25 / 04 / 2024

yanan yerler imara açılacak mı

yanan yerler imara açılacak mı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgelerine ilişkin "TOKİ, iki yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli 20 yıla yayılan bir kredi açacak ve hasarlı yerlerde de en fazla 50 bin TL destek olacak" dedi. Yanan yerlerin yeniden ormana dönüşeceğini belirten Oktay, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İstanbul'da 600 binden fazla yapı 6.7'lik depremi bile kaldıramaz! Yeni yerler imara ve yapılaşmaya açılmamalı!

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi de gündem oldu. Deprem araştırmacısı Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından İstanbul'da yeni alanların yapılaşmaya açılması ve deprem tehlikesi ile ilgili paylaşım yaptı. 

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Marmaris'te yanan bölgeler imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgelerine ilişkin "TOKİ, iki yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli 20 yıla yayılan bir kredi açacak ve hasarlı yerlerde de en fazla 50 bin TL destek olacak" dedi. Yanan yerlerin yeniden ormana dönüşeceğini belirten Oktay, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 

Marmaris'te yanan alanlar imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'teki yanan alanların imara açılıp açılmayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Yanan orman alanlarının imara açılan alan miktarları mecliste!

Son on yıl içinde yanan orman alanlarından tekrar ağaçlandırılan ve imara açılan alan miktarları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kaplan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de yanan ormanlık alan imara açılmayacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, İzmir'de yanan ormanlık alanın imara açılmayacağını söyledi. Ormanİzmir adlı toplantıdaya katılanlar ile kentin geleceği ile ilgili yol haritası çıkarıldı. 

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Tunç Soyer: Yanan alanların 1 metrekaresi bile imara açılmayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada İzmir’de çıkan orman yangınlarında kül olan alanların 1 metrekaresinin bile imara açılmayacağını belirtti.

Yanan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi verildi!

Yangın sebebiyle ormanlık alanların statülerinin değişmemesi ve yanan bölgelerin imara açılmaması kanun teklifi verildi. Kanunun yürürlüğü için komisyon görüşmeleri devam ediyor..

yanan yerler imara açılacak mı Haberi

yanan yerler imara açılacak mı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçe ekonomisinin yüzde 90'ının turizme bağlı olduğuna ancak salgın ve yaşanan yangın sebebiyle turist gelmediğine, bu sebeple işletmelerin de çalışanların da esnafın da zor durumda olduğuna dikkat çekti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre; Mehmet Oktay, “Turist gelmediği için gelirlerde düşüş oldu, olacak da. Buna rağmen hizmet kalitemizden ödün vermeden yolumuza devam etmeye çalışıyoruz. Yaralarımızı sarmak için daha fazla turisti Marmaris’e bekliyoruz” diye konuştu.

Marmaris’te yangın sebebiyle 255 yapının hasar gördüğünü dile getiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...

- Bu süreçte zarar gören yurttaşlara ne tür destekler oldu?

Gönüllülerimizle tamamen yanmış yerleri imkânlarımız dahilinde vatandaştan talepte bulunmadan onlara külfet yaratmayarak onarıp kendilerine teslim ediyoruz. Gerek yurtiçinde gerek yurtdışında destekler...