Genel Müdürü Ömür Tan, Türkiye ekonomisinde normalleşme süreci için 2 yıla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yabancı yatırımcı Türkiye’ye girmek için hangi üründe, nerede ve ne zaman girecekleri konusuna bakıyor” dedi.

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Türkiye'den konut alan yabancıların evin içinde yaptığı harcamalar milyarları buldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye'den konut almaktan vazgeçmedi. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, geçen sene 40 binin üzerinde yabancı konut alırken, evin içinde yaptığı harcamalar da milyar liraları buldu. 

Yabancı yatırımcıdan şaşırtan dolar tahmini!

Türk Lirası'nda yaşanan değer yükselişi, yabancı yatırımcıların TL iyimserliğini devam ettirdi. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-' olarak teyit etti, kredi not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

yabancı yatırımcı türkiye Haberi

yabancı yatırımcı türkiye

Kütahya Porselen'in yüzde 13 hissesini alan ART Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Taşkın, Türkiye ekonomisinin 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 6 gibi iyi bir rakamı yakalayarak büyüdüğünü belirtti. 

ART Group'tan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Taşkın, faaliyet gösterdikleri inşaat ve tekstil sektöründe yatırımları hızlandıracaklarına dikkat çekti. 

Türkiye ekonomisinin 2019 yılının son çeyreğinde yüzde 6 gibi iyi bir rakamı yakalayarak büyüdüğüne vurgu yapan Taşkın, şunları kaydetti: 

"2019 yılının tamamında 0,9'luk büyüme rakamı yakalandı. Bazı kuruluşların Türkiye'nin küçüleceğini beklerken, büyümeyi başarması bile başarı sayılmalıdır. Ekonomide 2020 yılına iyi başlamamıza rağmen, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgısını nedeniyle ciddi anlamda daralma yaşanacak. 

Ancak dünya ülkeleri baz alındığında, Türkiye'nin bu salgınından ekonomik olarak daha az etkileneceğini söylemek mümkün. Dolayısıyla bu süreci fırsata çevirecek gücümüz var....