19 / 04 / 2024

yapı malzemeleri ihracatı

yapı malzemeleri ihracatı

Merakla beklenen rakamlara göre, Türk yapı malzemeleri sektörünün ocak-kasım 2021 ihracatı bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 46,82 oranında arttı ve 28,7 milyar dolar oldu. 

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Yapı malzemelerinde ihracatın liderleri Akçansa ve Çimsa!

Akçansa ve Çimsa’nın 2019'daki ihracat performansları, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından ödüllendirildi.

Yapı malzemelerinde ihracat hedefi 20 milyar dolar!

Türk yapı malzemeleri sektöründen 71 firma 6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Batimat Paris 2017 Fuarı’na katıldı. Yapı malzemelerinde ihracat hedefinin 20 milyar dolar olduğu açıklandı..

Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi, ihracatta mercek harekatına başladı!

İMMİB Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi, ihracatta farklı bir strateji izleyerek ‘mercek harekatı’na başladı. Mercek harekatında klasik alım heyetleri daveti yerine, doğrudan hedef pazarlardaki yetkili isimler Türkiye’ye getirildi.

Yapı malzemeleri ihracatında yeni strateji geliştirildi!

Türkiye’nin yapı malzemeleri ihracatının arttırılması için geleneksel alım heyetlerinin davet edilmesi yerine yeni bir strateji geliştirilerek “mercek harekatına” başlanıldı. İlk uygulaması İstanbul’da Turkey Build 38. Yapı Fuarı'nda gerçekleşti.

Promix Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Anonim Şirketi kuruldu!

Promix Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Anonim Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Yasemin Yanık tarafından kuruldu.

Ulufer İnşaat Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ulufer İnşaat Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Aşkaroğlu tarafından kuruldu.

Kuzey Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Sokullu tarafından kuruldu.

Concept Plus Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Concept Plus Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 300 bin TL sermaye bedeli ile Erhan Ergin ve Tuğrul Köseoğlu ortaklığında kuruldu.

Vinos Fabric Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Vinos Fabric Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Muhammed Rafik tarafından kuruldu.

Egx Yapı Malzemeleri Ve İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Egx Yapı Malzemeleri Ve İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi Güngören'de Alexander Neufeld, Enis Türk ve Gülsüm Çelik ortaklığında kuruldu.

Kayer Proje Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayer Proje Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Kamil Kulaklı tarafından kuruldu.

Oğuz Taş Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Oğuz Taş Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de duygu Soylu ve Şenay Oğuz ortaklığında kuruldu.

Easywall Yapı Malzemeleri İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Easywall Yapı Malzemeleri İhracat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kurt tarafından kuruldu.

Vafra Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vafra Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa’da  120 bin TL sermaye bedeli ile Amındzhon Rakhmatshoev, Firuzjon    Ashurov  ve Şerif Şerifoğlu kuruldu.

Dental Poliklinik Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Dental Poliklinik Mimarlık İnşaat Ve Yapı Malzemeleri İthalat İhracat Limited  Şirketi Bağcılar’da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hilmi  Aydın ve  Mehmet Selman Güler tarafından kuruldu.

Türk yapı malzemeleri sektöründen ilk 9 ayda 23 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye’nin en fazla cari fazla veren sektörlerinden biri olan ve 219 ülkeye ürün satışı gerçekleştiren yapı malzemeleri sektörü ihracatta yükselişini sürdürüyor. Sektörün ihracat rakamı Ocak-Eylül döneminde, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı ve 23 milyar dolar oldu. 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

yapı malzemeleri ihracatı Haberi

yapı malzemeleri ihracatı

Ülkemizin en fazla cari fazla veren sektörleri arasında yer alan ve 224 ülkeye ürün satan yapı malzemeleri sektörü ihracatta yükselişini sürdürüyor. Açıklanan resmi verilere göre, üretim ve istihdam odaklı yapı malzemeleri sektörünün ihracatı ocak-kasım 2021 döneminde, bir sene öncesinin aynı dönemine göre yüzde 46,82 oranında artış gösterdi ve 28,7 milyar dolar şeklinde oldu. Yine merak edilen ve açıklanan resmi verilere göre, aynı dönemde değerde en yüksek artışa sahip ürün grubu yüzde 64,64 ile demir çelik bazlı ürün grubu oldu. Merak edilen resmi rakamlara göre, 2021 yılının ilk on bir ayında en fazla ihracat gerçekleştiren ülke 1,8 milyar dolar ile Birleşik Krallık oldu. Birleşik Krallık’ı ise İsrail ve Almanya izledi.

İHRACAT YÜKSELDİ Mİ?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracattaki yükselişi...