27 / 04 / 2024

Yalova Revizyon İmar Planı askıya alındı

Yalova Revizyon İmar Planı askıya alındı

Yalova Belediye Meclisi, geçen hafta iptal edilen Yalova merkez revizyon imar planını yeniden görüşmek için olağanüstü toplandı. Meclis, 2 bin 800 hektarlık alanda imar planı revizyonu yaparak askıya çıkartma kararı aldı.

Ordu Çambaşı Yaylası'na imar müjdesi!

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya yaptığı açıklamada uzun bir süreden sonra Turnalık İmar Planı ve Çambaşı Revizyon İmar Planı'nın Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını açıkladı.

Başakşehir Şahintepe Bölgesi 1/100 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Bölgesi, 1/1000 Ölçekli Revizyon İmar Planına İlişkin Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa TEM Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı değişikliği askıda!

Gaziosmanpaşa ilçesi, 1/5000 ölçekli TEM Güneyi Revizyon Nazım İmar Planı plan notu Değişikliği 15.10.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı iptal edildi!

İstanbul’un Kartal ilçesinde donatı alanının imara açılması planlanan imar planına yargı onay vermedi. İstanbul 9. İdare Mahkemesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi Revizyon İmar Planı’nı 408 no’lu parsel yönünden iptal etti.

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Elbistan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi!

Elbistan Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı kabul edildi. Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Alper Akbaş, imar planının getirdiği yenilik ve değişiklikleri anlattı.

Elazığ Revizyon İmar Planı masaya yatırıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen Revizyon İmar Planında yapılması planlanan değişiklik masaya yatırıldı.

Yalova Belediyesi'nden mevzuata aykırı yapılarla ilgili açıklama!

Yalova Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ömür Bayar, imar Mevzuatına ve Kıyı Mevzuatına aykırı olarak yapılan ve kaldırılması gündemde olan yapılarla ilgili açıklama yaptı.

Yalova’da kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

Yalova’da İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün düzenlediği “Yalova’nın Kentsel Dönüşüm Stratejisi” konulu toplantıda kentsel dönüşüm hakkında katılımcılarla fikir alışverişi gerçekleştirildi…

İzmir Torbalı'nın 50 yıllık imar sorunu çözülüyor!

İzmir Torbalı Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında, konut alanlarında beklenen revizyon İmar Komisyonu’na gönderdi. Yeni imar planına göre şehirleşme ve ticari yapılanma hızı artacak.

Ümraniye Merkez Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Ümraniye 1/5000 ölçekli Merkez Revizyon Nazım İmar Planı'nda Enerji Nakil Hattı etki alanındaki parsellere ve plan notu değişikliği askıya çıktı...

Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Tadilatı askıya çıktı!

Sarıyer Ayazağa Revizyon Nazım İmar Planı Sınır Değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Kayaşehir Raylı Sistem Hattı Revizyon Projesi imar planı askıda!

Kayaşehir Raylı Sistem Hattı Revizyon Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı..

Yalova Revizyon İmar Planı askıya alındı Haberi

Yalova Revizyon İmar Planı askıya alındı

İl merkezindeki 2 bin 920 hektar alanın Kirazlı Sanayi Sitesi’nin de içinde bulunduğu 120 hektarlık kısmı için yapılan plan revizyonu mahkemelik oldu. Mahkeme, Yalova merkezini kapsayan revizyon imar planının tamamını iptal etti. Merkezin plansız kalması ile birlikte hiç bir çalışma yapılamadığı gibi, inşaat ruhsatları da verilemiyordu. Bunun üzerine olağanüstü toplanma kararı alan Yalova Belediye Meclisi, iptal edilen revizyon imar planını masaya yatırdı. Meclisin ilk oturumunda mahkemenin planı iptal gerekçesi okundu. Ardından Yalova merkezinin revizyon imar planının yeniden yapılabilmesi için konu imar komisyonuna havale edildi. Yaklaşık 10 dakika toplanan imar komisyonu toplantının 2. oturumunda kararını verdi. Komisyon, 2 bin 800 hektar alanda 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların onaylanmasına karar verdi. Bu karar gereği, itirazlara konu olan 120 hektar alan plansız...