25 / 04 / 2024

yapı sektörü

yapı sektörü

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas yaptığı açıklamada "Sektör olarak vatandaşlık hakkı ücretleri düşürüldüğünde, kendimize koyduğumuz hedef orta vadede 10 milyar dolardı. Ancak potansiyel olarak 25 milyar dolara ulaşabileceğimizi öngörüyoruz." dedi.

Yapı sektörü için 70 milyar dolarlık fırsat!

Avrupa Uluslararası Müteahhitler (EIC) Birliği’nin her yıl iki defa Avrupa’nın farklı şehirlerinde gerçekleştirdiği genel kurul toplantısı Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 108 müteahhitlik firmasının bir araya gelmesi ile yapıldı.

Fevzi Özgökçe: Yapılar dayanıklı ve doğru yere yapılmalı!

Van'ın Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle açıklama yaptı. Yayınladığı mesajda; dikey mimari yerine yatay mimariye önem verildiğini belirtti.

Borlu çimento: Yapı sektöründe geleceğin stratejik ürünü!

Batı Anadolu Grubu, bor katkılı çimentonun hem çok daha güvenli ve dayanıklı, hem de daha çevreci olduğunu vurgulayarak, borlu çimentonun gelecekte ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekti.

Yapı sektörü Ankara ve İzmir'de buluşacak!

YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen 29. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara Ekim ayında; 22. Yapı Fuarı - Turkeybuild İzmir ise Kasım ayında bölgenin yapı sektörü profesyonellerini bir araya getirecek.

Yapı Fuarları, Turkeybuıld yapı sektörünü buluşturuyor!

29. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara 20 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Congresium, ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 22. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir ise 3 –6 Kasım 2016 tarihleri arasında, yeni fuar alanı fuar İzmir’de sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Özdamar Yapı şık projelere imza atıyor!

İnşaat sektöründe başarılarıyla dikkat çeken Özdamar Yapı, projelerin altına gururla imzasını atıyor. İşte Ahmet Özdamar'ın açıklamalarıyla sektör...

Ali Aydın: Yapı maliyetleri, sektörü zora soktu!

Kısa adı KAYİMDER olan Kayseri İmar İnşaat Müteahhitleri Dayanışına Derneği Başkan Ali Aydın dernek hizmet binasında bir basın toplantısı gerçekleştirerek, inşaat sektörünün içinde bulunduğu sıkıntıları medya aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

Lüks konut ve villa piyasasında yaşanan gelişmeler!

Başarılı lüks villa projelerini hayata geçiren Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, yerli ve yabancı yatırımcı tercihleri gibi başlıklar çerçevesinde değerlendirmeler yapıyor.

Yapı sektörü ihracat için Kenya'ya yöneldi!

Yapı sektörü, bu sene en çok büyüyecek 3 ekonomiden biri olarak görülen Kenya için atağa geçti. 1–4 Eylül 2015 tarihlerinde Kenya'da temaslarda bulunmak üzere heyet göndereceklerini açıkladı.

Serdar Urfalılar: Yapı malzemeleri sektörünün imajını düzelteceğiz!

Türkiye’nin yapı malzemelerinde kaliteli üretim yaptığını ancak dünyadaki algının tam tersi olduğunu söyleyen İMMİB Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, sektörün imajını düzeltmek için düğmeye bastıklarını kaydetti.

Pakpen kurucusu Mehmet Tuza'nın kitabı çıktı!

Yapı sektörünün öncü kuruluşlarından Pakpen AŞ’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuza, tüm iş ve yaşam deneyimlerini “Tuza’nın Penceresinden” kitabında topladı.

Yakın gelecekte inşaat sektöründe kriz olur mu?

İstanbul'da yaşayanlar, kentin her yerinde, akşamların alaca karanlığında, masallardaki devleri anımsatan kule vinçlerini, yerden mantar gibi biten yüksek yapıları seyrettikçe, yapı arzının bir yerde tıkanıp tıkanmayacağını kendilerine soruyordur.

Yapı sektörü 1 Temmuz'a hazır mı?

