24 / 04 / 2024

Yapı Müteahhitleri kocaeli ziyareti

Yapı Müteahhitleri kocaeli ziyareti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren ve yeni yönetimini konuk etti.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi TBMM'de!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

Kocaeli Orhangazi Spor Salonu’nun tribün yapım işi başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Spor Salonu’nun tribün yapım işine başladı.

Yapı müteahhitlerine yeni bir yeterlik sistemi getirildi!

Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 95'ini inşa eden özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri için düzenleme getirildi...

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre yapı müteahhitleri yapı ruhsatı imzalama yükümlülüğü kaldırıldı..

Emlak Konut 4 proje için Yapım İşleri Kontrollük İhalesi yapacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Niğde, Nevşehir, Kocaeli ve Ankara'da anahtar teslimi götürü bedel projelerindeki "Yapım İşleri Kontrollük Hizmet Alım İşi" 30 Eylül'de ihale edilecek.

Kocaeli’de yapımına başlanan hastane inşaatına tepki!

Kocaeli Tavşantepe Mahallesi yakınlarında yapımına başlanan hastane inşaatına mahalleli tepki gösterdi. Bölge vatandaşları inşaat çalışmaları sırasında patlatılan dinamitler nedeniyle sürekli evlerinin sallandığını, inşaattan çıkan tozlar nedeniyle de kendilerinin hastalandığını belirtti.

Yapı Müteahhitleri kocaeli ziyareti Haberi

Yapı Müteahhitleri kocaeli ziyareti

Sektörün durumu ve kentleşmenin konuşulduğu birliktelikte, Kocaelili müteahhitlerin yerel yönetimlerden beklentileri ve kentsel dönüşümün önemi hakkında konuşuldu. Birliktelikte konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Müteahhitlerin bir araya gelerek sektörün sözcülüğünü yapmalarından dolayı memnunum. Güç birliği yapmanız kem kendinize hem de kentimize faydası olacaktır. Doğru işler yapmak için birliktelik ve kaynaşma gereklidir. Şehrin ruhunu bozmadan kentimizi geliştirmeliyiz” dedi.


FAYDALI İŞLER

Dernek Başkanı Zekai İren de yaptığı konuşmada, “Yapı Müteahhitliği sektörünün güçlü ve etkin olması, sorunlarının çözülmesi ve sektörün kaliteli, profesyonel, akılcı, ekonomik ve teknolojik çözümler sunabilecek donanıma ve heyecana ulaşmasını sağlayarak, sektör faaliyetlerinin yurtiçi ve yurtdışında geliştirilmesi ve Türk müteahhitlik firmalarının dünya çapında rekabet gücünün arttırılması için çalışmalar yapıyoruz” ded.


İren, “Üyelerimizi ziyaret ederek derneğimiz hakkında bilgi verirken, kurumsal kimliğimizin kendilerini neler katacağını da anlatıyoruz. Fuarlara...