17 / 04 / 2024

Yabancılardan üç ayda 388 milyon alım

Yabancılardan üç ayda 388 milyon alım

BORSA İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancılar şubat ayından sonra mart ayını da net alışla tamamladı. Yabancılar üç ayda 388 milyon $'lık alım yaptı. Böylece 2013 yılındaki çıkışların tamamı neredeyse telafi edildi...

Yabancılardan para en çok gayrimenkule geldi: 3.6 milyar dolar!

Türkiye'ye 2023’te gelen 10.6 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 3.6 milyar doları yabancılara satılan gayrimenkullerden geldi.  Vatandaş, “Yabancıya serbest, yerliye kota, bu kadar satış olursa ev fiyatlarının uçması normal”  diye tepki gösterdi.

Yatırımcılar dikkat! İşte son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisse!

Borsa günün ilk yarısında yükselirken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 1 ayda yabancı oranı en çok artan 9 hisseyi paylaştı. İşte o paylaşım...

Yabancılardan kaç milyar dolar geldi? 

Son 20 yılda Türkiye’ye 802,1 milyar dolar kaynak getiren ve burada kazandığı 266,3 milyar doları ülkelerine transfer eden yabancılar, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’e girerken Türkiye’de 519,2 milyar dolarlık bir varlık ve alacağa sahipler. İşte X'de konu ile ilgili yapılan yorumlar...

Turizmde 30 milyon turistle yeni rekor kırıldı! En fazla hangi ülkelerden turist geldi?

2023 yılının 7 ayında 30 milyon 93 bin 446 turist sayısı ile 2019 yılındaki 26 milyon 524 bin rakamı aşılarak yeni bir rekor kırıldı. Turistlerin 26 milyon 766 bin 240'ı yabancılardan oluşurken, 3 milyon 327 bin 206'sı yurt dışı ikametli yurttaşlardan meydana geldi.

Yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda yüzde 36,6 düştü! 

Yabancıya gayrimenkul satış gelirindeki son durum açıklandı. Peki yabancıya gayrimenkul satış geliri ilk 6 ayda ne kadar oldu? 

Kira fiyatları yabancıların bile cebini yakmaya başladı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından yabancı uyruklu vatandaşlarda şikayetçi olmaya başladı. Yaz sezonunun başlamasıyla beraber uzun süreli eşyalı ev kiralayan yabancılar bile artışlardan rahatsızlık olduğunu belirtti.  

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürüyor! Yabancı sermaye gayrimenkule 2 ayda 920 milyon dolar yatırdı!

Bu yılın ilk 2 ayında net yabancı sermaye girişi yüzde 39 oranında artış gösterdi. Artışta 920 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımları etkili olurken, yabancı sermaye girişi yıllık bazda ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yabancı yatırımcılardan ‘borsa’ ile ilgili çarpıcı iddia: Müdahale oldukça kimse borsaya yatırım yapmak istemez!

Kahramanmaraş depreminin ardından pozitif havanın hakim olduğu Borsa İstanbul ile ilgili yabancı yatırımcılardan dikkat çekici raporlar gelmeye başladı. Borsayı desteklemek amaçlı müdahalelerin ters etki yaratabileceği iddia ediliyor.

Yabancılar geçen hafta 68 milyon dolarlık hisse satın aldı!

Borsada geçen hafta yabancılardan önemli miktarda alım gerçekleştirildi. Yurt dışında yerleşik  bulunan kişiler, toplamda geçen hafta boyunca 67,6 milyon dolarlık hisse senedi alımı yaptı.

Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 20,4 arttı! 2022 hedefi 70 bin adet! 

MARS Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konut sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yabancıya konut satışının ayda yüzde 20,4 yükseldiğine dikkat çeken Bucak, 2022 hedefinin 70 bin olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Yabancılara konut satışı 1 senede yüzde 23.8 azaldı! En çok konutu Ruslar aldı! 

Yabancılara konut satışı geçtiğimiz senenin Eylül ayına göre yüzde 23.8 azaldı fakat satışları Rus vatandaşları ayakta tuttu. Ruslar son 9 ayda Türkiye’den 9 bin 311 adet, Ukraynalılar ise bin 775 konut satın aldı. 

Türkiye’de son 6 ayda 10 bin yabancı şirket! İlk 5 ülke dikkat çekti

Türkiye’de yılın ilk yarısında toplam sermayesi 5,4 milyar lirayı bulan 9 bin 828 yabancı ortaklı şirket kuruldu.

Konut satışlarında yabancıların payı büyüyor!

Sektör temsilcileri, ilk 11 ayda yabancılara konut satışından elde edilen kazancın yaklaşık 8.5 milyar dolar düzeyinde olduğunu öngörürken, sene sonunda bunun 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Yabancılardan üç ayda 388 milyon alım Haberi

Yabancılardan üç ayda 388 milyon alım

Yabancılar üç ayda 388 milyon $'lık alım yaptı. Böylece 2013 yılındaki çıkışların tamamı neredeyse telafi edildi.


BORSA İstanbul tarafından açıklanan verilere göre yabancılar şubat ayından sonra mart ayını da net alışla tamamladı. Mart ayında 680 milyon dolar tutarında net alış yapan yabancı yatırımcılar şubat ayında da 205 milyon dolar tutarında net alım gerçekleştirmişti. Ocak ayında 497 milyon dolarlık net satış yapan yabancı yatırımcılar son iki aydaki net alışlarıyla yıl başından bu yana net 388 milyon dolar tutarında alış gerçekleştirmiş oldu. 


BANKALARI SEÇTİLER


Yabancı yatırımcılar 2013 yılında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) parasal genişlemeyi sınırlandırma kararı ve yurtiçindeki siyasi gerilimlerin etkisiyle net satış tarafında olmuş ve yıllık bazda net 429 milyon dolar tutarında net satış yapmışlardı.  


Yabancı yatırımcılar mart ayında daha çok banka hisselerini...