27 / 04 / 2024

Yalovada Arapça tabelalar arttı

Yalovada Arapça tabelalar arttı

Türkiye'ye gelen Arapların konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da, Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çekiyor.

Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır?

Müşterek kelimesi Arapça kökenli bir sözcük olarak Türkçeye geçmiş ve ortak anlamı taşıyan kelime olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda birlikte anlamına da geliyor. Peki, Müşterek tapu nedir? Müşterek tapu nasıl satılır? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kanal İstanbul manzaralı olduğu iddia edilen evler satışa sunuldu!

Bazı internet sitelerinde İngilizce ve Arapça şekilde Türkiye’den ‘vatandaşlık garantili’ konutların pazarlaması yapılıyor. Bu siteler aracılığıyla Kanal İstanbul manzaralı olduğu ileri sürülen projelere de yer veriliyor. 

Yenitepe Kadıköy'ün afişine sosyal medyadan tepki!

AVM'lerde, Araplara yönelik vatandaşlık pazarlaması, Arapça tanıtım afişleriyle devam ediyor. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, "Yenitepe Kadıköy'e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın" ifadeleri tepkilere neden oldu.

Kanal İstanbul için Arapça tweet atışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’un Arapça attığı “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul’dan çekildi” tweetine, Katarlı medya patronu Abdullah bin Ahmed el Haşimi yanıt verdi...

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan Arapça 'Kanal İstanbul' mesajı!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, Twitter'da Arapça yaptığı paylaşımda "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kanal İstanbul'dan çekildi" dedi...

Tuhaf bir Kanal İstanbul öyküsü!

Sosyal medyada hızla yayılan “Kanal İstanbul Project”  isimli Arapça bir video var. Videoda Kanal İstanbul görüntüleri eşliğinde emlak pazarlaması yapılıyor.

12. Gayrimenkul Fuarı Arap Türk Zirvesi ziyarete açıldı!

Gayrimenkul Fuarı ve Arap – Türk Zirvesi, Hilton Convention Center’de ziyarete açıldı. Junior Fuarcılık tarafından 12. kez düzenlenen zirve yerli ve yabancı firmaların katılımıyla kapılarını açtı. 

Türkiye'de Uluslararası İslam Üniversitesi kuruluyor!

Türkiye, İslam aleminin ilim merkezi olacak. İstanbul'da kurulacak ve Arapça-Türkçe-İngilizce eğitim verecek olan Uluslararası İslam Üniversitesi Müslüman dünyasının sorunlarına çözüm bulmak için çalışmalar yapacak.

Arap Birliği'nden Filistin'e yatırım çağrısı!

Arap Birliği'ne bağlı Ekonomik ve Sosyal Konsey, Filistin ekonomisine verilen desteğin artırılması çağrısı yaptı. Konsey, özel sektöre de yatırımlarının bir kısmını Filistin'e yönlendirmesi istedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için 61 sayfalık rehber hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Cumhurbaşkanlığını ziyaret eden yerli ve yabancı konuklara dağıtılmak üzere Türkçe, İngilizce ve Arapça "Külliye Rehberi" hazırlandı.

Hiper Gayrimenkul Arap yatırımcıları ağırladı!

Haramidere Parklar Mevkii’nde hataya geçirdiği Futurepark Projesi ile Arap yatırımcıların beğenisini toplayan Hiper Gayrimenkul, Ceylan Intercontinental Otel’de gerçekleştirilen Sürdürülebilir Vakıflar Forumu’nda Arap yatırımcıları ağırladı.

3 kelime Arapça bilen kendini emlak uzmanı olarak tanıtıyor!

Türkiye’ye gelen Körfezli yatırımcıların yanıltılmasını eleştiren Alkaş, “Çok tehlikeli bir süreçteyiz. 3 kelime Arapça bilen kendini emlak uzmanı olarak tanıtıyor. Yatırımcı gerçekdışı vaatlerle kandırılmamalı. Bu ayağımıza kurşun sıkmak olur” dedi.

Marzuk Ailesi, Ali Ağaoğlu’na Arap atı hediye etti!

Havalar ısınınca iş adamı Ali Ağaoğlu’nu Ortaköy’den Bebek’e at sırtında giderken görürseniz, sakın şaşırmayın.Çünkü inşaat fuarı için gittiği Kuveyt’te ünlü iş adamına Marzuk Ailesi, 3 milyon dolarlık bir Arap atı hediye etti.

Yalovada Arapça tabelalar arttı Haberi

Yalovada Arapça tabelalar arttı

Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'de konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da Türkçe'nin yanı sıra Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çekiyor. Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Yılmaz "Yalova'da artık tüm emlakçıların camlarında Arapça yazı var" dedi.


Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, İran, Irak ve Suriye gibi ülkelerin vatandaşlarının Türkiye'de konut ve arsa satın almak için yoğun şekilde tercih ettiği kentler arasında yer alan Yalova'da Türkçe'nin yanı sıra Arapça ilan ve tabelalardaki artış dikkati çekiyor.


Termal ilçesindeki kaplıcaları, doğası ve deniziyle turistlere farklı alternatifler sunan Yalova'da Arap turistlerin ilgisinin etkisiyle kent merkezindeki sahil manzaralı konutların fiyatları büyük oranda arttı.


Yalova emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, AA muhabirine...