23 / 04 / 2024

yabancıların emlakta türkiye tercihi

yabancıların emlakta türkiye tercihi

Rekor sayıda İngiliz yatırımcının yurtdışında emlak alımıyla ilgilendiği bildirildi.The İndependent On Sunday, yurtdışı emlak alımlarında en çok rağbet gören ülkenin Türkiye olduğunu belirtirken, "Türkiye, liste başında" ifadesini kullandı. Gazete, Türkiy

Türkiye gayrimenkul piyasası yeniden yabancıların radarında!

Gayrimenkul'ün devleri MIPIM’de bir araya geldi. Yaptığı açıklamada ülkemizde gayrimenkul piyasasının yeniden yabancıların radarına girdiğini dile getiren GYODER Başkanı Neşecan Çekici açıklamasında yabancıların fırsatları takip ettiğini söyledi.

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Antalya'dan büyük çalım! Hem konutta hem iş yatırımında yabancıların gözdesi oldu!

Türkiye'nin turizm cenneti Antalya, yabancı iş yatırımında İstanbul'un ardından ikinci, yabancıların konut yatırımında ise birinci oldu. 

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

yabancıların emlakta türkiye tercihi Haberi

yabancıların emlakta türkiye tercihi

İngiltere'de pazar günleri yayınlanan The İndependent On Sunday gazetesi, "Türkiye ve Ötesi: Riskte ve Uzak Topraklarda Alım Yapmanın Ödülü" başlıklı haberinde İngiltere'de emlak fiyatlarındaki durgunluğuna karşın para kazanmak isteyen İngilizler için `uzak ufuklarda umut'un olduğunu belirterek Türkiye'yi örnek verdi.
Rekor sayıda yatırımcıların dünyanın çeşitli yerlerinde emlak yatırımları ile ilgilendiğini kaydeden gazete, "Ve Türkiye liste başındadır" dedi. Gazete, yurtdışı için mortgage kredi sağlayan Conti Financial Services'in Türkiye'ye yönelik bilgi başvurularının yıllık yüzde 147 artarken İspanya için yüzde 28'lik gerileme olduğunu belirtti.


Türkiye, `Yeni İspanya' oldu


Türkiye'deki emlak fiyatlarının 2007 yılında yüzde 15-20 arasında bir artış gösterdiğine işaret eden gazete, Buna karşın İngiltere'ye göre fiyatların hâlâ ucuz olduğunu belirterek Türkiye'de iki odalı...