26 / 04 / 2024

yabancılar konut kredisi kullanabilir mi

yabancılar konut kredisi kullanabilir mi

Yabancı uyruklu vatandaşlar Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, ev alma sürecinde yabancılar konut kredisi kullanabilir mi? Yabancılara konut kredisi verilir mi?

Konut kredisi erken kapatma cezası nasıl hesaplanır? Konut kredisi erken ödeme nasıl yapılır 2024?

Kullandığı konut kredisini planlanan vadeden önce kapatmak isteyen vatandaşlar konut kredisi erken kapatmanın ayrıntılarını ve ceza hesaplamasını merakla araştırıyor. İşte konut kredisi erken kapatma ile ilgili detaylar...

Konut kredisi faizleri uçuşa geçti! Şimdi krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar ne diyor?

Banka banka konut kredisi faizleri sık sık güncelleniyor. Peki bu faizlerle konut kredisi çekilir mi? İşte ayrıntılar... 

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Konut satışlarında düşüş: Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20,6 azalarak 93 bin 514 oldu. Peki, Yabancılar Türkiye'den kaç adet konut aldı?

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Bankalardan konut kredisi almak isteyenler dikkat! İstenilen bu koşulları sağlayanlar hemen alıyor!

Vatandaşlar konut kredisi detayları araştırmaya başlandı. Kamu bankaları tarafından vatandaşlara sunulan konut kredisi detayları merak ediliyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

yabancılar konut kredisi kullanabilir mi Haberi

yabancılar konut kredisi kullanabilir mi

Yabancılar konut kredisi kullanabilir mi?

Yabancı uyruklu vatandaşlar Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Yabancıların gayrimenkul satın alma sürecinde bazı yasal sınırlamalara uymaları gerekiyor. 


Yabancı bir kişinin farklı şehirlerde de olsa, Türkiye’de satın alabileceği taşınmazların toplam yüzölçümü 30 hektarı geçemiyor. Bu sınırlamalara uymak şartı ile yabancılar Türkiye'den ev sahibi olabiliyor.


Peki, ev alma sürecinde yabancılar konut kredisi kullanabilir mi? Yabancılara konut kredisi verilir mi?


Bazı bankalar yabancılara için konut kredisi verebiliyor. Yabancı konut kredisi koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösterebiliyor.


Yabancı uyruklu vatandaşların Türkiye’deki bankalardan kredi kullanabilmeleri için gerekenler:


-Satın alınacak gayrimenkulün tapusu,

-Kişinin pasaport fotokopisi,

-Yaşadığı ülkedeki ikamet adresini gösteren faturaların çıktısı (su, elektrik)

-Yurt dışında çalıştığı yerden imzalanmış son 3 aylık bordrosu.(bu durum Türkiye’de yaşayanlar için geçerli değil)

-Yurtdışında önceki dönemlere ait banka hesap...