24 / 04 / 2024

yalova turist

yalova turist

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Yalova ve Bursa'da otellerde yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.

Araplar Yalova’da emlak piyasasını ele geçirdi!

Yalova'da Arap turist sayısında beklenen patlaması yaşandı. Adeta Yalova'ya akın eden turistler, Termal'in yanı sıra il merkezi ve Çınarcık’ta da yoğunluk gösteriyor.

Karaderili Grup'tan Yalova’ya 5 yıldızlı 2.200 yataklı otel!

Yalova’ya 5 yıldızlı 2.200 yataklı yeni bir otel geliyor. Karaderili Grup Başkanı Orhan Karaderili, otelde yılda 700 bin yabancı turist ağırlayacaklarını söyledi.

Yalova'ya ilk 6 ayda 2 bin 374 Arap turist geldi!

Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin, Yalova'yı yılın ilk altı ayında en çok Araplar'ın ziyaret ettiğini bildirdi.

Yalova'da yazlık konut ve devremülkler artıyor!

Doğası, termal kaynakları ve tarihi ile turistlerin uğrak yerlerinden Yalova'yı ziyaret eden turist sayısı her yıl yaklaşık yüzde 11 artıyor.

Yabancılara konut satışı en fazla Yalova'da oldu!

Geçtiğimiz yıl yüzde 11 artış ile yaklaşık 595 bin turist ağırlayan Yalova, yılın ilk çeyreğinde yabancılara konut satışının da en fazla arttığı il oldu.

Yalova Termal 2014'te 100 bin turist ağırladı!

Türkiye'den ve yurtdışından çok sayıda kişiyi ağırlayan Yalova'nın Termal ilçesi yılı hareketli geçirdi. İlçedeki Sağlık Bakanlığı tesisleri, bu yıl 80 ülkeden 29 bin 773 kişiyi konuk etti.

Yalova, turizmde yatak sayısını 9 bine çıkaracak!

Yalova'ya geçtiğimiz yıl 536 bine yakın turist geldi. 2014'ün ilk 5 ayında ise kenti ziyaret eden turist sayısı 18 bini yabancı olmak üzere 160 bine yaklaştı.

Yakup Koçal: Yalova'ya 2 milyon turist çekme hedefimiz var!

YALOVA ' yı marka yapmak ve turist çekebilmek için turizm yatırımlarına önem verdiklerini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, bu kapsamda birbir müzeleri açtıklarını kaydetti...

Yalova Belediyesi turizme odaklandı!

Kentte otel ve kongre merkezi yatırımlarının hız kazanması üzerine harekete geçen Belediye, turizmi destekleyecek projelerle ilgileniyor. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal turist sayısını 2 milyona çıkartmayı hedefliyor...

Yalova turist sayısını 21 kat arttırıp 406 bine yükseltti!

Eko turizme odaklanan Yalova'da, 2005 yılında gelen turist sayısı 18 bin iken, 7 yılda bu sayı 21 katına çıkarak 406 bine ulaştı. Geçen sene 203 bin nüfusu olan Yalova, nüfusunun 2 katı turist ağırladı..

Yalova Altınova'da 5.5 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Karamürsel Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Yalova ili Altınova ilçesi Kaytazdere köyündeki arsayı 5 milyon 568 bin 831,40 TL'den satışa çıkardı. Satış, 24 Eylül 2012 Pazartesi günü 14:00-14:10 saatleri arasında yapılacak

Oktay Ekinci: Yalova’da depremle inatlaşma!

Samsun’da dere yatağındaki konutları yüzünden “selin felakete dönüşmesi”ne neden olan TOKİ, Yalova’da da 99 depreminde adı “Ölüm Ovası”a çıkan Hacı Mehmet Ovası’na yüzlerce konut sıralıyor!

Anka Yalova Armutlu Projesi'nde 84 bin TL'ye 2+1!

300 konutluk Anka Yalova Armutlu Projesi'nde teslimler Mayıs 2013'te gerçekleşecek. Projede 2+1 dairelerin fiyatları 84 bin liradan başlıyor

yalova turist Haberi

yalova turist

Arap Birliği Turizm Örgütü tarafından bu yıl "ana destinasyon" ilan edilen Bursa'nın yanı sıra Yalova'nın Termal ilçesine Arap turistler yoğun ilgi gösteriyor. Kuveyt başta olmak üzere Körfez ülkeleri (Basra Körfezi) ve diğer Arap ülkelerinden turistlerin ilgisi dolayısıyla otellerde Ramazan Bayramı tatilinden itibaren yüzde 80'lere varan doluluk oranlarına ulaşıldı.


Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren,yaptığı açıklamada, 1999 yılında yaşanan Marmara depreminin, bölgeye gelen Arap turist sayısında da büyük kan kaybına yol açtığını ancak son yıllarda gösterilen önemli çabalarla bu sürecin tersine döndürülmeye başlandığını söyledi.


Arap turist hareketliliği bakımından değerlendirildiğinde özellikle Bursa ve Termal'in eski günlere dönmeye başladığını dile getiren Beceren, bu ziyaretçilerin İstanbul'u merkez alarak Yalova ve Bursa aksını takip ettiğini, bölgenin tarihi yapısı,...