19 / 04 / 2024

Yalovada Arboretum tepkisi büyüyor

Yalovada Arboretum tepkisi büyüyor

Yalova’da Arboretum arazisinin konut alanına dönüştürülmesine tepkiler sürüyor. Bakanlığın 1/25 binlik planda değişiklik yaparak Arboretum’u turizm tahsis alanı statüsünden çıkarmış, arazi konut alanı olarak tanımlanmıştı.

DEVA Partisi'nden imar affı tepkisi: Bunlar yapılsaydı binlerce kişi yaşıyor olurdu!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler ile imar affına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Ekmen'in o tepkisi ve açıklamaları..

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

Altın ve dolar fiyatıları üzerinde etkili olması beklenen ABD tarım dışı istihdam verileri belli oldu. İşte ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den metro tepkisi!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne metro inşaatları konusunda tepki gösterdi. 

Özdiker Kuyumcular Çarşısı esnafından kamulaştırma tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa Haşimiye Meydanı’nda yer alan Özdiker Kuyumcular Çarşısı'nın kamulaştırılması nedeniyle esnafın sıkıntı yaşadığını dile getirdi. 

Kıraathanecilerden kira tepkisi!

Kovid-19 önlemleri kapsamında uzun süre kapalı kalan kıraathaneler açıldı ancak kıraathanelerde oyun oynama yasağı devam ediyor. Pandemi sürecinde ekonomik olarak zorluklar çeken kıraathaneciler, kiralar konusunda tepkili.

Tuzla’da lüks sitenin yönetimine 'Asgari ücret cezası' tepkisi!

Tuzla’da yer alan 250 konutluk lüks bir sitede, inşaat firması geçici olarak site yönetimini üstlendi. İddialara göre, son 3 aydır yönetimin yapmış olduğu bazı uygulamalar ve cezalar site sakinlerinin tepkisine neden oldu. 

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan metro tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmasında Tuzla metrosunun açılma tarihinin farklı olduğunu dile getirerek metro inşaatının son durumu hakkında bilgi talep etti. 

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

İzmir’de odalar ve STK’lardan Kültürpark tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’inde oybirliği ile onaylanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden oldu. Kültürpark Platformu konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Kapalıçarşı esnafından aidat zammı tepkisi!

Kapalıçarşı esnafı aidatlara yapılan zamlara isyan ederken, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yapılan zammı asgari ücret ve maliyet artışı ile ilişkilendirdi. 

Kadıköy esnafından kira tepkisi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşık bir senedir faaliyet gösteremeyen Kadıköy esnafını dinledi. Esnaf kiralarını ödeyememekten yakındı. 

Türkiye’de görev yapan yabancı uyruklu doktorların kira tepkisi!

Yabancı uyruklu hekimler meslektaşlarıyla aynı iş yükünü paylaşmalarına rağmen maaşları asgari ücretten düşük. Yabancı uyruklu doktorlar, kiralara karşı tepkili.

Yalovada Arboretum tepkisi büyüyor Haberi

Yalovada Arboretum tepkisi büyüyor


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1/25 binlik planda değişiklik yaparak Yalova’nın neredeyse elinde kalan en önemli arazisi durumundaki Arboretum’u turizm tahsis alanı statüsünden çıkardı. 


Plana konut alanı olarak işlenen arazinin akıbetinin öğrenilmesi üzerine Yalovalılar tepki gösterdi. 


İlin STK’ları, siyasi partileri, kurumları, kanaat önderleri ve vatandaşlar buna itiraz etti. Bakanlığa gönderilmek üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi yağıyor. 


Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğüne Arboretum arazisinin yeniden turizm tahsis alanına dönüştürülmesi talebi ile toplam 32 itiraz dilekçesi sunulduğu öğrenildi.


Hürriyet...