26 / 04 / 2024

yapı denetimleri düzenlemeleri

yapı denetimleri düzenlemeleri

Kentsel dönüşüm yasa tasarısını Meclis’e sevk etmeye hazırlandıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapı denetimlerine radikal tedbir getirdiklerini açıkladı..

Albegx Group Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Albegx Group Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Karayılan tarafından kuruldu.

Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi!

Hager, Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi”ne katıldı. Hager, Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde sürdürülebilir çözümlerini sergiledi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Cnp Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cnp Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Demirbaş tarafından kuruldu.

Sayar Grup Proje Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sayar Grup Proje Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkerim Sayar tarafından kuruldu.

EYT’de 3600-4500 gün prim hesabında flaş gelişme! İşte masadaki emeklilik formülü!

SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesi düzenlemesi ve 8 Eylül 1999-2008 tarihleri arasında sigorta girişi olan yurttaşlar için kademeli emeklilik formülü gibi konularında masaya gelmesi bekleniyor. EYT'de kapsam dışında kalan yurttaşlar prim - gün sayılarında yapılacak düzenlemeleri yakından izliyor.

Çiftçiler dikkat! Tarım sigortası zorunlu hale geliyor!

TARSİM tarafından yapılan açıklamada tarım ve orman alanlarında yapılacak düzenlemeleri kapsayan yasa teklifinin, TBMM Genel Kurulu'nda, 23 Mart’ta kabul edildiği belirtildi. Bu kapsamda tarımsal üretim sözleşmesine tabi ürünlere ya da üretim varlıklarına sigorta yaptırılması zorunlu hale gelecek.

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Üründül Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üründül Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Yapı Malzemeleri Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Halil Üründülcü tarafından kuruldu.

Hvk Yapı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hvk Yapı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da Halil Orhan tarafından kuruldu. 

Rastin Yapı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rastin Yapı Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Rahmatallah Mırzakouchak K. tarafından kuruldu.

Römmerk Yapı Kimya Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Römmerk Yapı Kimya Dış Ticaret Limited Şirketi Soğanlık'ta Fatih Açık tarafından kuruldu.

yapı denetimleri düzenlemeleri Haberi

yapı denetimleri düzenlemeleri

TBMM’deki sohbetinde kentsel dönüşüm yasa tasarısını Meclis’e sevk etmeye hazırlandıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapı denetimlerine radikal tedbir getirdiklerini açıkladı. 

Yeniakit Gazetesi'nde yer alan habere göre müteahhit ve denetim firmalarının belli paraya anlaşıp çıkarlarına göre denetim yaptıklarını belirten Özhaseki, şu açıklamalarda bulundu:

“Meclis’e sevkedilecek tasarıda kentsel dönüşümü çok hızlandıracak, belediyelere yardım edecek ve doğru bir mantığa oturmasını sağlayacak çok sayıda düzenleme var. Yapı denetimle ilgili maddeler de var. Yapı denetim iyi niyetle konmuş düzenlemeler ama açıklarını bulmuşlar canını okuyorlar. Bir yapı yapılıyor bunu denetleyen firmalar var mecburen denetliyorlar ama piyasada şöyle oluyor: Müteahhit gidip bir firma ile anlaşıyor parasını veriyor kendini denetlettiriyor iş buna döndü böyle bir olabilir mi? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde lisanslı olan yetkili kuruluşlar...