16 / 04 / 2024

yapracık planı ipral mi edildi

yapracık planı ipral mi edildi

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan " Çok davamız var, güzel haberler alıyoruz, darısı devam eden 300 davamızın başına " dedi.

İmar ve plan sorununu çözdük diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bakın vatandaş ne yanıt verdi! 

Sarıyer'in 50 yıllık imar sorununu, Ataşehir'de 25 yıllık plan sorununu çözdüklerini söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vatandaşlardan yanıt gecikmedi. İşte İBB Başkanı İmamoğlu'nun paylaşımı ve o paylaşıma gelen yanıtlar...

İslam Memiş altında büyük planı açıkladı! Gram altın için rekor rakam göründü! Olmaz olmaz deme, geliyor!

Altın piyasası analisti İslan Memiş altında büyük planı açıklayarak, gram altın için rekor rakamı paylaştı. Hazır olun, geliyor...

Joe Biden, 2.3 trilyon dolarlık altyapı planını duyurdu!

ABD Başkanı Joe Biden ABD’nin altyapısını yenileyecek olan 8 yıllık planını duyurdu. Biden bu planı 'bir kuşakta bir kez olacak yatırım' şeklinde nitelendirdi.

Hasan Sözbilir'den afetlere hazırlık planı açıklaması!

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, afet öncesi hazırlık planı hakkında açıklama yaptı. 

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yıllık planı meclis tarafından kabul edildi!

Sultangazi Belediyesi’nin 5 yılık yol haritasını oluşturan plan ve performans programı ikinci oturumu gerçekleşti. Programda 2020-2024 yılı stratejik planı meclis tarafından kabul edildi… 

Yapracık TOKİ son başvuru tarihi ne zaman?

Yapracık TOKİ son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Ankara Yapracık 2019 son başvuru tarihi!

TOKİ Ankara Yapracık 2019 son başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. Projede toplam 10 adet konut bulunuyor.

TOKİ Ankara Yapracık 2019 başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yapracık 2019 projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün sona eriyor.

Mersin Yenişehir'in 5 yıllık planı açıklandı!

Mersin Yenişehir Belediyesi, katılımcı belediyecilik yolunda eşine az rastlanır bir uygulamaya imza attı ve 5 yıllık stratejik planını oluşturmadan önce vatandaşlara, "Nasıl bir Yenişehir'de yaşamak istersiniz" diye soruldu.

Ankara Yapracık TOKİ başvuru tarihleri!

Ankara Yapracık TOKİ başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Projede 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konut tipleri bulunuyor.

TOKİ Ankara Yapracık 2019!

TOKİ Ankara Yapracık 2019 projesi ile ilgili detaylar haberimizde yer alıyor. Proje için başvuru dönemi 28 Mayıs tarihinde başlıyor.

TOKİ Ankara Yapracık başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Yapracık projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi 28 Mayıs'ta başlıyor.

Zeytinburnu'na yüzyıllık kentsel dönüşüm planı!

Zeytinburnu’nun yüz yıllık planını anlatan Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy, bölgenin örnek bir ilçe haline getireceklerini söyledi. Arısoy, tramvay hattının Mithatpaşa ile Seyitnizam bölümü yer altına alınacağını söyledi.

yapracık planı ipral mi edildi Haberi

yapracık planı ipral mi edildi

Şileler Karapürçek teleferik hattının iptalinden sonra, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Yapracık Planına'da mahkeme iptal kararı verdi. Mahkemenin verdiği iptal kararlarını değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan. "Çok davamız var, güzel haberler alıyoruz, darısı devam eden 300 davamızın başına" dedi. 

Yapracık'ta yapılan planla, nüfus yoğunluğunun 2-4 katma çıkartılması hedefleniyor,bölgede öngörülen bu nüfus artışını karşılayacak altyapının bile olmadığını söyleyen Candan "Nitekim açmış olduğumuz davada, mahkeme heyeti de bu doğrultuda bir karar verdi. Bilimin ışığında ve planlama ilkelerini hiçe sayan bir yaklaşımla yapılan planların iptal edilmesi kent ve kentliler açısından önemlidir. Ankara'nın sağlıksız gelişiminin araksında yatan mantık, Biiyükşehir Belediyesi'nin günü birlik, rant odaklı plan değişikliklerini yapmasıdır. Ankara'nın 1/25.000 ölçekli nazım imar planı, bu plan değişiklikleri ile yaklaşık 8 bin kez...