27 / 04 / 2024

Yalova Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler paneli

Yalova Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler paneli

Yalova’da Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yönetiminde, birçok deprem uzmanının konuşmacı olarak katıldığı 'Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler' ile ilgili panel düzenlendi. Deprem uzmanlarının ortak görüşü, büyük depremin şiddetinin en az 7.0 olacağı…

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

158 milyar dolarlık doğal afetin 49 milyar doları sigortalı!

Swiss Re, 2016 yılında gerçekleşen doğal afetler ve insan kaynaklı felaketlere dair hasar tahminlerini yayınladı. Verilere göre, 158 milyar dolar civarındaki hasarın 49 milyar doları sigortalı.

Zonguldak'ta Doğal Afetler ve Taşkın Hasarları projesi için kamulaştırma!

“Doğal Afetler ve Taşkın Hasarları Projesi” Kapsamında 23. Bölge Doğal Afet ve Taşkın Hasarları Onarımı (Çomaklar Deresi) işinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Doğal afetler öncesi önlem almak şart!

Ülkemizde, özellikle küresel ısınmanın etkisi ile her geçen gün yeni bir doğal risk ile karşı karşı ya geliyoruz. Bunun dışında fiziksel güvenlik de bir risk olarak her zaman bulunmakta.

Yalova'ya Doğal Yaşam Parkı Sosyal Paylaşım Merkezi geliyor!

Türkiye’nin sokak hayvanları için yapılacak en büyük Doğal Yaşam Parkı Sosyal Paylaşım Merkezi için düğmeye basıldı. Yalova’da 32 dönüm üzerine inşa edilecek merkezde sokak hayvanları doğal bir ortamda yaşama imkanı bulacak.

Yalova Doğa Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları!

Yalova Esenköy'de inşa edilen Yalova Doğa Termal Tatil Köyü 'nde inşaat çalışmaları başladı. 3 etap halinde hayata geçen Yalova Doğa Termal Tatil Köyü devremülk fiyatları şöyle:

22 milyon kişi doğal afetler yüzünden evinden oldu!

BM raporuna göre sel, deprem, tayfun gibi doğal afetler dolayısıyla geçen yıl 22 milyon kişi yerlerinden oldu. Bu sayı çatışmalar nedeniyle yerlerinden olanların yaklaşık üç katı.

Doğal afetler 22 milyon kişiyi evinden etti!

BM raporuna göre sel, deprem, tayfun gibi doğal afetler dolayısıyla geçen yıl 22 milyon kişi yerlerinden oldu. Bu sayı çatışmalar nedeniyle yerlerinden olanların yaklaşık üç katı.

İMSAD çocuklara doğal afeti öğretecek!

Türkiye İMSAD, 6 ila 13 yaş arası ilköğretim öğrencilerini doğal afetler konusunda bilinçlendirmek için kolları sıvadı. 'Güvenli Yapı Malzemeleri Eğitim Merkezi'nde çocuklara afetlerle ilgili eğitim programları uygulanacak...

Karşıyaka'da Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi açıldı!

İzmir metropolünün önemli ilçeleri arasında yer alan Karşıyaka, doğal afetlere yönelik hazırlıklarına önemli bir halkayı da ekleyerek Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı. Karşıyaka Belediyesi depreme hazır...

Karşıyaka Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi hizmete açıldı!

Belediye, afetlere yönelik Doğal Afet Merkezi, Arama-Kurtarma Aracı, Deniz Ambulansı, jeneratörler, uydu telefonları ve morg aracından sonra 'Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi'ni de hizmete açtı

Yalova Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler paneli Haberi

Yalova Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler paneli

Yalova Belediyesi, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman önderliğinde 'Doğal Afetler ve Alınacak Önlemler' konulu halka açık bir panel gerçekleştirdi. Panele, Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Jeofizik Uzmanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Afet Yönetimi Uzmanı Özden Işık ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday konuşmacı olarak katıldı.

Marmara Denizi'nde yaşanacağı düşünülen deprem için uzmanların hepsi farklı yorumlarda bulunuyor.  Sabah’ın haberine göre, uzmanların ortak bir paydada buluştuğu tek nokta, fay hattının kırılacağı ve büyük depremin şiddetinin en az 7.0 olacağı. 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Yalova’da düzenlenen deprem panelinde önemli açıklamalarda bulundu.  Prof. Dr. Kutağlu, olası büyük depremde AVM'lerin yüzde 90'ının ayakta kalacağını iddia ederek "Japonlar deprem olduğunda açık alanda mı toplanıyor? Güçlü binalara giriyorlar. Güçlü binalara giriyorlar....