28 / 03 / 2024

Yapı güçlendirme sınırı nedir

Yapı güçlendirme sınırı nedir

Yapı güçlendirme izni şartları açıklandı. Parsel sınırlarını aşan güçlendirmeye izin verilmeyecek. Güçlendirme için kat ya da parsel maliklerinin en az beşte dördünün muvafakatı aranacak.

Kirada yüzde 25 zam sınırını kaldırmak çare olmaz, sorun kaynağından çözülmeli!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken, ev sahibi- kiracı sorununun çözümü için yasa değişikliği önerisi geldi.

Ocak'ta açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı 49 bin 19 TL’ye çıktı!

Türk-İş tarafından yapılan hesaplamaya göre Ocak 2023'te açlık sınırı 15 bin 48 TL'ye, yoksulluk sınırı 49 bin 19 TL’ye çıktı. İşte ayrıntılar...

Açlık sınırı asgari ücreti geçti!

KAMU-AR tarafından yapılan araştırmaya göre, başkent Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin ocak ayındaki açlık sınırı 17 bin 442 TL şeklinde olurken, 17 bin 2 TL olan asgari ücreti de geride bıraktı. Araştırmaya göre, yoksulluk sınırı ise 48 bin 459 TL'ye çıktı.

Yoksulluk sınırı 47 bin TL'yi geçti!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Aralık ayında dört kişilik bir aile için açlık sınırı 14 bin 431 liraya, yoksulluk sınırı 47 bin 9 liraya çıktı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu açıkladı! Açlık sınırı 15 bin 548 lira...

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamaya kapsamında yer alan verilere göre, kasım ayında açlık sınırı 228 lira daha fazlalaşarak 15 bin 648 liraya kadar çıktı. Yoksulluk sınırı da 1187 lira yükselerek ve 45 bin lirayı geçtiği kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Açlık sınırı 12 bin 198 liraya, yoksulluk sınırı 39 bin 733 liraya çıktı! Ağustos'ta hangi gıda ürünlerine zam geldi? 

Türk-İş tarafından yapılan hesaplamaya göre, açlık sınırı 12 bin 198 liraya, yoksulluk sınırı 39 bin 733,03 liraya çıktı. İşte ayrıntılar...

Temmuz'da açlık sınırı 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı 39 bin 886 lira oldu!

BİSAM tarafından yapılan hesaplamaya göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Temmuz ayında 11 bin 525 lira, yoksulluk sınırı ise 39 bin 886 lira olarak gerçekleşti. Peki en çok harcama hangi ürünlere yapılıyor? 

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

18 TL sınırına dayanan gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı! Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Gümüş fiyatları bugün serbest piyasada 18 TL sınırına dayandı. Gümüş fiyatları yükselecek mi? sorusunun araştıran yatırımcılar için gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı.  Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak? Tek tek açıklandı! 

Konut kira zam oranlarını yüzde 25 ile sınırlayan ve Temmuz'da son bulacak düzenlemenin uzatılması gündee geldi. Peki bir sene kira zammına yüzde 25 sınırı kimleri kapsayacak?

Kira artışına yeni sınır mı geldi? Kira artış oranı değişti mi? Kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Kira artış sınırı bilindiği üzere yüzde 25’e sabitlenmişti. Temmuz 2023’de sonlanacak olan kira artış oranının uzatılıp uzatılmayacağı gündem konusu oldu. İşte detaylar!

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Yapı güçlendirme sınırı nedir Haberi

Yapı güçlendirme sınırı nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapı güçlendirme çalışmaları dahilinde alınacak güçlendirme izinleriyle ilgili şartları duyurdu. Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, hiçbir şekilde parsel sınırlarını aşacak biçimde güçlendirme izni verilmeyecek. Fakat güçlendirmeye konu yapının üçüncü kişilere ait taşınmazlara tecavüzlü olması halinde güçlendirme izni için üçüncü şahısların da muvafakatı aranacak. Güçlendirilecek yapının üzerinde bulunduğu taşınmazın mülkiyetinin belediyeye ya da Hazine’ye ait olması durumunda, taşınmaz satın alınmadıkça güçlendirme izni başvuruları dikkate alınmayacak.

İptal edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelge uyarınca, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmuş olan yapılarda kat maliklerinin, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmamış parsellerde de parsel maliklerinin en az beşte dördünün yazılı muvafakatleri alınmadan güçlendirme izni için başvurulamayacak. Fakat yapının güçlendirilmesinin zorunlu olduğunun mahkemece tespit...