23 / 04 / 2024

yangın testleri

yangın testleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi işbirliği ile dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını ölçen "Full Scale" yangın testleri Türkiye'de ilk kez yapıldı.

Kayseri'de Full Scale yangın testleri yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Dr. Robert Murjahn Enstitüsü Bilimsel Araştırma Merkezi işbirliği ile dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını ölçen "Full Scale" yangın testleri Türkiye'de ilk kez yapıldı.

Dış cephe ısı yalıtım sistemleri yangın testinden tam not aldı!

Dış cephe ısı yalıtım sistemleri yangın testinden tam not aldı. Dış ısı yalıtım sistemlerinin yangın performansını ölçmeyi amaçlayan “Full Scale” yangın testleri ülkemizde ilk kez gerçekleştirildi.

Aydos Ormanı'nda üç günde ikinci kez yangın çıktı!

Sultanbeyli Aydos Ormanı'nda son 3 günde 2. kez yangın çıktı. Yangını söndürmeye itfaiye müdahalesi yetmeyince hava desteği istendi...

Kocaeli Çamlıtepe'de orman yangın çıktı!

Kocaeli'nin Çamlıtepe mevkinde çıkan orman yangını ağaçlarda hasara neden oldu...

İzmir'de katı atık depolama alanında yangın çıktı!

Çiğli ilçesinde Büyükşehir Belediyesi düzenli katı atık depolama alanında yangın çıktı

Sarıyer'deki orman yangını söndürüldü!

Maden Mahallesi Bahçeköy mevkisinde çıkan yangın ekiplerin yoğun çalışması sonucu söndürüldü

Çanakkale Yenice'de orman yangını çıktı!

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde çıkan orman yangınına 30 araç, bir helikopter ve amfibik uçakla müdahale ediliyor.

Bodrum'da yangın çıktı!

Bodrum'da ormanlık alanda başlayan yangın, söndürülmeye çalışılıyor...

Ev sahipleri dairelere yangın tüpü koymak zorunda!

Ev sahipleri artık daireler yangın tüpü koyacak. Mal sahipleri ise elektrik kablolarını dayanıklı hale getirecek ve elektrik panolarının bakımını yaptıracak...

Kartal Adliyesi'nde yangın çıktı!

Kartal'da yeni hizmete giren Anadolu Adalet Sarayı'nda çıkan ve kısa sürede söndürülen yangın, hasara yol açtı.

Torbalı'daki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki bir fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi

Diyarbakır'da petrol boru hattında yangın çıktı!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde petrol boru hattında çıkan yangının kontrol altına alınmasından sonra inceleme yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Ceyhan ve Hatay'dan soğutma çalışmasını yapacak ekip yola çıktı" dedi.

yangın testleri Haberi

yangın testleri
Geçtiğimiz günlerde yalıtım alanında Türkiye'de bir ilke daha imza atıldı. Kayseri'de gerçek bina ölçekli bilimsel metodlar ile gerçekleştirilen testler, doğru malzelemeleri ve uygulama tekniklerini bilimsel yolla tespit etmenin yanı sıra bakanlığın yangınla ilgili yönetmelik çalışmalarına bilimsel veriler sunması açısısından da ayrı bir önem taşıyor. 



Yayılma yok!


Son yıllarda peş peşe meydana gelen yangınlar, binalarda kullanılan yapı malzemelerinin yangına karşı dayanımını da sorgulatır hale getirmişti. 

Testlere katılan Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin, "Bakanlık ve özel sektör işbirliği ile gerçekleşen bu bilimsel testler sonucunda elde ettiğimiz veriler, düzenleyeceğimi kanun, yönetmelik ve mevzuatlarda ışık tutacak" diye konuştu. 

Merdin, taş yünü, EPS gibi yalıtım malzelemeleri kullanılan ve farklı kombinasyonlarda, gerçek bina ölçeğinde uygulanmış dış cephe sistemlerinin (mantolama), yüzey yangın yürümesi gerçekleştirmediğini, yangının yayılmasına katkı vermediğini gözlemlemiş...