18 / 04 / 2024

yaş haddi kuralı anayasa mahkemesi

yaş haddi kuralı anayasa mahkemesi

Anayasa mahkemesi, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendirecek önemli bir karara imza attı. Sosyal güvenlik uzmanı Cem Kılıç, "Yaş haddi kuralı karara bağlandı" dedi.

'İkinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz' kuralı stokçuların kar hayalini yıktı! Zarar etme dönemi başladı!

Ticaret Bakanlığı’nın “ikinci el araçlar sıfırdan pahalıya satılamaz” kuralı stokçuların kart etme hayalini yıktı ve zarar etme dönemi başladı.

Dolar arama günlerine geri dönebiliriz diyen Ekonomist Atilla Yeşilada isyan etti! Kapalıçarşı’ya müdahale edilebilir

Ekonomist Atilla Yeşilada az önce twitter hesabı üzerinden Kapalıçarşı'ya müdahale edilebileceğini, döviz büfelerine komisyon kuralı gibi kısıtlamaların da olabileceğini söyledi. 

Market ya da internetten gıda ürünü alanlar dikkat! Para geri ödemesiyle ilgili yeni kural geliyor!

Hükümet, küçük üreticiyi korumak için harekete geçti. Buna göre, yeni kanunla, internetten ya da marketlerden alınan gıdalar eğer 30 gün içerisinde bozulursa, para iadesi de 30 günde yapılacak.

Kira tespit davası 5 yıl kuralı nedir?

Son zamanlarda mahkemeler kiracılar ve ev sahipleri ile dolmaya başladı. Konut fiyatlarındaki artışın ardından kira tespit ve kiracı tahliye davalarında yoğunluk yaşanıyor. Peki, kira tespit davalarında 5 yıl kuralı nedir? İşte tüm merak edilenler...

Emekliler dikkat! Bunu yapanın maaşı kesilecek!

Anayasa mahkemesi, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendirecek önemli bir karara imza attı. Sosyal güvenlik uzmanı Cem Kılıç, "Yaş haddi kuralı karara bağlandı" dedi.

İstanbul ve Ankara valiliklerinden 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması kararı! 

İstanbul ve Ankara valilikleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için kısıtlama kararı aldı. Buna göre; 65 yaş ve üzeri vatandaşlar her gün 10.00 - 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak şartıyla dışarı çıkabilecek.

Ahmet Kural, Sıla'yla olay yaşadığı evden taşınıyor!

Sıla'yla şiddet olayı yaşayan ve mahkemelik olan Ahmet Kural, olay yaşadığı evden taşınıyor. Ahmet Kural, Sarıyer sırtlarındaki bir siteden ev kiraladı.

Ahmet Kural Zekeriyaköy'deki evinden taşınıyor!

Ünlü şarkıcı Sıla'ya şiddet uyguladığı iddiası ile hakkında dava açılan ünlü oyuncu Ahmet Kural, Sıla ile kavga ettiği Zekeriyaköy’deki evinden taşınıyor. Ahmet Kural uzun yıllardır bu villada yaşıyordu.

Ahmet Kural Zekeriyaköy'deki evden taşınıyor!

Sıla'ya şiddet uyguladı iddiasıyla gündeme gelen oyuncu Ahmet Kural, olayın yaşandığı Zekeriyaköy'deki evden taşınıyor.

Az çoktur kuralıyla evleri genişletmek mümkün!

“Bir gün işe yarar” diye alınan minderler, her odaya ayrı masa, yıllar sonra daha da yaşanmaz hale gelen minicik odalar... Leyla Yücel'e göre ‘az çoktur' kuralını kabul etmeden evleri genişletmek mümkün değil.

İnşaat, gayrimenkul, konut sektörü tabiatın kuralıdır!

Zeybekci, hükümetin inşaat sektörüne verdiği desteğe dikkati çekerek, yabancıya konut satışının bir ihracat olduğunu dile getirdi. Zeybekçi, "İnşaat, gayrimenkul, konut sektörü tabiatın kuralıdır" dedi.

Ahmet Kural aylık 10 bin dolara yalı dairesi kiraladı!

70 milyon hasılatlı 'Düğün Dernek' filminden 9 milyon lirayı cebine indiren Ahmet Kural, artık yalıda oturacak. 32 yaşındaki oyuncu, dairesi için 300 bin lira harcadı...

Ahmet Kural Rumelihisarı'nda daire kiraladı!

Lüks yaşamlarıyla dikkat çeken komedyenler arasına bir yenisi eklendi. 70 milyon hasılatlı 'Düğün Dernek' filminden 9 milyon lira kazanan Ahmet Kural, artık yalıda oturacak. 32 yaşındaki oyuncu, dairesi için 300 bin lira harcadı.

yaş haddi kuralı anayasa mahkemesi Haberi

yaş haddi kuralı anayasa mahkemesi

Anayasa Mahkemesi, ücretli öğretmenlik yapan emekli öğretmenlerin emekli maaşlarının yaş sınırını aştığında kesilmesini öngören yasanın iptal talebini reddetti.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, “Getirilen sınırlama, devletin pozitif yükümlülükleri kapsamında, işsizlik sorununa çözüm bulunması meşru amacına yönelik” denildi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yaş sınırını aşan emekli bir öğretmen, ilkokul ve halk eğitim merkezinde öğretmenliğe devam ettiği için aylık tutarının kesilmesinin ardından öğrenim ücreti için dava açtı.

Ankara 7. İdare Mahkemesi, dosyada uygulama konusu olan 5335 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı hükümlerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.

Başvuruda, yaş sınırını aşan ve emekli maaşı alırken öğrenim ücreti karşılığında her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında çalışmaya devam edenlerin iptaline ilişkin...