19 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı ne kadar arttı

Yabancıya konut satışı ne kadar arttı

Yeniçağ Gazetesi'nin yazarlarından Esfender Korkmaz bugünkü yazısında yabancılara yapılan konut satışlarını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

Yabancıya konut satışı yüzde 30’a kadar çıktı!

2015 sonunda Galatasaray'la yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla ses getiren Dumankaya'nın patronu Uğur Dumankaya, "Galatasaray bizi Türkiye markalar liginin en elit noktasına taşıdı" diyor.

Yabancıya konut satışı yüzde 19,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, yabancıların satın aldığı konut sayısı ocak-ekim döneminde yıllık yüzde 19,5 artarak 18 bin 428'e ulaştı.

Yabancılar konut sektörüne yoğun ilgi gösteriyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların özellikle konut sektöre yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizerek, mütekabiliyet yasasından bu yana yabancıların yaklaşık 4,5 milyar dolarlık konut aldığını açıkladı.

Yabancıya konut satışı artacak!

Kurdaki dalgalanma, yabancı yatırımcıya yaradı. 2015'in ilk 7 ayında satışlar geçen yılın aynı dönemine göre 2 bin 779 adet arttı.

Yabancıya 4.1 milyar dolar'lık konut satışı yapıldı!

Yerli tüketiciyi zora sokan kurdaki dalgalanma, yabancı yatırımcıya yaradı. 2014'te yabancılara 4.3 milyar dolarlık konut satan inşaatçılar, bu yılın ilk yedi ayında 4.1 milyar dolara ulaştı.

Ocak ve Ağustos döneminde yabancıya konut satışı yüzde 22 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre yabancılara konut satışı ocak-ağustos döneminde 14 bin 424 oldu.

Ocak-Ağustos döneminde yabancıya konut satışı arttı!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgiye göre, yabancıların Türkiye'den satın aldığı konut adedi ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,7 artışla 14 bin 424'e ulaştı.

Yabancıya konut satışı mayıs ayında yüzde 21.3 arttı!

Seçim öncesi beklemeye geçen talep ve faizdeki artış nedeniyle mayısta konut satışları biraz yavaşladı. Mayısta konut satışındaki artış yüzde 19.4’te kalırken yabancıya satış ise yüzde 21.3 artarak 1.982 adede çıktı.

Yabancıya konut satışı 1 yılda yüzde 43 arttı!

Yabancılara konut satışı 12 ayda yüzde 43 artışla 20 bine yaklaştı. İstanbul nisanda 584 konutla yabancıların en fazla konut satın aldığı kent oldu. Yabancıların en çok tercih ettikleri illerin başında Antalya ve İstanbul geliyor.

İstanbul'da yabancıya konut satışı yüzde 145 arttı!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, yılın 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 arttı. İstanbul'da satışlar yüzde 145 artarken, en yüksek artış yüzde 442 ile Sakarya'da yaşandı.

Yabancı her ay 1500 konut satın aldı!

Ocak-Ekim döneminde yabancılara konut satışı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 artarak 15 bini geçti. Yabancılara aylık bazda ortalama bin 500ün üzerinde konut satıldı.

Türkiye'de yabancıya konut satışı ilk 7 ayda yüzde 57 arttı!

Türkiye yabancıya konut satışında ilk 7 ayda yüzde 57’lik artış yakaladı. Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada yer adı. İnşaat sektörü temsilcileri yılın son çeyreğinde satışların daha da artacağını söyledi...

Bu yıl yabancılara yapılan konut satışında en fazla artış Trabzon'da!

Yabancıya konut satışı 7 ayda 10 bine dayandı. Geçen yılın aynı dönemine göre % 57'lik artış sağlayan yabancılar, rekor kırdı. En fazla sıçrama ise Trabzon'dan geldi...

Yabancıya konut satışı yüzde 50 arttı!

Yabancı yatırımcıların Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne ilgisi son bir yılda artış gösterdi. 2014 yılının ilk 5 ayında, 2013'ün ilk 5 ayında gerçekleştirilen toplam satışlara göre yaklaşık yüzde 50 artış oldu.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıya konut satışı neden düşüyor?

Yabancıya konut satışı 2023 yılında bir önceki seneye göre yarı yarıya azaldı. Yabancı talebindeki azalma ve konut sektörünün son durumuyla ilgili Mars International CEO'su ve GİGDER Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak anlattı.

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Milletvekilinden yabancıya konut satışına yeni kriter getirilsin önerisi!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yabancıya konut satışı ile ilgili detayları paylaştı ve bir öneride bulundu. İşte Kocamaz'ın konu ile ilgili o açıklaması...

Yabancıya konut satışı resmen çakıldı: Son 31 ayın en düşük seviyesi!

Yabancıya konut satışları koronavirüs salgını nedeniyle kapanma önlemlerinin artırıldığı 2021 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye gerilerken 2023'ün ilk 11 ayındaki toplam satışlarda da son 6 senenin en düşük satışı gerçekleşti. 

Yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara çıkartılmasını değerlendirdi. Peki vatandaşlar yabancıya konut satışında alt limitin 600 bin dolara yükseltilmesine vatandaşlar ne dedi? 

İBB'nin 'Yabancıya konut satışı askıya alınsın' önerisine sektörden yanıt geldi!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce yaptığı açıklamada yabancılara konut satışının askıya alınmasının konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacağını söyledi. Söz konusu öneriye sektörden yanıt geldi...

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı ne kadar arttı Haberi

Yabancıya konut satışı ne kadar arttı

Son on yıldır, Türkiye'de yabancıya  gayrimenkul satışları arttı. Türkiye'nin  dünya coğrafyasındaki özel konumu ilgiyi artırdı. Özellikle 2012 yılında Mütekabiliyet (karşılık ) Esası kaldırıldıktan sonra, satışlar arttı.Yabancıya Mülk satışında, alan olarak ve bölge olarak bazı sınırlamalar var… 


Söz gelimi özel kişiler için: 

* Ülke genelinde, yabancı uyruklu bir gerçek kişi, en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabilir ve sınırlı ayni hak edinebilir.

*Yabancıların askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinde taşınmaz edinimi mümkün değildir.

*Yabancı uyruklu gerçek kişiler, özel mülkiyete konu ilçe yüz ölçümünün yüzde10'una kadar taşınmaz ve sınırlı ayni hak edinebilir.


Yabancı şirketler için de sınırlamalar var:

*Yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri, Petrol Kanunu, Turizmi teşvik Kanunu, Endüstri Bölgeleri Kanunu' kapsamında ancak gayrimenkul edinebilirler.

*Yabancı Ticaret şirketleri dışındaki tüzel kişiler...