29 / 03 / 2024

Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları

Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları

Şantiye şefi olmak için hangi özelliklere sahip olmak gerekiyor? Kimler şantiye şefi olabilir? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı ve konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi, Mehmet Yaşar Haktankaçmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Ekim 'de Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Sitesi 'nde kuruldu.

Muratpaşa Belediyesi yapı denetim firmaların takip ediyor!

Muratpaşa Belediyesi, İrfan Varol'un belediyelerin yeni yapılacak inşaatlar için bazı yapı denetim firmalarını işaret ederek, 20 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

İrfan Varol'dan yapı denetim açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Şube Başkanı; uyardı. "Belediyemizin yapı denetimi" denilerek bazı firmaların "belediyelerin kanun gücü kullanılarak" öne çıkarıldığı, diğer firmaların iş almasının engellendiğini öne sürdü

Çevre ve Şehircilik'ten üç yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından üç yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı duyurusu bugün 29463 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çevre ve Şehircilik'ten dört yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, dört yapı denetim şirketi ile ilgili iptal kararı ilanı bugün 29459 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yapı denetim firmalarına 360 bin metrekare sınırı geldi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle birlikte gündeme gelen yapı denetim sisteminde önemli değişiklikler yaptı. Düzenlemeyle artık yapı denetim firması açmak isteyenlerden 200 bin lira, laboratuvarlardan ise 30 bin lira teminat alınacak.

Yapı denetim sisteminde önemli değişiklik!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle birlikte gündeme gelen yapı denetim sisteminde önemli değişiklikler yaptı. Düzenlemeyle artık yapı denetim firması açmak isteyenlerden 200 bin lira, laboratuvarlardan ise 30 bin lira teminat alınacak.

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik!

Yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapı denetimi uygulama yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Yapı denetim komisyonu kaç kişiden oluşur?

Yapı denetim işlerinden denetim komisyonu sorumlu oluyor. Yapı Denetim Komisyonu, konu ile ilgili olarak Bakanlık tarafından görevlendiriliyor. Peki, yapı denetim komisyonu kaç kişiden oluşur?

Yeni Esenyurt Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Esenyurt Yapı Denetim Limited Şirketi, Şemal Kanat tarafından 10 bin TL sermaye ile 17 Ağustos 'ta İstanbul, Esenyurt, Sultaniye Mahallesi, 350. Sokak' ta kuruldu.

Uzmanlar Yapı Denetim Proje Mühendislik Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzmanlar Yapı Denetim Proje Mühendislik Müşavirlik Ticaret Limited Şirketi, Ebru Zeynep Dinçel tarafından 120 bin TL sermaye ile Bakırköy, Cevizlik Mahallesi, İstanbul Caddesi, Hamurcu Sitesi'nde kuruldu.

Atlas İstanbul Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Atlas İstanbul Yapı Denetim Limited Şirketi, Celalettin Saygın tarafından 50 bin TL sermaye ile 9 Temmuz 2015 'te Ümraniye, Tantavi Mahallesi, İpekyolu Sokak 'ta kuruldu.

Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları Haberi

Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları

Kimler şantiye şefi olabilir?

Bilindiği üzere şantiye şefi, müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye deniyor. Şantiye şefinin iş süresi boyunca şantiyede bulunması gerekiyor.


Şantiye şefine müteahhit tarafından kendisine temsil yetkisi veriliyor. Peki kimler şantiye şefi olabilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kimler şantiye şefi olabilir?

Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar veya mühendis olması gerekiyor.


Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği Uygulamaları ile ilgili 7 Mayıs 2008 tarih ve 1315 sayılı Bakanlık açıklamasının 1. maddesinin (a) bendine göre, sadece mimar, inşaat mühendisi, makina mühendisi ve elektrik mühendisleri şantiye şefi olabiliyor.


Söz konusu hükümler aşağıda yer alıyor;

 “Yönetmeliğin 9. maddesinin 2. fıkrasında yer alan …… Mühendis, mimar diplomasına sahip olan yapı müteahhidinin şantiye şefliğini üstlenmesi halinde, şantiye şefliği için sözleşme akdedilmesi...