25 / 04 / 2024

yalova imar planı

yalova imar planı

Yalova'da otel yatırımlarının artması bölgeye yatırımcıları çekmek için harekete geçildi. Belediye tarafından imar planlarında değişiklik yapıldı.

Yalova'nın 1/ 50 binlik imarı tamam!

Yalova Belediyesi İmar Müdürü Kemal Baş, 1/ 50 bin ölçekli çevre düzeni planı çalışmalarının tamamlandığını ve onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderileceğini söyledi.

İsmail Gültekin: Yalova'da öncelik imar planları!

Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği Başkanı İsmail Gültekin,"Bu günlerde Yalova'da yapılacak olan imar planların bir önceliği vardır" dedi.

Yalova imar planlarıyla yenileniyor!

1995 yılında şehir olan Yalova’nın Merkez ilçesi, hazırlanan imar planları ile yenileniyor. Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi İmpo İmar, Yalova’nın imar planları için sahaya indi. Ekip, ayrıca Kırklareli ilinin Vize ilçesi planlarını da hazırlayacak.

Yalova Merkez revizyon imar planı yeniden düzenlendi!

Revizyona Revizyon Yalova Belediye Meclisi tarafından geçtiğimiz hafta tümü iptal edilen Yalova Merkez Revizyon İmar Planı yeniden düzenlenerek kabul edildi.

Yalova'da 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planı konuşuldu!

Yapılacak olan 1/25 binlik planın sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için prensiplerin konuşulduğu ilk toplantıda kentsel dönüşüm ve Körfez Geçiş Köprüsü'nün plan üzerindeki önemi de konuşuldu.

Yalova'da çevre yolu kamulaştırması yılan hikayesine döndü!

Bursa Yolu'ndan direk olarak Yalova Çınarcık istikametine geçişi sağlayacak olan Yalova Güney Çevre Yolu Projesi' nde yüksek kamulaştırma maliyetleri nedeni ile sıkıntılar da devam ediyor...

Çiftliköy'de sahil düzenlemeleri başlıyor!

Çiftlikköy Belediye Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Bir önceki mecliste alınan karar özetleriyle ilgili iki konuda ise düzeltme yapılarak oybirliği ile kabul edildi.

Yalova merkez revizyon imar planı yeniden askıda!

Yalova Belediye Meclisi, geçen hafta iptal edilen Yalova merkez revizyon imar planını yeniden görüşmek için olağanüstü toplandı. Meclis, 2 bin 800 hektarlık alanda imar planı revizyonu yaparak askıya çıkartma kararı aldı.

Yalova revizyon imar planı yeniden görüşüldü!

Yalova Belediye Meclisi, geçen hafta iptal edilen Yalova merkez revizyon imar planını yeniden görüşmek için olağanüstü toplandı. Meclis, 2 bin 800 hektarlık alanda imar planı revizyonu yaparak askıya çıkartma kararı aldı.

Yalova revizyon imar planı yeniden askıya çıkıyor!

Yalova Belediye Meclisi geçtiğimiz hafta tümü iptal edilen Yalova merkez revizyon imar planını yeniden görüşmek için olağanüstü toplandı.

Yalova merkez revizyon imar planı yeniden görüşüldü!

Yalova Belediye Meclisi, geçen hafta iptal edilen Yalova merkez revizyon imar planını yeniden görüşmek için olağanüstü toplandı. Meclis, 2 bin 800 hektarlık alanda imar planı revizyonu yaparak askıya çıkartma kararı aldı.

Yalova Merkez Bahçelievler imar planı değişikliği askıda!

Yalova Merkez Bahçelievler Mahallesi 360 ada 121-144 parseller ile 1273 ada 27-28 parsellere ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıda...

Yalova Bahçelievler imar planı değişikliği onaylandı!

Yalova Merkez Bahçelievler Mahallesi, 360 ada 121-144 parseller ile 1273 ada 27-28 parsellere ilişkin olarak hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği onaylandı...

Delmece Yaylası Tabiat Parkı imar planı kesinlik kazandı!

Yalova Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi Delmece Yaylası Tabiat Parkı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanarak kesinlik kazandı.

Yalova Kapaklı Balıkçı Barınağı imar planı kesinleşti!

Yalova Armutlu ilçesi sınırlarında yer alan Kapaklı Köyü kıyı kesimindeki H21 - b - 05 - d - 3 - b numaralı paftanın bulunduğu alanda, Balıkçı Barınağı amaçlı imar planı kesinleşti.

Fıstıklı Köyü İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüt Raporu Onaylandı!

Yalova İl Müdürlüğü tarafından Armutlu ilçesine bağlı Fıstıklı Köyü'ne ait 12 paftalık 160 hektar alanı kapsayan imar planına esas jeolojik - jeoteknik etüt raporu onaylandı...

Güneyköy imar planı onaylandı!

YALOVA'nın merkeze bağlı Güneyköyü imar planı İl Genel Meclisi'nde yeniden görüşülerek onaylandı. alova İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış, Güneyköy'de vatandaşların yapılaşmayla ilgili mağduriyetlerini giderdiklerini söyledi.

Dikmen Akpınar'da imar planında park olarak görülen bölge 10 yıldır boş!

Ankara Dikmen Akpınar Mahallesi sakinleri, bölgedeki dere yatağının, tinerci gençlerin meskeni haline gelmesinden yakındı. Mahalle sakinleri, imar planında park ve spor alanı olan bölgenin 10 yıldır boş durduğunu söyledi...

Antalya Kahyalar'da imar planı talebi kabul edildi!

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar Beldesindeki sıcak asfalt şantiyesine Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı alınabilmesi için Gazipaşa Belediye Meclisi'ne taşınan imar planı talebi, yol çalışmalarının aksamaması için oybirliğiyle kabul edildi.

Bursa Şehir Plancıları Odası'ndan imar planı değişikliklerine tepki!

Bursa Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık, yerel seçim öncesi belediyelerdeki imar planı değişikliklerine tepki gösterdi. Uyanık: "Plan değişiklikleri bir an önce onaylanarak oldu bittiye getirilmek isteniyor." dedi...

yalova imar planı Haberi

yalova imar planı

Yalova Belediyesi, kongre turizmi için harekete geçti. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, günümüzde kongre turizmine yönelik faaliyetlerin giderek artığını söyledi. 


Kongre turizmi ile ilgili faaliyetlerde İstanbul’un bazı organizasyonlarda yeterli düzeyi karşılayamadığını söyleyen Salman, “Şampiyonlar liginde Milan-Liverpool maçında İstanbul’da oteller de yer kalmadığı için birçok İngiliz’in Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan otellerde kaldığını gördüm. Bu noktada Yalova’nın buna ihtiyaç duyduğunu fark ettim. Kente 12 ay sıcak para girişini sağlamak adına hem de mevcut duyulan ihtiyaçlar noktasında kongre turizmine yönelik çalışmalar yapmaya başladık. Özellikle İstanbul’a yakın olunması bu ihtiyaçların ortaya çıkması ile doğru orantılı” ifadelerini kullandı.


Mevcut süreçte yapılan çalışmaların otel sektöründen, hediyelik eşya sektörüne kadar birçok alanda etkisini göstereceğini belirten Salman, “Düzenlemelerin artması, yatırımcıların gelmesi ile doğru orantılı. Markalaşmış otellerin kente gelmesi adına...