25 / 04 / 2024

yabancıya yapısız taşınmaz satışı

yabancıya yapısız taşınmaz satışı

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmazı satı alabiliyor. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler bulunuyor...

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

ŞOK’ta A’dan Z’ye indirim! TV ünitesi 799 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, inverter klima 14 bin 299 TL’ye düştü!

ŞOK, büyük ilgi gören indirim kampanyasını bugün sonlandırıyor. Buna göre TV ünitesi 799 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, inverter klima 14 bin 299 TL’ye düştü. İşte 29 Ağustos Salı ŞOK fiyat listesi...

ŞOK’ta Domestos çamaşır suyu 59,95 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, dana sucuk 99,90 TL’ye düştü!

ŞOK Market, 23 Ağustos-29 Ağustos tarihleri arasında hangi ürünlerin indirime gireceğini belirledi. Bu doğrultuda, Domestos çamaşır suyu 59,95 TL’ye, yağsız fritöz 1.459 TL’ye, dana sucuk 99,90 TL’ye düştü. İşte 25 Ağustos Cuma ŞOK fiyat listesi...

ŞOK’ta Sinbo yağsız fritöz 1.599 TL’ye, salamura siyah zeytin 39 TL’ye, Raid sineksavar 48,75 TL’ye düştü!

ŞOK’tan çok sevindirecek indirim kampanyası geldi. Bu doğrultuda, Sinbo yağsız fritöz 1.599 TL’ye, salamura siyah zeytin 39 TL’ye, Raid sineksavar 48,75 TL’ye düştü. İşte 28 Temmuz Cuma ŞOK fiyat listesi..

Philips Airfryer XXL HD9650/90 Avance Collection 7.3 lt Yağsız Fritöz kaç TL! Teknik özellikler neler?

Philips Airfryer XXL 7.3 lt Yağsız Fritöz geniş iç haznesi sayesinde minimum yağ ekleyerek çeşitli yemeklerin kısa sürede yapılmasını sağlar. Peki cihazın diğer özellikleri neler?

Özelleştirme İdaresi 13 ildeki 37 taşınmazı satıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 13 şehirde yer alan 37 ayrı taşınmazın özelleştirilmesi yapılacak. İdare tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan ilan kapsamında, söz konusu özelleştirme işleminin "satış" yöntemi kullanılarak gerçekleştirileceği belirtildi. 

Miras araştırması nasıl yapılır? Ölen bir kişinin taşınmaz, araç ve para sorgulama işlemi 

Miras araştırması, bir kişinin ölümünden sonra mirasçıları tarafından, taşınmaz, para veya aracının olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapılır. Oldukça karmaşık bir süreç olan miras araştırması uygun şekilde yapılmadığında mirasçılar hak kaybına uğrayabilir…

Yabancıya konut satışında çifte rekor!

Ocak-Kasım döneminde yabancıya yapılan 50 bin 735 satış ve Kasım ayında 7 bin 363 konut satışı ile hem yıllık hem aylık rekor kırıldı.

Antalya'da yabancıya konut satışı giderek artıyor!

Antalya'da yabancıya konut satışları giderek artıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancıya konut satışlarında hangi şehirler ilk sırada?

Türkiye'de yabancıya yapılan konut satışları giderek artıyor. İstanbul'dan sonra Antalya yabancıya konut satışında talep gören şehirler arasında yer alıyor.

Yabancıya konut satışında yeni hedef 10 milyar dolar!

TÜİK’in açıkladığı Ekim 2021 konut satışı verilerine göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 12,1 arttı ve 5 bin 893 oldu. GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, yabancıya yapılan konut satışlarını değerlendirdi.

Emlakçılardan yabancıya konut satışında denetim talebi!

Emlakçılıkta faaliyet gösteren sektör temsilcileri Taşınmaz ticaretinde yaşanan aksaklıklar ve yönetmelikte güncelleme talepleri, Ticaret Bakanlığı'na iletti. Talepler arasında yabancıya yapılan konut satışlarında denetim talebi de getirildi. 

yabancıya yapısız taşınmaz satışı Haberi

yabancıya yapısız taşınmaz satışı

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmaz satın alabiliyorlar. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler ortaya çıkıyor. 

Konuya ilişkin açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Ülkemizde dünyanın 163 farklı ülkesinden 255 bin 420 yabancı gerçek kişi taşınmaz edinmiştir.  Sadece 2019 tarihine kadar yabancı gerçek kişilerin edinmiş oldukları arazilerin toplam yüzölçümü ise 16 milyon 779 bin 838 metrekare olmuştu. Hatta mevcutta 28 bin 933 yabancı gerçek kişi ülkemizde arazi sahibi olarak bulunuyor. Yabancı uyruklu gerçek kişilerce, yapısız  taşınmaz edinilmesi durumunda yani üzerinde yapı bulunmayan arsa, tarla gibi taşınmazlarda, taşınmazın niteliğine uygun olarak proje geliştirilmesi ve bu projenin iki yıl içinde ilgili...