24 / 04 / 2024

yalovada 4 şiddetinde deprem

yalovada 4 şiddetinde deprem

Geçtiğimiz gün Yalova açıklarında yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem hakkında yorum yapan Prof.Dr. Cenk Yaltırak, “Kapı kilidi kırılmadan menteşelerden gelen ses gibi düşünün. Bunlar artarak devam edebilir” şeklinde konuştu…

Son dakika! Çanakkale'de 4.9 şiddetinde deprem meydana geldi! Deprem İstanbul'da da hissedildi!

Çanakkale'nin Yenice İlçesinde saat 21.38'de 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem İstanbul'dan da hissedildi ve vatandaşlar arasında da korkuya neden oldu.

Son dakika deprem! Hakkari'de 4.3 şiddetinde deprem oldu!

Merkez üssü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem paniğe neden oldu.

Son dakika! Malatya'da 4,6 şiddetinde deprem!

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem yaşandı. Saat 12:34’te meydana gelen sarsıntı, çevre illerden de hissedildi.

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, ‘İlk kez söylüyorum’ diyerek uyardı! Bu ilde 7,4 şiddetinde deprem bekleniyor!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Yakın zamanda tehlike gördüğünüz fay hattı var mı?" sorusuna korkutan bir cevap verdi. Görür, "Ben ilk defa söyleyeceğim. Tunceli’de 7,4'e kadar deprem olabilir. Eli kulağında. Şakası yok" dedi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 10.36 sıralarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, söz konusu deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Son dakika! Malatya'da 4.5 şiddetinde deprem!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerini yaşayan Malatya'da bu sabah yine sallandı. AFAD'ın büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladığı deprem çevre illerde de hissedildi.

SON DAKİKA! Balıkesir’de 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan verilere göre, Balıkesir’de 4 şiddetinde deprem oldu! Kandilli Rasathanesi, daha sonra, depremin şiddetini 3.8 olarak güncelledi.

SON DAKİKA! Malatya’da 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, saat 01.32’de Malatya’da 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

4.4 şiddetinde deprem oldu, uzman isim il il uyardı: Maraş deprem kümesi gibi büyüyecek! Stres transfer ediliyor!

Prof. Dr. Osman Bektaş, Burdur'daki 4.4'lük depremden sonra X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Ege Bölgesine dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte Bektaş'ın o açıklamaları...

Hatay'da 4.8'lik deprem oldu, Prof. Dr. Okan Tüysüz resmen uyardı: En az 6 şiddetinde deprem bekliyoruz! 

AFAD, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saat 05.32 sıralarında 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni uyarıları gündeme getirdi. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA! Hatay’da 4.9 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

6 Şubat deprem felaketinin ardından 9 ay geçmesine rağmen bölgede depremler meydana gelmeye devam ediyor. Son olarak, AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Hatay’da 4.9 şiddetinde deprem oldu.

SON DAKİKA! Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem! 4 şiddetinde deprem oldu!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, Akdeniz ve Ege Denizi’nde peş peşe deprem oldu. Saat 02.22’de Akdeniz’de meydana gelen 3.4 şiddetindeki depremin ardından, 02.50’de de 4 Ege Denizi’nde 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

SON DAKİKA! Akdeniz’de 4.1 şiddetinde deprem!

Kandilli Rasathanesi ve AFAD’tan alınan bilgilere göre, Muğla’da 4.1 şiddetinde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi, depremi önce 3.8 olarak açıklarken sonrasında 4.1 olarak güncelledi.

yalovada 4 şiddetinde deprem Haberi

yalovada 4 şiddetinde deprem

26 Eylül’de İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremden sonra geçtiğimiz gün Yalova açıklarında meydana gelen 4 şiddetindeki deprem vatandaşlara tekrardan büyük panik yaşattı. İstanbul’da, deprem ile ardından gelen 20 artçı sarsıntı Anadolu Yakası’nda daha çok kendini hissettirdi. 

Milliyet’ten Mert İnan'ın haberine göre, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Yalova’daki depremin Marmara’da bir şeylerin değiştiğinin göstergesi olduğunu yorumunda bulundu. 

“Kapı kilidi kırılmadan çerçeveden, menteşelerden gelen ses gibi düşünün. Bunlar artarak devam edebilir” diye konuşan Yaltırak, konuşmalarına şu şekilde devam etti:  

Öncü, artçı denilemez’

“4 büyüklüğündeki deprem için öncü veya artçı denilemez. Silivri’deki gibi ana faya açılı faylarda meydana gelen depremlerden biri. Ana fayın stresine bağlı olarak 2016’dan bu yana artarak gelişen depremler söz konusu. Bu depremlere yabancı değiliz. 3 yıldır lokal toplu depremler,...