Geçtiğimiz hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının organizasyonuyla " Dış Cephe İş İskeleleri Değerlendirme Toplantısı " düzenlendi.

Şehir 2.0 Konferansı 12 Mart’ta!

“Şehir 2.0: Akıllı Şehir, Daha Akıllı Vatandaş” konferansı Türkiye’nin ilk teknoloji ve gelecek odaklı düşünce kuruluşu Gelecekhane tarafından 12 Mart’ta İstanbul Fulya’daki Yapı Endüstrisi Merkezi (YEM)’nde gerçekleştirilecek.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

İnşaat sektörünün profesyonelleri bir araya geldi...

Yapı sektörü profesyonelleri, InSuppliers tarafından düzenlenen ve sürdürebilirlik alanında verimlilik, çevre dostu ürün gibi hizmetler ve yeni iş ve iletişim modellerinin ele alındığı etkinlikte buluştular.

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılıyor!

Workindo tarafından gerçekleştirilecek olan "İnşaat Sektörü Buluşmaları" etkinliği başlıyor. Etkinlikte Metaverse’ün inşaat ve yapı sektörüne getirecekleri masaya yatırılacak.

Modüler prefabrik yapı sektörü 2022'den umutlu!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Pazarlama modüler sektörüne ilişkin 2022 beklentilerini açıkladı.

Yapı sektörünün ilk sosyal+ platformu yayında!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için yapı sektörünün ilk sosyal+ platformu Woow!App kurucusu Bora Yiğit Şentürk ile uygulamayı ve yapı sektörünü masaya yatırdı. 

Yapı Kataloğu'nda yapı sektörü için yeni etkinlik! 

Yapı sektörünün nabzını tutan Yapı Kataloğu yeni arayüzüyle sektör temsilcilerini bir araya getirmeye devam ediyor. Yapı Kataloğu sektör için 6 yeni etkinlik gerçekleştirmek için hazırlanıyor. 

Konut ve inşaat sektörünü 2021'in ikinci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İMSAD tarafından, yapı sektöründe ve ekonomi çevrelerinde dikkatle beklenen aylık sektör raporunu yayınladı. Rapora göre, inşaat sektöründe hareketlenme başladı.

İnşaat sektöründe pandemi senaryosu!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince takip edilen aylık sektör raporunu yayınladı. Rapora göre; yüksek üretim artışı 2021'in ilk 2 ayında da sürdü. İşte raporda yer verilen tespitler...

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, Yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul’un ikinci gününde “Yapı Sektöründe Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı: Çevik Dönüşüm” konusu masaya yatırıldı...

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Yeşil Mutabakat yapı sektörünü nasıl etkileyecek?

Yeşil Mutabakat Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için önemli bir imkan olarak belirtiliyor. Peki nedir Yeşil Mutabakat? Çimento ve yapı sektörlerini nasıl etkiler? İşte detaylar...

yapı sektörü Haberi

yapı sektörü

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 8. Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında gerçekleştirilen "Hizmet İhracatında İnovasyon" başlıklı panelde açıklamalar yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, sektördeki 1,2 milyar dolarlık payı 6 milyar dolara kadar çıkardıklarını dile getiren Altan Elmas, "Sektör olarak vatandaşlık hakkı ücretleri düşürüldüğünde, kendimize koyduğumuz hedef orta vadede 10 milyar dolardı. Ancak potansiyel olarak 25 milyar dolara ulaşabileceğimizi öngörüyoruz. Türkiye, birçok sorun ve sıkıntıya rağmen hala bir cazibe merkezi." şeklinde konuştu.

İnşaat sektörünün aslında hizmet ihracatı içinde yer almadığını belirten Altan Elmas, "Biz öyle görüyoruz ama düzenlemelerimiz o noktada değil. Biz yurt dışına konut satmak için hiçbir reklam, pazarlama, dış fuar ya da dışarıda açtığımız satış ofisleri ile alakalı herhangi bir destek alamıyoruz. Örneğin, Sur Yapı...