29 / 03 / 2024

yangın sigortası şartları

yangın sigortası şartları

Yangın sigortası, yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor. İşte yangın sigortası genel şartları...

9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler!

Yangın sigortası hakkında bilmediğimiz bir çok şey var. Fortune editörleri bu ay merak edenler için "9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler" başlıklı haberi yayınladı..

9 soruda yangın sigortası!

Forbes Dergisi’nin Akıllı Yaşam ekinde yer alan habere göre,  yangın sigortasında bilinmesi gereken 9 madde bulunuyor. İşte 9 soruda yangın sigortası…

Bina tamamlama sigortası şartları neler?

Yeni Tüketici Kanunu'na göre, maketten konut satış sözleşmelerinde bina tamamlama sigortasının yer alması gerekiyor. Peki, bina tamamlama sigortası şartları neler?

Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Konut kredisi kullandırma sürecinde birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Bina tamamlama sigortası şartları!

Tüketici Kanunu gereğince, Bakanlıkça projedeki konut adedi ya da projenin toplam bedeli kriterine göre belirlenecek büyüklüğün üzerindeki projeler için sigorta yapılması gerekiyor. İşte bina tamamlama sigortası şartları..

Yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır?

Yangın sigortası genel şartları gereğince yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır? Yangın sigortası sözleşmesi ile sigorta edilmiş şeylerde meydana gelen zararın miktarı taraflar arasında yapılacak anlaşmayla tespit ediliyor...

Yangın sigortası teminatı!

Yangın sigortası teminatı kapsamında giren ve girmeyen durumlar, 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe giren Yangın sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor. Peki binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları teminat kapsamında mı?

Yangın sigortası nasıl yapılır?

Yapıda kendiliğinden meydana gelen yangın, yıldırım, infilak ile bunlardan kaynaklanan buhar, hararet, duman gibi tehlikelerin neden olduğu fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nasıl yapılır?

Yangın sigortası genel şartları!

Yangın sigortası, yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor. İşte yangın sigortası genel şartları...

Yangın sigortası nedir?

Özel veya ticari amaçla kullanılan her türden bina ve muhteviyatı meydana gelen yangın sonrasında fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nedir? Yangın sigortası poliçesi nasıl yapılır?

Türk Telekom Arena için şok rapor: Stadın sigortası yok!

Teşkilat müfettişleri kasım ayındaki incelemede ne deprem ne de terör, yangın, doğal afet sigortasına rastladı. Bu durum Spor Bakanlığı’na rapor edildi. Sigortanın ihmalden mi, gerek görülmediği için mi yapılmadığı tartışılıyor.

Göksu Deltası'ndaki yangına arazi şartları yüzünden müdahale edilemiyor!

Mersin’in Silifke ilçesinde Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan Göksu Deltası'nda çıkan yangın devam ediyor. Sabah saatlerinde başlayan yangına, arazi şartlarının uygun olmaması nedeniyle müdahale edilemedi....

Göksu Deltası'nda yangın çıktı!

Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında bulunan Silifke ilçesindeki Göksu Deltası'nda Göksu Deltası'nda yangın yangın çıktı. Arazi şartlarının uygun olmaması nedeni ile yangına müdahale edilemedi...

yangın sigortası şartları Haberi

yangın sigortası şartları

Yangın sigortası genel şartları!

Yangın sigortası genel şartları 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu sigorta ile yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor.


A- Sigortanın Kapsamı 


A.l- Sigortanın Kapsamı

Bu sigorta ile yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar, sigorta bedeline kadar temin olunmuştur. 


A.2- Sigorta Bedelinin Kapsamı


2.1- Taşınmaz mallarda:

1.1- Aksine sözleşme yoksa; binaların dışındaki bahçıvan evi, garaj, su deposu, kömürlük gibi eklentiler ile binaların içlerinde veya üzerlerinde bulunan her çeşit sabit tesisat, asansör ve yürüyen merpenler, yıldırımlık, televizyon anteni gibi binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları sigorta bedelinin kapsamı içindedir.

1.2- Bahçe...