19 / 04 / 2024

yabancıya konut satışı arttı mı 2021

yabancıya konut satışı arttı mı 2021

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabancılara yapılan konut satışları 2021 yılında önceki seneye oranla yüzde 43,5 yükseldi. Toplam konut satışları içinde yabancıların payı yüzde 3,9 olarak belirlendi. İzmir ise yabancıya konut satışında şehirler arasında 7. sıraya yerleşti.

Konut satışlarının Aralık 2021 karnesi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2021 Aralık konut satış verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İpotekli satışların yüzde 209,34 arttığını belirten Yazıcı, konut satışlarına ilişkin detayları paylaştı.

Yabancıya konut satışına ekspertiz freni!

YAbancıya konut satışına getirilen yeni ekspertiz düzenlemesi kapsamında alım anlaşması yapılsa bile vatandaşlığa hak kazanamadığını öğrenen pek çok yabancı da konutları almaktan vazgeçti.

Yabancılar Ağustos 2021'de Türkiye'den 5 bin 866 konut aldı!

Yabancılara konut satışı arttı. Ağustos 2021 konut satış verilerine göre Yabancılara Ağustos ayında 5 bin 866 konut satıldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya satışlar ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Amerikalıların konutta tercihi Türkiye oldu!

Yabancıya yapılan konut satışlarında 8 aylık sürede tüm zamanların Ocak-Ağustos rakamları elde edildi. Yabancıya konut satışında Amerikalı vatandaşlar ön plana çıktı. 

Yabancıya konut satışındaki 250 bin dolar kriteri fiyatları uçurdu!

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı alabilmek için 250 bin dolarlık bir konut satın almanın yeterli olması, doların TL karşısında uçmasının da etkisiyle sektördeki dengeler değişti. Evi 100 bin dolara alan ve satıcıyla anlaşan kişiler tapuda 250 bin dolar olarak gösterip, fiyatların armasını sağlıyor.

Yabancıların konutta gözdesi Türkiye oldu!

TÜİK tarafından Ağustos ayına ait konut satış istatistikleri açıklandı. Sektör temsilciler Ağustos 2021 konut satış istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konut pazarında yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancıların Türkiye’ye olan ilgisinin hızla yükselişe geçtiğini gayrimenkul sektörünü projeden konut satışlarında yabancı gayrimenkul yatırımcılarının ayakta tuttuğunu değerlendirdi.

Gayrimenkul yatırımı pandemide de gözde oldu!

Kovid-19 salgını öncesinde yabancıya konut satışında lider ülkelerden olan Türkiye, yaz sezonunda da yabancıların ilgi odağı oldu. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, yabancıya satışları değerlendirdi.

Türkiye'deki gayrimenkullerin değeri artıyor!

Al-Daar Investments Türkiye Temsilcisi Halit Sönmez, yabancıya konut satışlarını değerlendirdi. 2021'in sonuna kadar vatandaşlık alma programlarının etkisiyle yabancıya satışlarda rekor kırılacağını belirten Sönmez, geçen seneye göre yurt içi satış artışının yüzde 13 oranına ulaştığını belirtti.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Milletvekilinden yabancıya konut satışına yeni kriter getirilsin önerisi!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yabancıya konut satışı ile ilgili detayları paylaştı ve bir öneride bulundu. İşte Kocamaz'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

yabancıya konut satışı arttı mı 2021 Haberi

yabancıya konut satışı arttı mı 2021

Konut sektörü temsilcileri bu durumun tanıtım eksikliği, plansız yapılaşma ve prestijli konutların yetersizliğinden kaynaklandığına vurgu yaptılar. Dünya Gazetesi'nden Duygu Göksu'nun haberine göre; döviz kurlarında yaşanan artışın yabancılar için Türkiye’nin konutlarını çok cazip hale getirdiğine dikkat çeken İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) Başkanı İslam Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

“Yabancıya konut satışları artıyor ancak toplam satılan konuta göre oranı düşük. Sektörü, yabacılara satılan konut hareketlendirir diye bir öngörüde bulunamayız. Türkiye’nin yıllık konut ihtiyacı 700 bin, buna yatırımcıları da eklediğimizde 1 milyon sınırına dayanıyor. 2021 Haziran’ında 3 TL olan demirin kilogram fiyatı 15 TL’ye çıktı, 1 metreküp beton 180 TL’den 550 TL’ye çıktı. Malzemelerin hepsine zam geldi, bu şartlarda inşaat yapmak çok zor.”

İzmir’de prestijli konut üretiminin yetersiz olduğunun altını çizen Yıldırım, “Orta...