19 / 04 / 2024

Yalıtımsız bina enerji kaybı

Yalıtımsız bina enerji kaybı

GN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Güney, "Yalıtımı bulunmayan binalar sebebiyle enerji boşa harcanırken, her yıl bu harcamanın ülke ekonomisine bedeli 10 milyar doları buluyor. Binalarda enerji kaybını ısı yalıtım uygulamaları ile yüzde 50 azaltmak mümkün” dedi.

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye’deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’i yalıtımsız!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada Türkiye'deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’inin yalıtımsız olduğunu belirterek "Enerjimizi evlerimizin içini değil, atmosferi ısıtmak için harcıyoruz” diye konuştu.

Yalıtımsız binalarda enerjinin yüzde 80'i ısınmaya harcanıyor!

Avrupa’nın mantolama devi Baumit Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer konut ve iş yerlerinde yalıtım olmaması nedeniyle yüksek enerji harcamaları yapıldığını dile getirerek bu harcamaların yüzde 50 oranında azalabileceğini dile getirdi.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Nova Uzman Yalıtım Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!             

Nova Uzman Yalıtım Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Cem Türk tarafından kuruldu.

Bina yalıtımında Avrupa'nın en büyükleri arasındayız!

BETEK Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bina yalıtım malzemesi üretiminde Avrupa’nın en büyük pazarı olduğumu açıkladı. Küçükoğlu, ''Ülkemizdeki 22 milyon konutun yüzde 80’i hâlâ yalıtımsız. Gidilecek çok yol var'' dedi.

Su yalıtımsız binalara ruhsat verilmeyecek!

Yeni binalarda su yalıtımı zorunluluğu getiren yönetmeliğin binaların kaderini değiştireceğini vurgulayan Pelesen, "Kentsel dönüşüm sürecinde inşa edilen binalarda su yalıtımına öncelik verilmeye başlandığını görmek sevindirici bir gelişme" diyor...

Cari açığı binaları yalıtarak azaltalım!

Türkiye ısıtma-soğutmaya yılda 10 milyar dolarlık harcama yapıyor. Bunun 7 milyar dolarının yalıtımsız binalardan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, yalıtımın cari açığa ilaç olacağını söylüyor.

Yalıtımsız binalara yapı ruhsatı verilmeyecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, binalara su yalıtımıyla ilgili uygulanacak kriterleri belirledi. Hazırlanan yönetmeliğe göre sudan etkilenecek hastaneler, okullar, yurtlar, kamu binalarında ve yüksekliği 51 metreyi geçen binalarda su yalıtımı yapılması zorunlu olacak.

17 milyon bina stoğunun yüzde 60'ı yalıtımsız!

Polisan Kansai Boya, ürettiği “Polisan Exelans Enerji Isı Yalıtım Paket Sistemi” ile toplamda 500 bin, son 3 yılda 250 binden fazla konuta ısı yalıtımı yapılarak yaklaşık 200 milyon TL enerji tasarrufu elde etti.

Konforlu ve enerji verimli yapılar için yalıtım şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, ısı yalıtımının öneminden bahsetti. Şen, ''konforlu ve enerji verimli yapılarda sürdürmek istiyorsak; ısı, su, ses ve yangın yalıtımının etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamalıyız" dedi.

Yalıtımsız bina, her yıl 10 milyar dolar kaybettiriyor!

GN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Güney, "Yalıtımı bulunmayan binalar sebebiyle enerji boşa harcanırken, her yıl bu harcamanın ülke ekonomisine bedeli 10 milyar doları buluyor. Binalarda enerji kaybını ısı yalıtım uygulamaları ile yüzde 50 azaltmak mümkün” dedi.

Yalıtımsız bina enerji kaybı Haberi

Yalıtımsız bina enerji kaybı

GN Yapı’nın her yıl düzenlediği ‘Mantolama Konferansı’, bu yıl 14 Ocak’ta yapılacak.


Enerji Haftası’nın ardından gerçekleştirilecek konferansta, Enerji Verimliliği Yasası’nın getirdikleri ile Mayıs 2017’den itibaren zorunlu olacak Enerji Kimlik Belgesi’ne ilişkin değerlendirmeler paylaşılacak. Ayrıca konferans, mantolamanın enerji verimliliğine olan katkısını da gündeme getirecek.


Konuyla ilgili devlet yetkilileri, alanında uzmanlar ve sektör temsilcilerini biraraya getireceklerini belirten GN Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Güney, ‘toplumsal bilinçlenme ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya faydası olacağı inancıyla 6 yıl önce bilinçlendirme toplantılarını misyon edindiklerini’ söyledi. Güney “İhtiyaç duyulan enerjinin yaklaşık yüzde 72’sini ithal eden ülkemizde 12 milyondan fazla yalıtımsız bina bulunmakta ve bu mevcut binaların yüzde 70’inin yalıtımsız olduğu anlamına geliyor. Yalıtımı bulunmayan binalar sebebiyle enerji boşa harcanırken, her yıl bu harcamanın ülke ekonomisine bedeli...