28 / 03 / 2024

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Borsada dengeler şaştı! Yabancı yatırımcının faturası küçük yatırımcıya kesildi! 

Yabancı yatırımcıların borsaya gelmesi ile borsada dengeler şaştı. 4 yıl öncesine kadar yabancı giderken yükselen borsa, şimdi yabancı gelince düşmeye başladı. Yabancı yatırımcının faturası ise küçük yatırımcıya kesildi.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

Yabancı yatırımcı gözünü Trakya’ya dikti: Bölgede arsa fiyatları arttı!

Deprem riskinin az olduğu Trakya yatırımcıların yeni göz bebeği oldu. Bölge son günlerde yabancı yatırımcıların radarına girdi. İlk sırayı ise Çinliler alıyor.

Emlak Konut GYO'dan yabancı kurumsal yatırımcıya 1,4 milyar liralık hisse satışı!

Hayata geçirdiği yeni projelerle dikkat çeken Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ, yabancı kurumsal yatırımcıya 1 milyar 402,5 milyon liralık hisse satışı yaptı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Yabancı yatırımcılar seçime kilitlendi! 500 milyon dolarlık yatırım seçimi bekliyor!

Yabancı yatırımcılar da seçim heyecanı yaşıyor. 500 milyon dolarlık yatırım askıya alındı. İşte detaylar!

Muhalefetten Borsa İstanbul ile ilgili küçük yatırımcıya da yetkililere de sert uyarılar!

Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul'daki bazı şirketlerin piyasa değerlerinin bilerek şişirildiğini ve küçük yatırımcıya bu rakamlar üzerinden hisse satılırken yabancıların da bu seviyeleri fırsat bilip satış yaparak payını azalttığını ileri sürdü.

Borsa'da 8 ay sonra ilk yaşandı! Yabancı yatırımcıdan ilk net alış!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi Ağustos'ta yüzde 22,33 artışla 13 yılın en iyi aylık performansını kaydederken yabancı yatırımcılar 694,3 milyon dolarla sekiz ay aradan sonra ilk kez borsada net alım tarafında yer aldı.

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Nevita 10 dilde çalışanla lüks yatırımcı avına çıktı!

Yabancı yatırımcıya gayrimenkul satışıyla, son 7 senede ülkemize 10 milyar lira karşılığı döviz kazandıran Nevita, yeni yapılanması olan Nevita Luxe ile ülkemizde 1 milyon dolar ve üzerindeki değerde gayrimenkul satın alacak yabancı yatırımcı avına çıktı. 

Eskişehir OSB'de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Son 4 yılda 93 yeni yatırımcıya 1,8 milyon metrekare arsa tahsis ettiklerini vurgulayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, "Yatırımcılara bir gün içinde 10 bin metrekareden 300 bin metrekareye kadar arsayı, altyapısı hazır bir şekilde hemen teslim ediyoruz" dedi.

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

İnsan Hakları Eylem Planı ile yabancı yatırımcıya hukuk güvencesi geliyor. Bu plan ile yabancı yatırının mülkiyet hakkına korunacak.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi Haberi

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), darbe girişiminin ardından Türkiye aleyhine algı operasyonları yaptığını belirten Elvan, darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'de yaşananları doğru şekilde aktarmak için yaklaşık 25 ülkeye seyahat düzenleyeceklerini söyledi. Elvan, söz konusu gezilere sivil toplum kuruluşlarının da katılacağına işaret ederek, bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin önemli görevler üstlendiklerini ifade etti.


Polonya ve Romanya'daki görüşmelerin oldukça yararlı geçtiğini belirten Elvan, "FETÖ'nün algı operasyonundan etkilenen kesimler olduğunu gördük. Bunlar önemli ölçüde fikirlerini bu seyahatimizle değiştirdiler, ne kadar hain bir örgüt olduğunu gördüler. Bazı ülkelerin başına da ilerleyen yıllarda bu tür problemler gelebilir. Çünkü birçok ülkede FETÖ'nün yuvalandığını görüyoruz....