28 / 03 / 2024

yabancılar istanbuldan ofis kiralıyor

yabancılar istanbuldan ofis kiralıyor

Cushman & Wakefield, en pahalı 20 ofis pazarında yer alan İstanbul'un yabancı şirketler için cazibe merkezi olduğunu duyurdu. Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, uluslararası şirketlerin İstanbul'u üs olarak tercih etmesinin ofis talebini artırdığını belirtti.

Yabancılar 8 ayda 14 bin konut aldı!

Türkiye'de geçen ay konut satışları temmuza göre yüzde 16.4 artarak 112 bini aştı. Yabancıların payındaki artış ise dikkat çekti. 8 ayda yabancıya 14 binden fazla konut satıldı. Bunun beşte birini Iraklı yatırımcılar aldı

Türkiye'de yabancılar yılbaşından beri ne kadar konut satın aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, yabancıların Türkiye'den satın aldığı konut adedi ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,7 artışla 14 bin 424'e ulaştı.

Yabancılar fabrika kurmak yerine konut satın alıyor!

2015'in ilk 6 ayında gayrimenkul satın almak için getirilen döviz 1 milyar 823 milyon dolar. Biz yabancıların fabrika kurmak için doğrudan yatırım yapmalarını bekliyoruz. Yabancılar ise, fabrika kurmak için değil, konut satın almak için döviz getiriyor.

Çin'de yabancıların konut yatırımları kolaylaştı!

Çin istikrar kazanan konut sektörüne daha fazla destek sağlayabilmek için yabancıların konut yatırımlarını düzenleyen yasaları gevşetti. İşte Ömer Faruk Çolak'ın Dünya Gazetesi'ndeki yazısı...

Çin'de yabancıların konut alımını düzenleyen yasalar gevşetildi!

Çin’de konut sektörüne daha çok destek sağlayabilmek için yabancıların konut alımını düzenleyen yasalar gevşetildi.

Temmuz'da yabancıların konut alımı hızlandı!

Markalı konut projelerinin etkisiyle temmuzda 96 bin 589 konut satılırken, yabancıların konut alımı da hızlandı. Yılbaşından bu yana yabancının aldığı konut sayısı 12 bini aştı.

Yabancılar bu yıl Türkiye'den 12 bin konut aldı!

Türkiye'de yabancıların satın aldığı konut adedi yılbaşından bu yana 12 bini aştı. Yabancılar temmuz ayında konut alımı için en çok Antalya'yı tercih ederken, onu sırasıyla İstanbul, Yalova ve Aydın izledi

Yabancıların ev alma hakkı var mı?

18 Mayıs 2012 tarihinden önce yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul edinimleri için karşılıklılık şartı aranıyordu. Ancak bu tarihte ilgili kararda değişikliklere yer verildi. Peki, yabancıların ev alma hakkı var mı?

Yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler!

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişen 35. Maddesine göre yabancılar Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların mülk edinmesi için gerekli belgeler nelerdir?

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

Yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile yabancılar Türkiye'den karşılıklılık şartı olmadan mal sahibi olmaya hak kazandı. Peki, yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir? İşte yanıtı..

Yabancılar ev satın alabilir mi?

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değiştirilen maddesine göre yabancılar gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancılar ev satın alabilir mi?

Yabancıların tapu harcı 2015!

Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler ile yabancılar yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den tapu sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların tapu harcı 2015 ne kadar? İşte 2015 yılı harçları..

yabancılar istanbuldan ofis kiralıyor Haberi

yabancılar istanbuldan ofis kiralıyor

Cushman & Wakefield, en pahalı 20 ofis pazarı arasında yer alan İstanbul'un yabancı şirketler için cazibe merkezi olduğunu duyurdu. Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, 2015'te mayıs ayı sonuna kadar yabancı firmaların merkezlerini River Plaza ve Palladium Tower'e taşıdığını vurguladı. Uluslararası şirketlerin Türkiye ve İstanbul'u bölgesel üs olarak tercih etmesinin ofis talebini artırdığını belirten Gönden, "Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Statkraft, River Plaza'da yeni Türkiye merkez ofisleri için 658 metrekarelik yer kiraladı. Ayrıca DEİK 2 bin 400 metrekare ofis kiralayarak merkez ofisini Levent'e taşıdı. Experian da merkez ofisini Levent'e taşıyan şirketlerden biri oldu"...