29 / 03 / 2024

yapı tasarruf sandığı sistemi

yapı tasarruf sandığı sistemi

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konut almak isteyen vatandaşları sevindirecek müjdeyi verdi. Uzun süredir üzerinde çalışılan Yapı Tasarruf Sandığı yeniden gündemde.

Evi olmayan dar gelirli kalmayacak!

Devletin dar gelirli vatandaşlar için başlattığı ucuz konut kampanyasına yoğun talep gelirken, ev sahibi olmak isteyen insanlar  için yeni bir sistem daha hayata geçiriliyor...

Yapı tasarruf sandığı ile ‘ucuz ev’ fırsatı!

Düşük ve orta gelir grubunun ev sahibi olabilmesi için yeni düzenlemeler yapılıyor. Piyasadan daha düşük faizle konut edindirmeyi amaçlayan yeni sistem torba kanun tasarısında yer alacak. 

Dar gelirliye konut için sandık modeli geliyor!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, dar gelirli ailelerin konut sahibi olabilmeleri için yeni sistemlerin üzerinde çalıştıklarını açıkladı. 

Tasarruf finansman şirketleri 2024'te yüzde 75 büyümeyi hedefliyor!

Krediye erişim sıkıntıları ve yüksek faizli krediler, tasarruf finansman alanında ilgiyi yükseltti. Bu süreçte, sektörün 2023 yılını yüzde 107 büyüme ile kapattığını kaydeden Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı, devletin tasarruf finansmanına BES tarzı bir teşvik bekliyor.

Peşinatsız ve ara ödemesiz eve ilgi artıyor!

Sinpaş güvencesiyle hayata geçirilen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı (YTS) 2024 yılında şube sayısını 100'ün üzerine çıkarmayı hedefliyor. Peşinatsız ve ara ödemesiz evlere ilgi artarken her 10 müşteriden 6'sı sisteme dahil oluyor.

Sinpaş Yapı’da faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı 8 yılda yüzde 850 arttı!

Sinpaş, 2021 yılında hayata geçirdiği Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı genişletiyor. Şube sayısını 2023 sonuna kadar 70’e çıkacaklarını ifade eden Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, “Faizsiz finansmanı seçenlerin sayısı son sekiz yılda yüzde 850 arttı" şeklinde konuştu.

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaş zammında son dakika! Yeni zam hesaplaması peş peşe yapıldı, rakamları gören bayram etti

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı maaş zammında son dakika... Yeni zam hesaplaması peş peşe yapıldı, rakamları gören bayram etti... Emekliler hemen bu rakamlara bakın...

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Temmuz zammında son dakika! Emekliye ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Temmuz zammında son dakika... Emekliye ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın...

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan 3 bin TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! Faiz de peşinat da yok! 

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile herkes koşulsuz ev sahibi oluyor. Kişiye özel ödeme yöntemi sunulan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'nda faiz de peşinat da yok. İşte ayrıntılar...

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı'ndan Bursa ve Samsun’a iki yeni şube!

Sinpaş’ın tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği modeli ile her gelir grubuna uygun tasarruf imkanı sağlayan şirketi “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı” Bursa ve Samsun’daki yeni şubeleriyle büyümeyi sürdürüyor.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, Enflasyon Korumalı Tasarruf Kampanyası için düğmeye bastı!

Yarım asırlık Sinpaş Holding güvencesiyle faaliyet gösteren Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı; başlattığı yeni kampanyasıyla konut, iş yeri, araç alımlarında müşterilerine teslim tarihine kadar enflasyon artışından etkilenmeyen tasarruf modeli sunacak.

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, 'teslimde öde' kampanyasını başlattı! Ev, iş yeri ve araç alacaklar hemen bakın!

Sinpaş’ın her gelir grubuna uygun, faizsiz finansman desteği sunduğu Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, sektörde bir ilk olan “Teslimde Öde” kampanyası ile peşinatı yeterli olmayan müşterileri için de tasarruf imkanı yarattı. İşte Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nın 'Teslimde Öde Kampanyası...

Emekliye yapılacak yeni maaş tahmini! İşte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı için yapılan yeni maaş rakamları!

Emekli ve memurlar dört gözle yapılacak zam oranını bekliyor. Sürekli en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı tahmin edilmeye çalışıyor. İşte bu konudaki son gelişmeler!

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’ndan hem yüzde 50 indirim hem 8. ayda teslim imkanı!

Konut, iş yeri, araç alımları ya da yatırım amaçlı ihtiyaçlara yönelik tasarrufa dayalı faizsiz finans desteği sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, yeni kampanyası ile sınırlı sayıda kişiye hizmet bedelinde yüzde 50 indirim ve sekizinci ayda teslim imkanı sunuyor.. 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında zam depremi! Maaşlar bir bir şekillendi! En düşük maaşı duyan inanamadı

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri dakika dakika takip ediliyor. SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşlarında zam depremi yaşanıyor. Hesaplamalar bir bir yapıldı! En düşük maaşı duyan inanamadı...

yapı tasarruf sandığı sistemi Haberi

yapı tasarruf sandığı sistemi

İlk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara bakanlıktan müjde geldi. Avrupa ülkelerinde oldukça yaygın olan "Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi'ne yönelik çalışma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre bu sistemle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar belli vakit bankada birikim yapabilecek bu sayede de çok düşük faizle konut alabilecek. Bu yöntem sayesinde  pazarın çok daha altında faizle ev sahibi olmak kolaylaşacak. Gelecekte faizler daha da yükselse de vatandaş bu durumdan muhakkak etkilenmeyecek.

Ne kadar birikim yapılması gerekiyor? 

Yapı Tasarruf Sandığı Sistemi, yüzde 40 birikim, yüzde 60 kredi yöntemiyle çalışacak. Yani 200 bin TL'lik ev almak isteyen bir kişinin 80 bin TL'lik birikim yapması gerekecek. Aylık birikim tutarı da çekilecek kredi tutarının yüzde 1'ini geçemeyecek.

Yapı tasarruf sandığı sistemi...