25 / 04 / 2024

yangın sigortası yapmak

yangın sigortası yapmak

Özel veya ticari amaçla kullanılan her türden bina ve muhteviyatı meydana gelen yangın sonrasında fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nedir? Yangın sigortası poliçesi nasıl yapılır?

9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler!

Yangın sigortası hakkında bilmediğimiz bir çok şey var. Fortune editörleri bu ay merak edenler için "9 soruda yangın sigortası hakkında bilinmesi gerekenler" başlıklı haberi yayınladı..

9 soruda yangın sigortası!

Forbes Dergisi’nin Akıllı Yaşam ekinde yer alan habere göre,  yangın sigortasında bilinmesi gereken 9 madde bulunuyor. İşte 9 soruda yangın sigortası…

Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler tarafından kullanılıyor. Konut kredisi kullandırma sürecinde birtakım sigortalar da yapılıyor. Peki, Konut kredisinde yangın sigortası zorunlu mudur?

Yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır?

Yangın sigortası genel şartları gereğince yangın sigortası hasar tespiti nasıl yapılır? Yangın sigortası sözleşmesi ile sigorta edilmiş şeylerde meydana gelen zararın miktarı taraflar arasında yapılacak anlaşmayla tespit ediliyor...

Yangın sigortası teminatı!

Yangın sigortası teminatı kapsamında giren ve girmeyen durumlar, 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe giren Yangın sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor. Peki binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları teminat kapsamında mı?

Yangın sigortası nasıl yapılır?

Yapıda kendiliğinden meydana gelen yangın, yıldırım, infilak ile bunlardan kaynaklanan buhar, hararet, duman gibi tehlikelerin neden olduğu fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nasıl yapılır?

Yangın sigortası genel şartları!

Yangın sigortası, yangının, yıldırımın, infilakın veya yangın ve infilak sonucu meydana gelen duman, buhar ve hararetin sigortalı mallarda doğrudan neden olacağı maddi zararlar karşılanıyor. İşte yangın sigortası genel şartları...

Yangın sigortası nedir?

Özel veya ticari amaçla kullanılan her türden bina ve muhteviyatı meydana gelen yangın sonrasında fiziki hasarlara karşı teminat altına alan yangın sigortası nedir? Yangın sigortası poliçesi nasıl yapılır?

Türk Telekom Arena için şok rapor: Stadın sigortası yok!

Teşkilat müfettişleri kasım ayındaki incelemede ne deprem ne de terör, yangın, doğal afet sigortasına rastladı. Bu durum Spor Bakanlığı’na rapor edildi. Sigortanın ihmalden mi, gerek görülmediği için mi yapılmadığı tartışılıyor.

Yangın sigortası vergisini kim öder?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan menkul ve gayrimenkul mallar için yapılan yangın sigortaları dolayısıyla alınan primler üzerinden ödenen yangın sigortası vergisini kim öder?

Yangın sigortası vergisinin matrahı!

Yangın sigortası vergisinin matrahı yapılan yangın sigorta muameleleri dolayısıyla alınan primlerin tutarı oluyor. Yangın Sigortası Vergisinin nispeti ise yüzde 10 olarak hesaplanıyor. İşte yangın sigortası vergisi ayrıntıları...

Yangın sigorta vergisi beyannamesi!

Yangın Sigortası Vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içindeki menkul ve gayrimenkul mallar için yapılıyor. Peki yangın sigorta vergisi ne zaman ödenir? İşte yangın sigorta vergisi beyannamesi ve ödeme zamanı...

Yangın sigortası vergisi!

Yangın sigortası vergisi, bağlı olunan belediyeye yapılan vergi ödemeleri arasında yer alıyor. Belediye Gelirleri Kanununa göre, yangın sigortası vergisi mükellefi kimdir? Yangın sigortası vergisi ödemeleri ne zaman yapılır?

yangın sigortası yapmak Haberi

yangın sigortası yapmak

Yangın sigortası nedir?

Yangın sigortası, özel veya ticari amaçla kullanılan her türden bina ve muhteviyatı, kendiliğinden meydana gelen yangın, yıldırım, infilak ile bunlardan kaynaklanan buhar, hararet, duman gibi tehlikelerin neden olduğu fiziki hasarlara karşı teminat altına alan sigorta olarak tanımlanıyor.


Tanımda da görüldüğü üzere, yangın sigortası yangına maruz kalan taşınmaz malların hasarlarını karşılamak için yapılıyor. Ayrıca sigorta, meydana gelmiş olan yangını söndürmek, dolayısıyla muhtemel hasarı azaltmak amacıyla, su veya başka bir kimyevi madde ile yapılan müdahalelerin sonucunda ortaya çıkan fiziki hasarları da kapsıyor.

Taşınmaz Mallar..

Aksine sözleşme yoksa; binaların dışındaki bahçıvan evi, garaj, su deposu, kömürlük gibi eklentiler ile binaların içlerinde veya üzerlerinde bulunan her çeşit sabit tesisat, asansör ve yürüyen merpenler, yıldırımlık, televizyon anteni gibi binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat...