28 / 03 / 2024

yabancılar konut alımı ocak 2015

yabancılar konut alımı ocak 2015

İlk 10’a giren iller arasında sahilde bulunmayan tek kent Ankara oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre, yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi artarak devam ediyor.

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Yabancı sermaye, tahvil alımı için yüzde 35 getiriyi görmek istiyor!

JPMorgan son dönemde yüksek getiri sağlayan uzun vadeli lira cinsi tahvillerde alım tavsiyesine geçmek için getirilerin daha da yükselmesini bekleyecek.

İkinci ev alımında kredi sınırlamasının kapsamı genişleyebilir! Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda tek tek açıklandı! 

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan detaylar ortaya çıktı. Programda, ikinci el konut alımından, kiralık ev ve iş yerlerine kadar pek çok ayrıntı bulunuyor. İşte detaylar...

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

Araç alım-satımında ek vergiyi kim öder? Ek MTV'de tüm ayrıntılar belli oldu!

Ek motorlu taşıtlar vergisinde (MTV) tüm ayrıntılar netleşti. Bu kapsamda vatandaşlar araç alım-satımında ek vergiyi kimin ödeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

yabancılar konut alımı ocak 2015 Haberi

yabancılar konut alımı ocak 2015

Türkiye'de yabancıların en fazla konut satın aldığı 10 ilin 9'unu sahil kentleri oluşturdu. İlk 10’a giren iller arasında sahilde bulunmayan tek kent Ankara oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlenen bilgilere göre, yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi artarak devam ediyor. Yabancılar, Ocak-Kasım 2014 döneminde 17 bin 104 adet konut satın alırken en fazla tercih edilen kentlerin ise denize kıyısının olması dikkati çekiyor. Bu süre içerisinde Türk turizminin lider kenti Antalya'da 6 bin 35, İstanbul'da 5 bin 46, Aydın'da bin 104, Muğla'da 972, Mersin'de 686, Yalova'da 644, Sakarya'da 418, Trabzon'da 189, diğer illerde 848 konutun satışı gerçekleştirildi. Yabancıların konut alımında en fazla tercih ettiği deniz kenarındaki 9 ilin dışında sahile kıyısı olmayan tek kent Ankara'da da 324 konut...