28 / 03 / 2024

yasadışı tesisler abdullah gül

yasadışı tesisler abdullah gül

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Abdullah Tekin: Manisa yeniden yapılanmalı!

Abdullah Tekin, '' Manisa'mızın bu Kentsel Dönüşüm Yasası 'ndan ciddi anlamda faydalanabilmesi için mahalle ve ada bazında değişiklikler yapılması gerekiyor. Bu dönüşüm belediyelerimizin kontrolünde yapılacak" dedi.

Abdullah Tekin: Manisa yeniden yapılanmalı!

MÜSİAD'ı Manisa'nın en etkili sivil toplum kuruluşu haline getiren Osmanoğlu İnşaat firmasının sahibi inşaat yüksek mühendisi Abdullah Tekin, Kentsel Dönüşüm yasasının vatandaşlara büyük imkanlar sunduğunu belirtti.

Abdullah Koç kimdir?

Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç kimdir? Abdullah Koç, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Abdullah Koç, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Abdullah Koç..

Bomonti Rezidans yasadışı kiralamaya son verdiklerini açıkladı!

Dün Hürriyet'te yayınlanan 'Apart takip' haberi üzerine Bomonti Rezidans yönetim kurulu bir açıklama yaptı. Bomonti Rezidans'in kiralama işlemi ile ilgili yanlış anlamaları önlemek için yasadışı kiralamaya son verildiği belirtildi.

Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu: ikinci mağazamızı Times Square'de açacağız!

New York mağazasının açılışından büyük mutluluk duyduklarını belirten Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu açıklamasında "Yıllardır hayalini kurduğumuz New York mağazamızın açılışını da sonunda gerçekleştirdik ve lezzetlerimizi Amerika'ya taş

Ahmet Barut: Antalya'da tesisler artıyor!

Rakamlar bazında artış olduğunu fiyat kalitenin ise, bölgeye ve tesise göre değiştiğini söyleyen Barut Grubu Yönetim Kumlu Üyesi Ahmet Barut "Antalya'da tesisler artıyor ama fiyatlarımızı yukarı çekemiyoruz" dedi.

TOKİ'nin Çankaya İdari Tesisler Alanı imar planı askıya çıktı!

Toplu Konut İdaresi tarafından hazırlanan Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesi, 26271 ada 1 parselde “ " İdari Tesisler Alanı ”na ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı...

Abdullah Bakır kimdir?

İnşaat Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Abdullah Bakır kimdir? Abdullah Bakır, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Abdullah Bakır, ne zamandan beri TMMOB İMO'da hizmet veriyor?

Abdullah Koçar: Çin graniti, insan sağlığı için tehlikeli!

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, granitin sağlıklı olmadığı için Avrupa ve Amerika'da dış mekanlarda kullanıldığını, Türkiye'de ise tam tersi iç mekanlarda tercih edildiğini söyledi.

Amasra'daki turistik tesisler yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın 'ın Amasra ilçesinde, Kurban Bayramı tatili için turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 100 'e ulaştı

Gökçeada'daki yasadışı Masi otel yasal oldu!

Gökçeada’da yasadışı yapılan 7 mahkeme kaybeden ve Gökçeada halkının 'ucube otel' diye adlandırdığı Masi Otel de yeni planda turizm merkezine alınmış. Sit alanında yapıldığı ve üzerinde yıkım kararı olan otel yeni planla kurtarılmış oldu.

Abdullah Gül, tarihi Kayseri Mahallesi'ni gezdi!

Memleketi Kayseri'ye gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan tarihi 'Kayseri Mahallesi'ni gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'den restorasyon çalışmaları hakkında bilgi aldı...

Kamuya ait yapı ve tesisler ile sanayi tesislerinde ruhsat!

İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için kanunda belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden yapı ruhsatiyesi alınması gerekiyor. Peki, kamuya ait yapı ve tesisler ile sanayi tesislerinde ruhsat nasıl alınır?

yasadışı tesisler abdullah gül Haberi

yasadışı tesisler abdullah gül

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Gül'ün onayladığı 5751 sayılı "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Mera Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.
Kanuna göre, 11 Ekim 2004 öncesinde tarım arazilerine yasadışı tesis kuranlara, "Tarımsal bütünlüğü bozmaması" halinde izin verilecek. Af anlamını taşıyan bu düzenlemeden Cargill firması da yararlanacak. Yasadışı fabrika kuranlar, yasanın yürürlüğe girdiği tarihden itibaren 1 yıl içinde aftan yararlanmak için Tarım Bakanlığı'na başvuracak. İzin verilmesi aşamasında, Toprak Koruma Projesi'ne uyulması ve tarım dışı kullanılan tarım arazilerinin metrekaresi için 5 YTL ödenmesi şartı aranacak.