19 / 04 / 2024

yabancı yatırımcı yazlık

yabancı yatırımcı yazlık

Bakan Mehmet Şimşek kayıtdışında % 5’lik azalmanın ekonomiye 100 milyar TL kazandıracağını söyledi. Şimşek, yabancıların kira gelirini gizlediğini belirterek "Konut satışları takipte" dedi...

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcıların en çok aldığı ve sattığı hisseler hangileri? İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

İş Yatırım tarafından yabancı yatırımcıların aldığı ve sattığı hisseler açıklandı. Buna göre hisse senetlerinde günlük yabancı oranları tablosunda en çok artan ve en çok azalan hisselerin isimleri belli oldu. İşte yabancı girişi olan BIST hisseleri...

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Borsada yabancı yatırımcı satışta! Son 5 yılda yabancı 13 milyar liralık hisse sattı!

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcı oranı tarihi düşük seviyelere geriledi. 2000’li yıllardan bu yana yüzde 50 paya sahip oyan yabancı yatırımcının oranı yüzde 30’lu seviyelerin altına gerilerken, seçim sonrası şekillenecek ekonomi politikalarına göre yeniden ilginin artabileceği belirtiliyor.

Yabancı yatırımcı en çok kamu bankalarından kaçtı

Borsa İstanbul piyasası son dönemde yabancı yatırımcının piyasadan çıkışına şahitlik ediyor. Merkez Bankası verilerine göre 14 Ekim haftasında yabancı yatırımcılar toplamda 169.2 milyon dolarlık daha satış yaptı. Yabancıların borsadaki payı bununla birlikte yüzde 31,5 ile tarihi en düşük seviyesinde

Yabancı yatırımcı satıp çıkıyor. Peki neden?

Uzun süredir doğrudan yabancı yatırım gelmezken hisse senetleri ve DİBS yatırımları da giderek eriyor. Dünya Gazetesi Yazarı Aktaş yabancı yatırımcının neden gittiğini irdeleyen bir yazı kaleme aldı.

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Konut satışlarına yabancı yatırımcı dopingi!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı ve 112 bin 483 oldu. Konut satışlarında yabancı yatırımcının etkisi büyük oldu.

Yerli ve yabancı yatırımcılar Gönen'den çiftlik alıyor!

Büyük şehirlere yakın olma özelliğiyle bilinen Gönen, yerli yabancı yatırımcıların çiftlik için arazi alın ve satın yapanların ilgilendiği bir bölge haline geldi.

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Yabancı yatırımcı yıl boyunca Türkiye'ye olan ilgisini hiç kaybetmedi!

TÜİK 2019 Ekim Ayı Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancı yatırımcı bu yıl boyunca ülkemize olan ilgisini hiç kaybetmedi" dedi...

Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman! 

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

yabancı yatırımcı yazlık Haberi

yabancı yatırımcı yazlık

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kayıtdışı ekonomi ile mücadeleye yönelik adımların artarak süreceğini söyledi. Mücadelenin ekonomiye katkısının aşağı yukarı hesaplandığını anlatan Şimşek, Yüzde 5’lik iyileşmenin ekonomiye 100 milyar lira kazandıracağını kaydetti. Şimşek “2018 yılına kadar sürecek eylem planında yüzde 26,5 olan kayıtdışılık oranının yüzde 21,5’a düşürülmesi öngörülüyor. Bu 5 puanlık indirim, 2 trilyon lira olan bugünkü ekonomide 100 milyar liranın ekonomiye katılması anlamına gelir. Yüzde 30’lar seviyesinde vergi olduğu için de 30 milyar lira vergi geliri demektir” dedi.


YABANCI YAZLIK KİRA GELİRİNİ GÖSTERMİYOR

Şimşek kayıtdışı ekonomi ile mücadele eylem planında turizm sektörüne yönelik adımların da olduğunu söyledi. Ege, Akdeniz gibi bölgelerde konut alan yabancıların internet ve yerel gazeteler üzerinden kendi ülkelerinde ilanla Türkiye’de satın aldıkları yazlıkları kiraya verdiğini anlattıklarını dile getirdi. Bunun...