29 / 03 / 2024

Yabancıya konut satışı kdv

Yabancıya konut satışı kdv

TBMM'ye sunulan 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında yabancılara konut satışındaki KDV istisnasının kaldırılması amaçlanıyor...

Yabancılar ülkemizden ev almak için yarışıyor!

Yabancı ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'ye ilgisi arttı. Yabancılara gerçekleşen konut satışları Nisan ayında yıllık oranda yüzde 416.1 yükselerek 4 bin 77’ye ulaştı.

İstanbul ve Antalya yabancıya konut satışının 3'te 2'sini sırtladı!

TÜİK'in verilerine göre, İstanbul ve Antalya, yabancıya konut satışını sırtlamaya devam ederken, bu yılın ocak-ekim döneminde 31 bin 423 adet konut satıldı.

Yabancı gayrimenkul yatırımcısına 'kur' darbesi!

250 bin dolar ve üstü fiyatla ev sahibi olmak, yabancılara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kapısını açıyor. Ancak, kur yükselince evlerin değeri bir haftada 247bin dolara indi. Konut alımını tam “vatandaşlık sınırı”nda tutanlar için bu durum “engel”e dönüştü.

Normalleşme adımları konut satışlarını yüzde 65 artırdı!

Normalleşme adımları ve yurt dışı uçuşlarının açılmaya başlamasıyla Türkiye genelinde yabancıya konut satışı temmuzda önceki aya göre yüzde 65 artarak 2 bin 741'e yükseldi.

'Gayrimenkulde tanıtım'a devlet politikası önerisi!

GABORAS'a, Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal ve WMG Advisors Gayrimenkul Yatırımları Direktörü Didem Erendil, “Gayrimenkulde Yabancı Yatırımcı İlgisi” ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yabancılar en çok bu şehirlerden ev aldı!

Yabancıya konut satışı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,3 artarak 3 bin 907 oldu. Ocak'ta en çok konutu yine Iraklılar aldı...

Yabancılara satılan gayrimenkullerde KDV istisnası!

KDV Kanunu 13.cü maddesi [i] bendi gereğince Türkiye'de yerleşik 'olmayan yabancı uyruklu kişi ve kurumlara ilk teslim olarak yapılan gayrimenkul satışları KDV'den istisna edilmiştir...

Eylül'de 4 bin 177 konut yabancılara satıldı!

Yabancıya konut satışı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,6 azaldı. Eylül'de en çok konutu yine Iraklılar aldı...

Döviz getiren konut alımına yeni teşvik!

Yabancılar ve yurt dışında gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alma imkanı sağlandı. Tebliğ ile Türkiye’ye konut alımı için döviz girişinin yapılmasının önü açıldı.

Yabancılara konut satışında büyük kolaylık!

Türkiye’de yabancılara konut satışında vatandaşlık hakkı veriliyor olması, konut ve gayrimenkul satışını artırdı. 250 bin dolar karşılığında konut veya gayrimenkul satın alan yabancıların Türkiye'ye ilgisi arttı.

Yabancılar Türkiye’de hangi illerden ev alıyor?

TÜİK’in verilerine göre yabancılara konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 92 artış kaydederek ile 3 bin 321 oldu. Verilere göre en çok Iraklı ve İranlı'lar Türkiye’de mülk ediniyor.

Ortadoğu ve Rusya'nın yeni emlak cenneti Türkiye!

Ev almış ve almayı düşünen yatırımcılar için ‘Türkiye’de gayrimenkul yatırımı’ analiz edildi. Birçok fırsatların sunulduğu ülkemize Ortadoğu ve Rusya'dan yoğun talep var.

Komşunuz yabancı olabilir!

'Konut alana vatandaşlık’ teklifinde alt sınırın bir milyondan 300 bin dolara çekilmesi konuta talebi patlattı. Yabancıya konut satışlarının artacağını iddia eden sektör temsilcileri haklı çıkmış oldu.

Gurbetçiler için Türkiye'de gayrimenkule yatırım zamanı!

Gayrimenkul alanında hizmet veren JLL'nin Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, sektördeki bu sürecin yurt dışındaki Türkler açısından fırsat olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Milletvekilinden yabancıya konut satışına yeni kriter getirilsin önerisi!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yabancıya konut satışı ile ilgili detayları paylaştı ve bir öneride bulundu. İşte Kocamaz'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı kdv Haberi

Yabancıya konut satışı kdv

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri süren kanun teklifi kapsamında  yabancıların konut ve işyeri edinmesinde uygulanan Katma Değer Vergisi istisnasının kaldırılması amaçlanıyor. 

İşte 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile ilgili tüm ayrıntılar...

Türk Lirası'nda yaşanan değer kayb nedeniyle inşaat sektöründe maliyetler yüzde 300 ile yüzde 500'e ulaşan oranlarda yükseldi. Fiyatlarda yaşanan yükselişler sebebiyle yeni konut projelerinde aksaklıklar yaşandı. Bunun sonucunda da ev fiyatları 2-3 kat arttı. 

Konut fiyatları arttıkça KDV'de artıyor. Türk vatandaşları yüksek KDV oranlarıyla ev sahibi olurken, Türkiye'den ilk kez konut alan yabancılara KDV istisnası uygulanıyor. Böylece yabancı vatandaşlar, Türkiye'den çok uygun fiyatlarla konut sahibi olabiliyor. Bu kapsamda 3065 Sayılı...